d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Polska > Polityka > Temat Oficjalny
Prev1118311841185118611871426Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 12,059.17
Feb 12 2018 07:03am
Quote (WjebujeGierki @ 12 Feb 2018 14:02)
A szkoda. Mogli mordować 100/100 Polaków.

no dla mnie nie szkoda bo gdyby mordowali 100/100 to bym się nigdy nie urodził ;)
Member
Gold: 0.00
Warn: 20%
Feb 12 2018 07:05am
Quote (Ironfister @ Feb 12 2018 02:03pm)
no dla mnie nie szkoda bo gdyby mordowali 100/100 to bym się nigdy nie urodził ;)

No to współczuję totalnie stary. Ja jestem pół finem pół jamnikiem.
Member
Gold: 50.00
Feb 12 2018 08:29am
Quote (Ironfister @ 12 Feb 2018 11:35)
Jak znam Polaków, którzy generalnie bez wahania oszukają drugiego człowieka dla paru groszy zysku

Mowa tylko o Agorze czy tez o Newsweeku?
Member
Gold: 1,780.00
Feb 12 2018 08:37am
Quote (Elfisher @ Feb 12 2018 02:29pm)
Mowa tylko o Agorze czy tez o Newsweeku?

10/10
Member
Gold: 12,059.17
Feb 12 2018 09:57am
Quote (Lesny_Barb @ 11 Feb 2018 09:10)
Pod jakim względem konserwatywni liberałowie są niebezpieczni? Bo mają poglądy gospodarcze, żeby państwo odjebało się od pieniędzy uczciwych, pracujących obywateli? A może niebezpieczne jest to, że w kwestii uchodzców twierdzą, że każdy ma prawo mieszkać i pracować gdzie chce o ile przestrzega prawa i nie pobiera zasiłku (czyli wpada w patologie)? A może niebezpieczne jest to, że chcą wolności słowa, której niby tak się teraz domagasz od pisu? No dawaj, oświeć mnie. Pewnie zaraz będziesz mi tutaj cytował wszystkie znane teksty Korwina, tyle że Korwin to nie konserwatywny liberalizm w całości, bo w porównaniu do Twojej ideologii my jesteśmy indywidualistami i każdy odpowiada za swoje poglądy, słowa i czyny, inaczej niż komunistyczny kolektyw.

Konserwatywny liberał to niezły misz-masz.
Generalnie gorsza jest część konserwatywna, niż liberalna. A ta jest u Korwina ważniejsza, bo zawsze w wyborach, jak miał do wyboru, to popierał partie bardziej socjalistyczne, ale bardziej konserwatywne, niż bardziej liberalne, ale mniej konserwatywne.
Czytuje czasem Korwina, w Angorze, czasem ktoś na fejsie udostępni, i to co on wypisuje to są kłamstwa i manipulacje.

Ot na przykład ostatnio dowodził, że dobrowolna eutanazja ludzi chorych jest zła, bo prowadzi do obowiązkowej.
Jakim cudem jedno prowadzi do drugiego, tego już nie podał.
Taki z niego wolnościowiec, skoro zabrania ciężko choremu człowiekowi zakończyć swoje własne cierpienia?

Poza tym kolibry źle interpretują wolność, oni interpretują wolność jako wolność do niewolnictwa.
No bo skoro jest absolutna wolność, gdzie każdemu wolno wszystko, a jednocześnie Kowalski potrzebuje jedzenia i schronienia, to kto zabroni Kowalskiemu podpisać umowe z bogatym Malinowskim, że oddaje mu się w niewole do końca życia?
Przecież "sam chciał" i "nikt go nie zmuszał do podpisania umowy".

ZUS podobno ma zbankrutować w 2018 roku, chociaż ostatnio Korwin pisał, że właściwie już zbankrutował. Czyżby przygotowywał grunt pod fakt, że jednak w 2018 ZUS nie zbankrutuje? ;)

W całkowicie wolnym rynku nie ma miejsca dla ekologii, dla zrównoważonego rozwoju, liczy się tylko czysty zysk. Korwin neguje takie rzeczy jak smog, a nawet dziecko widzi, że powietrze czasami jest złe.
Z taką filozofią rozpieprzymy świat w ciągu 50 lat. A przypominam, że nie potrafimy na razie przeskoczyć na inny.

