d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Polska > Polityka > Temat Oficjalny
Prev1116911701171117211731426Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 79.01
Jan 31 2018 01:05pm
Quote (Ironfister @ Jan 31 2018 04:15pm)
Moje argumenty wcale nie są inwalidą.
„Wbrew faktom”, a kto w Polsce decyduje jakie są fakty?

IPN, przejęty przez zakłamana partie rzadzaca?
Czy sądy, które zakłamana partia rządząca właśnie bezprawnie i wbrew konstytucji przejmuje?
Ufasz partii, która łże i oszukuje na każdym kroku i codziennie, ze tym razem będzie uczciwa?

Bo ja ani trochę, politycy w Polsce to kłamczuchy, a prawicowi to największe kłamczuchy.

Idąc tym tokiem rozumowania, to równie dobrze Semici mogą kłamać chcąc uzyskać odszkodowania.

Gdyby żydzi mieli w ręku więcej, niż zwykłe pomówienia, to nie byłoby tej gównoburzy.
Member
Gold: 12,059.17
Jan 31 2018 05:04pm
Quote (Ezraaa @ 31 Jan 2018 20:05)
Idąc tym tokiem rozumowania, to równie dobrze Semici mogą kłamać chcąc uzyskać odszkodowania.

Gdyby żydzi mieli w ręku więcej, niż zwykłe pomówienia, to nie byłoby tej gównoburzy.

Pytanie czy w Izraelu, podobnie jak to ma być w IV RP, politycy obsadzają sądy (pytam, nie wiem).

Ustawę trzeba było inaczej napisać i już
Member
Gold: 1,780.00
Jan 31 2018 05:16pm
Spec od pisania ustaw nadal zabiera glos.
Member
Gold: 79.01
Feb 1 2018 12:52am
Quote (Ironfister @ Feb 1 2018 01:04am)
Pytanie czy w Izraelu, podobnie jak to ma być w IV RP, politycy obsadzają sądy (pytam, nie wiem).

We need to go deeper...

Sędziowie Izraelscy są powoływani przez prezydenta na 70 lat i są praktycznie nietykalni.

Tak się zastanawiam, czy sądownictwo powinno być upolitycznione z kadencją na 4 lata składające się z sędziów mianowanych z ramienia kilku partii, czy mianowanych na 70 lat, którzy nie boją się konsekwencji, bo nie wiem jaką inbe musieliby odjebać, żeby zostali zwolnieni.

Żartowałem, przecież odpowiedź nasuwa się sama.

Ustawa jest dobrze napisana i nie widzę w ustawie nic zamykającego usta ludziom, którzy posiadając niepodważalne dowody nie mogliby zaskarżyć polaka, który wydał żyda za marki.
Member
Gold: 2,415.07
Feb 1 2018 02:50am
Quote (Ironfister @ Feb 1 2018 12:04am)

Szmalcownicy to wydawali nawet Polaków ukrywających żydów. Nie wiem jakim śmieciem trzeba być, by twierdzić że to szmalcownictwo było jakąś polską normą, dyktowaną antysemityzmem.
Member
Feb 1 2018 02:54am
Quote (Ironfister @ Jan 31 2018 12:26am)
Polacy najczęściej nie szmalcowali Niemcom żydów dlatego, że "mieli wyjebane" tylko dlatego, że Niemcy im za to płacili pieniądze.
Taki żyd ma prawo mieć pretensje do Polaka, że go wydał za pieniądze.
A ta ustawa, zamyka mu usta, i o to cała awantura.

Gdzie teraz takiego Polaka znajdzie, jak ten szmalcownik zdechł już pewnie dawno temu? Co, obciążamy kolejne pokolenia?
Member
Gold: 290.00
Warn: 10%
Feb 1 2018 03:08am
Quote (Lesny_Barb @ Feb 1 2018 09:54am)
Gdzie teraz takiego Polaka znajdzie, jak ten szmalcownik zdechł już pewnie dawno temu? Co, obciążamy kolejne pokolenia?

wyrznac w pien co do ostatniego potomka.
wtedy jeden z drugim by pomyslal, czy warto
Member
Gold: 12,059.17
Feb 1 2018 03:09am
Quote (Ezraaa @ 1 Feb 2018 07:52)
We need to go deeper...

Sędziowie Izraelscy są powoływani przez prezydenta na 70 lat i są praktycznie nietykalni.

Tak się zastanawiam, czy sądownictwo powinno być upolitycznione z kadencją na 4 lata składające się z sędziów mianowanych z ramienia kilku partii, czy mianowanych na 70 lat, którzy nie boją się konsekwencji, bo nie wiem jaką inbe musieliby odjebać, żeby zostali zwolnieni.

