d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Polska > Polityka > Temat Oficjalny
Prev1113911401141114211431426Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 12,059.17
Dec 8 2017 07:44am
Quote (Lesny_Barb @ 8 Dec 2017 02:00)
Nie będę się odnosił do wszystkiego, tylko do kilku najważniejszych punktów.

1. Wojna ideologiczna, czy religijna to to samo zło, jeden chuj. Ale Ty zacząłeś sugerować, że wojna hitlera to była wojna religijna, chrześcijańska. Nawet jeśli tego wprost nie napisałeś, takie było przesłanie. Razi mnie po prostu ta manipulacja, kłamstwo.

Nie zrozumiałeś.
Chodzi mi o to, że chrześcijanie dali się zradykalizować Hitlerowi. To nie jest tak, że jak już jesteś białym europejczykiem to nie dasz się zradykalizować.
Narody muszą się mieć na baczności. Od wojny minęło z 80 lat, ludzie zaczynają zapominać, odżywają powoli ruchy faszystowskie, a to złe.

Zresztą, skoro zgodziliśmy się co do bezsensowności i zła wojny, to skoro ideologia nazistowska jest słusznie piętnowana, dlaczego fanatyczny islam też nie jest? Dlaczego tak się z tymi ludzmi cackają, żeby ich czasem nie urazić bo przecież polityczna poprawność? Ja do ideologii zakazanych zaliczyłbym także marksizm i komunizm. Dopóki te kurwy marksistowskie, będą ludziom mącić w głowach, co jest poprawne a co nie, świat nie będzie bezpiecznym miejscem. Musi być wolność, ale też jasne zasady. Nie podoba się to spierdalaj i nie ma ale, że ''kolorowy'' czy ''mniejszościowy'' robisz źle - wypad, deportacja.

2. Spotlight, nie chce mi się tego oglądać, żeby czasem nie rzygać. Jestem uczulony na manipulacje w celu wykreowania konkretnej wizji świata (np. chrześcijanie - pedofile, muzułmanie - biedni uchodźcy, matki z dziećmi) Ale rozumiem temat. Problem pedofilii w kościele, to nie problem wiary, ani wierzących, jako wspólnoty. To problem instytucji kościelnej, wcale nie wolnej od grzechu i niedoskonałości, jak to bywa w każdej instytucji np świeckiej. Tutaj nie ma co obwiniać Boga czy samej religii, która wcale do pedofilii nie zachęca - powtarzam raz jeszcze. Jedynym słusznym rozwiązaniem jest zaostrzenie kar, ale temat też nie jest prosty.

no typie, przecież fanatycznych islamistów, ISIS, bombarduje Rosja, USA, Wielka Brytania, Kanada, Holandia, Australia, Francja, Turcja i inne państwa.
Trudno o bardziej namacalny dowód piętnowania, niż wysyłanie samolotów na wojne, nieprawdaż?

https://pl.wikipedia.org/wiki/Mi%C4%99dzynarodowa_interwencja_przeciwko_Pa%C5%84stwu_Islamskiemu

I na sam koniec rodzynek: ''Często religia jest narzędziem, pretekstem, motywatorem do wojny. Łatwiej jest powiedzieć ludziom: "musimy zaatakować turków bo oni niewierzący" niż "musimy zaatakować turków bo mają dużo złota".'' - Pijesz do krucjat? Radzę Ci zgłębić temat. :)

Nie mówie akurat o krucjatach.
Ideologia czy religia potrafi być narzędziem, w rękach złych ludzi. Źli ludzie często kłamią, niekoniecznie wierzą w to, co oficjalnie mówią.
Dlatego ciężko jednoznacznie określić, co faktycznie jest przyczyną, a co tylko pretekstem.
Np Rosjanie w 1939 roku zaatakowali Polske, formalnie aby chronić rosyjską mniejszość. A jak było naprawde - dobrze wszyscy wiemy. Dogadali się miesiąc wcześniej z Hitlerem i podzielili Polskę na pół. Wcale nie chodziło im o mniejszość rosyjską.
Member
Gold: 2,436.06
Dec 8 2017 10:06am
Member
Gold: 499.55
Dec 8 2017 02:35pm
Member
Gold: 124.01
Dec 8 2017 03:16pm
Quote (Vanac @ Dec 8 2017 12:39am)
Widzieli wystąpienie Winnickiego? Jak nie to odpalać, mi urwało dupe :D
Na koniec mordy folksdojczy bezcenne :D

