Quote (myr00n @ 11 Jun 2012 23:32)
Warto. Jeszcze dla Ciebie moze za szybko kolego, wkrotce mozesz jednak sprobowac. Generalnie jestem posiadaczem tego ptaszorka i jest raczej spokojny. Bywa bardzo szybki momentami ale nie jest to pajak z rodzaju tych najbardziej pojebanych (lampropelma, cyriopagopus).
Swoja droga - ostatnio po raz pierwszy bralem awaryjnie jadusa na lapy. Karmilem samiczke Cyriopagopus schioedtei i wyskoczyla z predkoscia Bolta na podloge, musialem interweniowac rekami zeby nie uciekla gdzies za szafki. Cale szczescie obylo sie bez ukaszenia :+)
Haha, skąd ja to znam, dwa dni temu łapałem w ręce podrostka Cyriopagopusa sp. blue a zaraz później dorosłą Irminię, pechowy dzień, na szczęście ostatecznie u mnie też bez ukąszeń.

Quote (Rastuchy @ 11 Jun 2012 23:28)
w rzeczy samej, jeszcze bielutki siedzi. Zastanawiam się co będzie dobrym terrarium dla niego w tym stadium, albo jak wylinieje jeszcze raz- bo wtedy to już konieczna będzie zmiana moczboxa na coś większego
Moim zdaniem nie ma co się pakować w żadne pośrednie pojemniki, wsadź go do boxa na 100 CD i będziesz miał do dorosłości przeprowadzki z głowy, tylko może faktycznie poczekaj do L4 bo L3 to jeszcze kurdupel.