Dodatkowo zdaniem Korwina zdrowe społeczeństwo to takie, gdzie 80% ludzi walczy o wydostanie się z biedy.
Zaiste dziwne poglądy w kraju względnego dobrobytu, gdzie biedy właściwie prawie nie ma.
Czyli 80% Polaków ma być biedne, a ty mi mówisz, że to są dobre poglądy?

Kolejna sprawa, tacy z was indywidualiści, że wasza partia nazywa się "Korwin", lol
Member
Gold: Locked
Feb 12 2018 11:19am
Quote (Ironfister @ 12 Feb 2018 15:00)
z tego twojego źródła.
ilość ofiar wśród polskich żydów: 88%. Czyli na 100 żydów wojne przeżyło 12.
ilość ofiar wśród Polaków (zarówno żydów jak katolików): 17%. Czyli na 100 Polaków wojne przeżyło 83. Po odliczeniu żydów, przeżywalność wśród polskich katolików pewnie byłaby na poziomie ok. 90 na 100 osób.

To twarde liczby, dowody że naziści w pierwszej kolejności mordowali przede wszystkim żydów.

I za takiw teksty cenię sobie twoj trolling xD. Ludzie są głupi i dalej nie ciągną tematu, który uważasz za zaorany.
Czy mógłbym cie prosić o podanie dokładnie tych samych danych, lecz po procesie normalizacji? :)
Member
Gold: 306.44
Feb 12 2018 12:22pm
Quote (Nothus @ 12 Feb 2018 18:19)
I za takiw teksty cenię sobie twoj trolling xD. Ludzie są głupi i dalej nie ciągną tematu, który uważasz za zaorany.
Czy mógłbym cie prosić o podanie dokładnie tych samych danych, lecz po procesie normalizacji? :)

Oczekujesz normalizacji od nienormalnej osoby?
Member
Gold: 79.01
Feb 12 2018 12:57pm
Quote (Nothus @ Feb 12 2018 07:19pm)
I za takiw teksty cenię sobie twoj trolling xD. Ludzie w końcu uznają, że dyskusja z tobą nie ma sensu i jest stratą czasu, po czym ignorują temat, który uważasz za zaorany.

subtelny fix

Member
Gold: 2,415.07
Feb 12 2018 03:59pm
Quote (Ironfister @ Feb 12 2018 04:57pm)
Konserwatywny liberał to niezły misz-masz.
Generalnie gorsza jest część konserwatywna, niż liberalna. A ta jest u Korwina ważniejsza, bo zawsze w wyborach, jak miał do wyboru, to popierał partie bardziej socjalistyczne, ale bardziej konserwatywne, niż bardziej liberalne, ale mniej konserwatywne.
Czytuje czasem Korwina, w Angorze, czasem ktoś na fejsie udostępni, i to co on wypisuje to są kłamstwa i manipulacje.

Ot na przykład ostatnio dowodził, że dobrowolna eutanazja ludzi chorych jest zła, bo prowadzi do obowiązkowej.
Jakim cudem jedno prowadzi do drugiego, tego już nie podał.
Taki z niego wolnościowiec, skoro zabrania ciężko choremu człowiekowi zakończyć swoje własne cierpienia?

Poza tym kolibry źle interpretują wolność, oni interpretują wolność jako wolność do niewolnictwa.
No bo skoro jest absolutna wolność, gdzie każdemu wolno wszystko, a jednocześnie Kowalski potrzebuje jedzenia i schronienia, to kto zabroni Kowalskiemu podpisać umowe z bogatym Malinowskim, że oddaje mu się w niewole do końca życia?
Przecież "sam chciał" i "nikt go nie zmuszał do podpisania umowy".