Żartowałem, przecież odpowiedź nasuwa się sama.

Kilku partii? Z tego co wiadomo to kontrole nad sądami mają mieć wyłącznie politycy wybrani z list PiSu (PiS + Gowin + Ziobro). Jak to jest dla Ciebie wielopartyjność, to LOL.

Skoro politycy po wygranych wyborach powinni móc co 4 lata wymienić sędziów na swoich, zakłamanych i posłusznych, to co im przeszkodzi wymyśleć jakieś fałszywe zarzuty dla opozycji i pozamykać ich w pierdlu?
Dodatkowo "ekspert" z prorządowej telewizji mógłby np. wymyśleć karę finansową dla opozycyjnej telewizji, za krytyke ukochanej Partii rządzącej (to już w sumie się stało, tylko zostało wycofane bo opinia publiczna tego jeszcze nie "łykła").

To w praktyce byłby koniec demokracji. No bo jaka to demokracja skoro opozycja siedzi w pierdlu skazana przez partyjny sąd, a wolne media bankrutują pod ciężarem kar, sankcji i represji państwowych?

Nawet nie trzeba odwoływać wyborów, pozory demokracji można zachować.

Quote (Ezraaa @ 1 Feb 2018 07:52)
Ustawa jest dobrze napisana i nie widzę w ustawie nic zamykającego usta ludziom, którzy posiadając niepodważalne dowody nie mogliby zaskarżyć polaka, który wydał żyda za marki.

Niepodważalne dowody mówisz.
Nawet gdyby ktoś miał 100% niepodważalne dowody, o co ciężko w przypadku 2WŚ gdyż jak pisał Korwin nawet Hitlerowi nie można udowodnić Holocaustu, to w Federacji Rosyjskiej ichniejsi "naukowcy" są przekonani, i mają na to niepodważalne (a przynajmniej w Rosji niepodważalne) dowody, że Katyń to sprawka hitlerowców.

Tak wygląda system, w którym "prawda" określana jest przez partie rządzącą. To nie jest system dla obywateli, co najwyżej sytych niewolników jednej partii.
Member
Gold: 3.01
Feb 1 2018 03:32am
Quote (Ironfister @ 1 Feb 2018 11:09)
Kilku partii? Z tego co wiadomo to kontrole nad sądami mają mieć wyłącznie politycy wybrani z list PiSu (PiS + Gowin + Ziobro). Jak to jest dla Ciebie wielopartyjność, to LOL.

Skoro politycy po wygranych wyborach powinni móc co 4 lata wymienić sędziów na swoich, zakłamanych i posłusznych, to co im przeszkodzi wymyśleć jakieś fałszywe zarzuty dla opozycji i pozamykać ich w pierdlu?
Dodatkowo "ekspert" z prorządowej telewizji mógłby np. wymyśleć karę finansową dla opozycyjnej telewizji, za krytyke ukochanej Partii rządzącej (to już w sumie się stało, tylko zostało wycofane bo opinia publiczna tego jeszcze nie "łykła").

To w praktyce byłby koniec demokracji. No bo jaka to demokracja skoro opozycja siedzi w pierdlu skazana przez partyjny sąd, a wolne media bankrutują pod ciężarem kar, sankcji i represji państwowych?

Nawet nie trzeba odwoływać wyborów, pozory demokracji można zachować.

Niepodważalne dowody mówisz.
Nawet gdyby ktoś miał 100% niepodważalne dowody, o co ciężko w przypadku 2WŚ gdyż jak pisał Korwin nawet Hitlerowi nie można udowodnić Holocaustu, to w Federacji Rosyjskiej ichniejsi "naukowcy" są przekonani, i mają na to niepodważalne (a przynajmniej w Rosji niepodważalne) dowody, że Katyń to sprawka hitlerowców.

Tak wygląda system, w którym "prawda" określana jest przez partie rządzącą. To nie jest system dla obywateli, co najwyżej sytych niewolników jednej partii.

Ale ty jesteś spierdolony xd
Member
Feb 1 2018 03:39am
Quote (consciousness @ Feb 1 2018 10:08am)
wyrznac w pien co do ostatniego potomka.
wtedy jeden z drugim by pomyslal, czy warto

Ale teraz popłynąłeś kordek. Twój pradziadek zrobił coś złego, to Ty masz odpowiadać za to, kiedy nawet na świecie Cie nie było? No logiczne.
Go Back To Polska Topic List
Prev1116911701171117211731426Next
Add Reply New Topic New Poll