https://web.facebook.com/robertwinnickipubliczny/videos/1717117514999512/

Marian z Sosnowca to Ty? Avatar i autorytety pokroju Winniczka by się zgadzały. No off, po prostu dobry typek do dyskusji byłeś.
Member
Gold: 2,415.07
Dec 9 2017 01:53am
Quote (Ironfister @ Dec 8 2017 02:44pm)
Nie zrozumiałeś.
Chodzi mi o to, że chrześcijanie dali się zradykalizować Hitlerowi. To nie jest tak, że jak już jesteś białym europejczykiem to nie dasz się zradykalizować.
Narody muszą się mieć na baczności. Od wojny minęło z 80 lat, ludzie zaczynają zapominać, odżywają powoli ruchy faszystowskie, a to złe.

no typie, przecież fanatycznych islamistów, ISIS, bombarduje Rosja, USA, Wielka Brytania, Kanada, Holandia, Australia, Francja, Turcja i inne państwa.
Trudno o bardziej namacalny dowód piętnowania, niż wysyłanie samolotów na wojne, nieprawdaż?

https://pl.wikipedia.org/wiki/Mi%C4%99dzynarodowa_interwencja_przeciwko_Pa%C5%84stwu_Islamskiemu

Nie mówie akurat o krucjatach.
Ideologia czy religia potrafi być narzędziem, w rękach złych ludzi. Źli ludzie często kłamią, niekoniecznie wierzą w to, co oficjalnie mówią.
Dlatego ciężko jednoznacznie określić, co faktycznie jest przyczyną, a co tylko pretekstem.
Np Rosjanie w 1939 roku zaatakowali Polske, formalnie aby chronić rosyjską mniejszość. A jak było naprawde - dobrze wszyscy wiemy. Dogadali się miesiąc wcześniej z Hitlerem i podzielili Polskę na pół. Wcale nie chodziło im o mniejszość rosyjską.

ISIS to już nawet nie jest fanatyczny Islam, tylko po prostu organizacja terrorystyczna, która zrzesza różnych ludzi z różnych stron świata. Fanatyczny Islam to masz w Europie, w każdym meczecie w którym jakiś fanatyczny imam zachęca i podjudza do atakowania niewiernych, czy wspierania działania isis. To z takim fanatycznym islamem Europa powinna walczyć, bo taki fanatyczny islam tworzy radykałów w Europie, - muzułmanów ntego pokolenia w danym kraju, czyli teoretycznie zasymilowanych. No ale europka w pełni z takim islamem nie walczy, bo poprawność polityczna.
Member
Gold: 306.44
Dec 9 2017 04:48am
Ja pierdole Bialystok jest jeszcze wiekszym gownem niz Lodz xd
Code
Przez kłótnię idiotów, będą cierpiały dzieci. Krótko o sprawie: Wicedyrektor Placówki Opiekuńczo-Wychowawczej im. dr Ireny Białówny musiała złożyła dymisję po tym jak zastępca prezydenta Białegostoku zbojkotował obchody 70-lecia placówki, na polecenie prezydenta Białegostoku - pana Truskolaskiego (tatę posła Nowoczesnej Nowoczesnej).
Dlaczego?
Ponieważ dzień wcześniej narodowcy ofiarowali dzieciom z placówki prawie 100 kilogramów słodyczy przekazanych przez krwiodawców w czasie akcji "Słodka krew". Tadeusz Truskolaski uznał, że przyjmując dar, wicedyrektor promuje ONR. Alarm tradycyjnie podniosła... Gazeta Wyborcza.

Tak się składa, że chodziłem do tej placówki jako wolontariusz, do nietypowej grupy gdzie najmłodsza dziewczynka miała 3-4 latka a najstarszy chyba 16 lat. Mówię szczerze, każdemu polecam takie doświadczenie bo otwiera oczy. Z najmłodszą ćwiczyliśmy rozpoznawanie stron prawa-lewa (nie było komu nauczyć - nie było przecież taty czy mamy), ku jej uciesze i radości, ze starszymi odrabiałem lekcje, grałem w piłkę. Nawet nie wyobrażacie sobie jak te dzieci marzą o prawdziwej, normalnej rodzinie...
"A weźmiesz mnie ze sobą?" Były momenty, że wychodziło się stamtąd z ściśniętym gardłem. Nawet nie wyobrażam sobie co muszą czuć... tego nie można sobie wyobrazić.

