Quote (Ironfister @ Dec 13 2017 07:27pm)
prawa kobiet:
chciano zaostrzyć = chciano całkowicie zakazać aborcji, w każdym przypadku. Nazywajmy rzeczy po imieniu. I tą inicjatywę popierała pani premier, i tylko chwilowo zakaz został wstrzymany.
Biskupi cały czas mówią, że prawo trzeba zaostrzyć.
wprowadzono recepty na pigułkę dzień po, co jest problemem bo po 1 dostać się do lekarza w ciągu jednego dnia nie jest łatwo, po drugie lekarz chrześcijanin takiej recepty przecież nie wypisze, zasłoni się klauzulą sumienia, że on jako katolik antykoncepcji nie uznaje.
Zresztą zobacz jak sam się wypowiadasz. Zamiast kulturalnie powiedzieć, że kobiety wyszły protestować, to ty piszesz, że one "wypełzły". I to też jest elementem wrogim wobec kobiet.
prawa mniejszości:
jak Morawski pojechał do Anglii, i tam powiedział "rząd jest przeciwko homoseksualistom i takim rzeczom." to to nie jest atakowanie mniejszości?
wolne media:
Słyszałeś o "politycznej" karze 1,5mln dla TVN?
To wszystko dzieje się powoli, krok po kroku, tu milionik kary dla TVN, tam recepty na antykoncepcje awaryjną, tam wymiana połowy sędziów, ale jak PiS utrzyma się przy władzy, to kroczek po kroczku będziemy tu mieć drugą Turcje albo Rosje :(
Tak, wypełzły, bo normalne kobiety w tym czasie zajmowały się swoimi dziećmi, a nie domagały się prawa do ich uśmiercania, obrońco świerków. Kulturalną rozmowę to mogę przeprowadzić z kimś do kogo mam szacunek, zwolennicy aborcji na życzenie do tego grona się nie zaliczają, więc wybacz. Ale ale! Ty piszesz, że ich prawa zostały pogwałcone, czyli masz na myśli czas przeszły. Kłamiesz, bo rozmowa czy nawet chęć wprowadzenia jakiegoś surowszego prawa, to nie jest jeszcze gwałt, zwłaszcza że zgodnie z prawem, kobiety wypełzły na ulice i protestowały. Nikt ich nie pałował, nie rozganiał, nie używał przemocy fizycznej czy psychicznej. To jak były gwałcone? Poczuciem, że jeszcze za mało z ich żądań zostało spełnionych?
No Morawski, znaczy się ten - Morawiecki? Aż muszę sprawdzić czy ten cytat faktycznie dokładnie skopiowałeś, bo jakoś nie słyszałem by w Polsce, bądz co bądz w sporej mierze katolickiej i konserwatywnej, ktoś robił polowania na homosiów, prześladował ich, czy nie wiem - wypraszał ze sklepu czy restauracji. Żyją, funkcjonują, nawet zostają prezydentami polskich miast. Co jeszcze więcej chcesz, żeby 98% populacji hetero, rozkładało czerwone dywany przed homoseksualistami? A to, że może homoseksualizm w Polsce nie jest tak ''promowany'' jak na zachodzie, to żadne pogwałcenie czyichś praw.
Nie słyszałem o ''politycznej'' karze dla TVN, może jakieś szczegóły?
Wyluzuj, wy zawsze musicie te najczarniejsze scenariusze przedstawiać. A może będzie lepiej? A może spróbuj na te ich rządy popatrzeć z dystansu, nie po przeczytaniu i obejrzeniu stronniczej opinii, co? Ja od kilku lat już nie oglądam TV, bo w poszczególnych programach, nie tylko sposób przedstawienia materiału jest celowo skierowany do konkretnej grupy docelowej, ale nawet sposób mówienie reporterów czy gestykulacja, subtelnie pokazuje nam jakie powinniśmy mieć odczucia. Tak się nie da oglądać informacji, które z założenia powinny być profesjonalne, bezstronne i rzetelne.