Quote (woojohn @ 30 Dec 2017 07:14)
Jeśli mogę się wtrącić - skoro konstytucja daje każdemu prawo do swobodnego wyznawania jakiejś religii, to dlaczego odrzucasz możliwość, że większość Polaków wybrała katolicyzm? A skoro tak, to śmiało można powiedzieć, że Polska to kraj katolicki, tak jak chyba nie przyczepiłbyś się do stwierdzenia, że Arabia Saudyjska to kraj muzułmański.
Czyli publiczne manifestowanie swojej wiary też jest zgodne z konstytucją. A więc wieszanie krzyży w szkołach czy instytucjach państwowych, nie jest sprzeczne z konstytucją, bo niby jaki artykuł narusza to wieszanie krzyża w szkole? Wolności wyznaniowej? A to, że krzyż nie podoba się osobie niewierzącej, to jest problem osoby niewierzącej, bo manifestowanie czyjejś wiary nie narusza Twoich praw.
Nie chcę mi się wierzyć, że jesteś nowym użytkownikiem, ale na wszelki wypadek Cię ostrzegę.
Na tym forum jest 3 zjebów. Mają oni po kilka kont. Z każdego piszą trollposty. Jednym z takich kont jest analpizder, z którym zacząłeś rozmowę. Po krótkiej wymianie dowiesz się, że to Polacy najeżdżają kraje muzułmańskiej, za platformy byliśmy mocarstwem, a sam zainteresowany woli ciapaków czy żydów od Polaków.
Zastanów się przed następnym postem, czy chcesz prowadzić rozmowę z małym 37-letnim karłem, mieszkającym z rodzicami pod Warszawą.