Tymczasem Gazeta Wyborcza w ramach tropienia faszyzmu wszczęła alarm bo przecież placówka otrzymała "faszystowskie" słodycze. Pan Truskolaski musiał zareagować. Syn w Nowoczesnej wymaga przecież stałej opieki partyjno-medialnej. Trzeba trzymać ze swoimi - w myśl starej zasady, starego peowca. Doskonale wiecie, że nie pałam miłością do ONR, ale to, co zrobiły władze miasta do spółki z GW - nie mieści mi się w głowie. To, co mogę zarzucić organizacji w tej konkretnej akcji to niepotrzebny wpis w mediach społecznościowych - "Dziś Mikołajki, a więc działamy. Tym razem "ofiarą" nasze pomocy padły dzieci z domu dziecka nr 2 w Białymstoku. Blisko 100 kg słodyczy w kilku kartonach trafiły do placówki. A wy lewusy dalej walczcie z poziomu laptopa z wyimaginowanym faszyzmem ;)" - ostatnie zdanie - absolutnie niepotrzebne. Robiliście akcję po to, żeby pomóc dzieciom czy dopiec "lewakom"?

GW, prezydencie Truskolaski - powinniście płonąć wstydem. Patronka placówki - Irena Białówna niosła opiekę dzieciom: polskim, żydowskim i zagubionym podczas działań wojennych dzieciom obywateli ZSRR. I wierzcie mi, nie pytała skąd bierze pomoc. A Wy, w ramach ideologicznej wojny jesteście w stanie pokłócić się o karton słodyczy, których żadnemu z Was nie brakuje.

Tak z ciekawości, ile niefaszystowskich słodyczy przekazała dzieciom w tym roku redakcja Gazety Wyborczej?

Proszę o udostępnienie szczególnie mieszkańców mojego kochanego Białegostoku. Nie odpuśćcie tej sprawy.
Może jakaś pikieta?

This post was edited by Majonez on Dec 9 2017 04:49am
Member
Dec 9 2017 01:17pm
Quote (Majonez @ Dec 9 2017 11:48am)
Ja pierdole Bialystok jest jeszcze wiekszym gownem niz Lodz xd
Code
Przez kłótnię idiotów, będą cierpiały dzieci. Krótko o sprawie: Wicedyrektor Placówki Opiekuńczo-Wychowawczej im. dr Ireny Białówny musiała złożyła dymisję po tym jak zastępca prezydenta Białegostoku zbojkotował obchody 70-lecia placówki, na polecenie prezydenta Białegostoku - pana Truskolaskiego (tatę posła Nowoczesnej Nowoczesnej).
Dlaczego?
Ponieważ dzień wcześniej narodowcy ofiarowali dzieciom z placówki prawie 100 kilogramów słodyczy przekazanych przez krwiodawców w czasie akcji "Słodka krew". Tadeusz Truskolaski uznał, że przyjmując dar, wicedyrektor promuje ONR. Alarm tradycyjnie podniosła... Gazeta Wyborcza.

Tak się składa, że chodziłem do tej placówki jako wolontariusz, do nietypowej grupy gdzie najmłodsza dziewczynka miała 3-4 latka a najstarszy chyba 16 lat. Mówię szczerze, każdemu polecam takie doświadczenie bo otwiera oczy. Z najmłodszą ćwiczyliśmy rozpoznawanie stron prawa-lewa (nie było komu nauczyć - nie było przecież taty czy mamy), ku jej uciesze i radości, ze starszymi odrabiałem lekcje, grałem w piłkę. Nawet nie wyobrażacie sobie jak te dzieci marzą o prawdziwej, normalnej rodzinie...
"A weźmiesz mnie ze sobą?" Były momenty, że wychodziło się stamtąd z ściśniętym gardłem. Nawet nie wyobrażam sobie co muszą czuć... tego nie można sobie wyobrazić.

