Quote (Monlightek @ 18 Feb 2014 23:38)
wydaje mi sie, ze jest o wiele lepszy niz wczesniej. ladujac q mozesz sie ruszac, aoe slow, stun moze nieco stracil na wartosci, poniewaz stal sie skill shotem i mozna go latwo zablokowac, ale ulti, przeciez tam jest taki zasieg, ze bedac na srodku mapy mozesz smyrac ludzi pod inhibotorem. jak chcialbys go zestunowac z takiej odleglosci?
Nahh, mówiłem o sytuacji na lane. Z jego skilli podoba mi się fajne zorganizowanie Q, którym łatwo harassować i ma całkiem przyzwoity dmg, ale niestety nie ma burst potencjału takiego jak Ori i Lux. Będzie chciał Xerath iść all in na wymianę, to u niego kończy się to zazwyczaj QmaxWE i tyle. Jak użyje ulti to debil, bo wtedy jest free killem dla champów bazujących na skill shotach. Prawda - ma zajebisty zasięg, ale chuj mu z tego na linii? Może "roamować" nim i snajpować na inne linie, ale z tego co zauważyłem i tak nie ma tam za dużo tego dmg, liczyłem na więcej.
Przegrałem na Xeratha vladem 0/1 na linii i jak użył wszystkich trzech ulti na mnie (trafił lol, so noob vlad, no dodging skills), nie był w stanie zdjąć nawet 1/4 hp z void staffem.
W team fightach się już w ogóle wszystko wyjaśniło. Xerath odpala swoje ulti tak samo jak cait... Albo żeby harassować przed team fightem, robiąc odrobinkę dmg, albo pod koniec, żeby dobić. W sytuacjach typu drake / baron / any 5v5 nadal nie jest za dobrze dofitowany. Powinni mu zwiększyć dmg na W lub slowa.
tl;dr - wygraliśmy grę z paluchem w dupalu. W teamfightach xerath dalej dupa.
This post was edited by Nothus on Feb 18 2014 03:49pm