ZUS podobno ma zbankrutować w 2018 roku, chociaż ostatnio Korwin pisał, że właściwie już zbankrutował. Czyżby przygotowywał grunt pod fakt, że jednak w 2018 ZUS nie zbankrutuje? ;)

W całkowicie wolnym rynku nie ma miejsca dla ekologii, dla zrównoważonego rozwoju, liczy się tylko czysty zysk. Korwin neguje takie rzeczy jak smog, a nawet dziecko widzi, że powietrze czasami jest złe.
Z taką filozofią rozpieprzymy świat w ciągu 50 lat. A przypominam, że nie potrafimy na razie przeskoczyć na inny.

Dodatkowo zdaniem Korwina zdrowe społeczeństwo to takie, gdzie 80% ludzi walczy o wydostanie się z biedy.
Zaiste dziwne poglądy w kraju względnego dobrobytu, gdzie biedy właściwie prawie nie ma.
Czyli 80% Polaków ma być biedne, a ty mi mówisz, że to są dobre poglądy?

Kolejna sprawa, tacy z was indywidualiści, że wasza partia nazywa się "Korwin", lol

1. Tak jak myślałem, będziesz mi próbował wmówić, że jak Korwin wyrazi własną opinię na dany temat, to jest to opinia konserwatywnych liberałów.
2. Aha, wolność do niewolnictwa.. Niewolnictwo zaprzecza wolności, więc to chyba Ty nie wiesz na czym to polega. Wolność gdzie ''każdemu wolno wszystko'' to nie wolność w rozumieniu kolibrów, raczej libertarian.
Przykład z Kowalskim jest cudowny. Jak Kowalski nie ma na chleb, a Malinowski dobrowolnie oferuje mu 7 zł za godzinę, to kto go przed tym uchroni? Państwo - ustalając płacę minimalną np 10 zł za godzinę! Malinowskiego nie będzie na to stać i nie da pieniędzy Kowalskiemu - po czym ten zdechnie z głodu. Dziękujemy ci państwo :)
3. ZUS już dawno by zbankrutował, ratuje go (tzn trzyma przy zyciu) podnoszenie składek, wydłużanie wieku emerytalnego, pompowanie pieniędzy z budżetu lub złodziejstwo - jak to za Platformy via OFE. Ale prędzej czy później to się posypie, przy tak starzejącym się społeczeństwie. Wiecznie państwo nie będzie podwyższać składek(PiS) lub wieku emerytalnego (PO) a wtedy - baj baj Twoja emerytura.
4. A powiedz mi jak państwo walczy ze smogiem i jakie są tego efekty? Powiedz mi też, czy ludzie dbający o planetę robią to, bo tak każe im państwo, czy z własnej inicjatywy może? Powiedz mi ile polskich lasów zostało wykarczowanych po ustawie pana Szyszko? (Jedna z bardziej wolnościowych ustaw jakie w tym grajdole istniały) Bo ja mieszkam w bardzo malowniczym rejonie Polski, gdzie 90% lasów należy do ''prywaciarzy'' i po ustawie nie ubyło drzew. To jest takie wasze urojenie, że jakby dać ludziom większą wolność to by całą planetę ogołocili. O jeju bo pokazali w TV, że ktoś w mieście sobie drzewek trochę wyciął na własnej ziemi. To może niech ci co płaczą, zasadzą sobie u siebie drzewko, żeby zachować balans? Nie, bo będzie przeszkadzać, niech inni mają i się martwią. - to jest Twoje pojęcie wolności. Ucisk, dyktatura komu coś wolno a komu nie.

5. Jeśli nie wiesz, dlaczego 80% społeczeństwa jest biedniejsze od tych 20% to sobie zadaj pytanie, dlaczego jest więcej nie wiem - kasjerek, albo pracowników fizycznych, niż kosmonautów, naukowców, wynalazców. ?
6. No beka, do dziś się z tego śmieje ale jak widać ci od Korwina naprawili błąd i znów zmienili nazwę. Swoją drogą, nazwa partii o indywidualizmie lub jego braku nie świadczy. Nazwał sobie jak chciał.
Member
Gold: 2,415.07
Feb 12 2018 06:38pm
Go Back To Polska Topic List
Prev1118311841185118611871426Next
Add Reply New Topic New Poll