Tymczasem Gazeta Wyborcza w ramach tropienia faszyzmu wszczęła alarm bo przecież placówka otrzymała "faszystowskie" słodycze. Pan Truskolaski musiał zareagować. Syn w Nowoczesnej wymaga przecież stałej opieki partyjno-medialnej. Trzeba trzymać ze swoimi - w myśl starej zasady, starego peowca. Doskonale wiecie, że nie pałam miłością do ONR, ale to, co zrobiły władze miasta do spółki z GW - nie mieści mi się w głowie. To, co mogę zarzucić organizacji w tej konkretnej akcji to niepotrzebny wpis w mediach społecznościowych - "Dziś Mikołajki, a więc działamy. Tym razem "ofiarą" nasze pomocy padły dzieci z domu dziecka nr 2 w Białymstoku. Blisko 100 kg słodyczy w kilku kartonach trafiły do placówki. A wy lewusy dalej walczcie z poziomu laptopa z wyimaginowanym faszyzmem ;)" - ostatnie zdanie - absolutnie niepotrzebne. Robiliście akcję po to, żeby pomóc dzieciom czy dopiec "lewakom"?

GW, prezydencie Truskolaski - powinniście płonąć wstydem. Patronka placówki - Irena Białówna niosła opiekę dzieciom: polskim, żydowskim i zagubionym podczas działań wojennych dzieciom obywateli ZSRR. I wierzcie mi, nie pytała skąd bierze pomoc. A Wy, w ramach ideologicznej wojny jesteście w stanie pokłócić się o karton słodyczy, których żadnemu z Was nie brakuje.

Tak z ciekawości, ile niefaszystowskich słodyczy przekazała dzieciom w tym roku redakcja Gazety Wyborczej?

Proszę o udostępnienie szczególnie mieszkańców mojego kochanego Białegostoku. Nie odpuśćcie tej sprawy.
Może jakaś pikieta?

Tak właśnie wygląda lewica - niby dobrzy, tolerancyjni ludzie, ale tak naprawdę to banda skurwysynów, wszędzie widzących faszyzm i rasizm i przez tę chorą obsesję, nie widzą jakie zło faktycznie wyrządzają. Choć nie jestem nacjonalistą, to zabawne, że ci ''faszyści'' pomogli więcej niż te wszystkie lewackie organizacje razem wzięte. Począwszy od pomocy kombatantom, czy zbiórki jak te powyżej. A LEWICA KURWA CO BĘDZIĘ POMAGA? LEPIEJ POROZMAWIAJMY O NARASTAJĄCYM FASZYŹMIE. A tak na marginesie lewaki, ilu z was wrzuciło produkty żywnościowe do koszyka caritasu między 8-9 Grudnia?

This post was edited by Lesny_Barb on Dec 9 2017 01:20pm
Member
Gold: 12,059.17
Dec 9 2017 05:28pm
Quote (Lesny_Barb @ 9 Dec 2017 20:17)
Tak właśnie wygląda lewica - niby dobrzy, tolerancyjni ludzie, ale tak naprawdę to banda skurwysynów, wszędzie widzących faszyzm i rasizm i przez tę chorą obsesję, nie widzą jakie zło faktycznie wyrządzają. Choć nie jestem nacjonalistą, to zabawne, że ci ''faszyści'' pomogli więcej niż te wszystkie lewackie organizacje razem wzięte. Począwszy od pomocy kombatantom, czy zbiórki jak te powyżej. A LEWICA KURWA CO BĘDZIĘ POMAGA? LEPIEJ POROZMAWIAJMY O NARASTAJĄCYM FASZYŹMIE. A tak na marginesie lewaki, ilu z was wrzuciło produkty żywnościowe do koszyka caritasu między 8-9 Grudnia?

Boże, jak ty nic nie rozumiesz.
Idąc twoim tokiem rozumowania, jak kupie 5 kilo cukierków dla dzieci z domu dziecka, to moge mordować i kraść? bo czynie dobro, rozdając cukierki? Przecież to są dwie zupełnie różne rzeczy.
ONR trzeba zdelagalizować, to są faszyści.
I tak samo jak korporacja zarabiająca miliardy nie stanie się aniołem, jeśli przekaże miliony , z funduszu marketingowego, na działalność charytatywną, tak samo ONR się nie odbrunatni jak rozda troche cukierków, przy błysku aparatów fotograficznych.

Mnie osobiście nie wkurza to, że dyrektorka wzięła cukierki, tylko że wypisała dyplom dziękczynny dla faszyzującego ONR.
Poprzez wypisanie dyplomu dziekczynnego wzięła udział w promocji ONR. Powinna była powiedzieć: panowie chcecie pomóc to fajnie, ale żadnej polityki.
Member
Dec 9 2017 06:07pm
Quote (Ironfister @ Dec 10 2017 12:28am)
Idąc twoim tokiem rozumowania, jak kupie 5 kilo cukierków dla dzieci z domu dziecka, to moge mordować i kraść? bo czynie dobro, rozdając cukierki? Przecież to są dwie zupełnie różne rzeczy.
I tak samo jak korporacja zarabiająca miliardynie stanie się aniołem, jeśli przekaże miliony, z funduszu marketingowego, na działalność charytatywną, tak samo ONR się nie odbrunatni jak rozda troche cukierków, przy błysku aparatów fotograficznych.

Mnie osobiście nie wkurza to, że dyrektorka wzięła cukierki, tylko że wypisała dyplom dziękczynny dla faszyzującego ONR.
Poprzez wypisanie dyplomu dziekczynnego wzięła udział w promocji ONR. Powinna była powiedzieć: panowie chcecie pomóc to fajnie, ale żadnej polityki.

Na pewno rozdawanie cukierków dzieciom, jest duzo bardziej pozytywne społecznie, niż lewicowe pierdolenie o dobroci i równości. Ale czego się spodziewać po ludziach, których idol Marks, wojujący z "wyzyskiem" nie splamil się pracą, bo nawet od głupiego sprzątania miał pokojówkę. Podwójne standardy i hipokryzja to domena lewicy. Po drugie, ONRowcy dostali dyplom bo na niego zasłużyli. Nie dostali dyplomu za bycie w ONRze, tylko za akcje charytatywną. Wasza obsesja na punkcie walki z faszyzmem jest tak duża, że gdybyś tonął i gdyby uratował Cię onrowiec, to pewnie wskoczylbys z powrotem do wody i się utopil.

Ale wiesz co Ci powiem? Za duzo czytasz GW i podobnych gniotow, przez co masz zaburzony obraz rzeczywistości. Wasz problem polega na tym, że nieumiejętnie operujecie pojęciami, tzn sami sobie interpretujecie co chcecie i jak chcecie. Np. Dla was ONR to organizacja faszystowska, a jest po prostu nacjonalistyczna. Lewica zrownuje faszyzm i nacjonalizm, chyba tylko dlatego, że w okresie kiedy powstawaly panstwa narodowe jako następstwo monarchii, pojawily się tez rezimy totalitarne. Ale muszę Cię zmartwić, faszyzm może istnieć bez elementu narodowego, bo faszyzm to w istocie DYKTATURA, a dyktatorem może zostać nawet Biedroń. Aktualnie im wiecej dyktatury w panstwie i ingerencji w zycie obywateli, tym blizej do faszyzmu, a nie muszę chyba mówić, że to socjaliści i lewica wiedzie prym w ustalaniu co jest dla obywateli najlepsze, co odpowiednie i poprawne.

No i jak się czujesz w nowej roli Ironfist? :)

P.S. A za najbardziej obecnie faszystowską organizację powinna uchodzic antifa, zbieranina ubranych na czarno (nazisci?) chuliganów, ktorzy "protestujac" przeciwko globalizmowi, niszczą mienie, palą samochody i atakują bezbronnych ludzi.
Member
Gold: 79.01
Dec 10 2017 05:59am
Quote (Ironfister @ Dec 10 2017 01:28am)

Idąc Twoją narracją - żądam delegalizacji KOD-u, bo wszyscy podżegają do zamordowania wysoko postawionych w Państwie.

A teraz poza ironią: Jako rzekomy wolnościowiec powinieneś się wstydzić popierania UE oraz takich słów jak "delegalizacja" jakiegokolwiek ruchu.

P.S. A za najbardziej obecnie faszystowską organizację powinna uchodzic antifa, zbieranina ubranych na czarno (nazisci?) chuliganów, ktorzy "protestujac" przeciwko globalizmowi, niszczą mienie, palą samochody i atakują bezbronnych ludzi.[/QUOTE]

o to to + partia RAZEM komunistów.

This post was edited by Ezraaa on Dec 10 2017 06:00am
Go Back To Polska Topic List
Prev1113911401141114211431426Next
Add Reply New Topic New Poll