d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Polska > Android > Temat Oficjalny
Prev1113114115116117966Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 0.00
Aug 18 2011 03:19pm
Quote (lszcz @ 19 Aug 2011 00:13)
WITAM JAKO ZE JEST TO TEMAT O ANDROIDZIE TO PYTAM
mam jutro odebrac mojego samsunga galaxy s2 a z tego co wiem jest on na androidzie, wydaje mi sie ze gdzies czytalem/slyszalem ze trzeba go w jakis sposob "konfigurowac" tudziez "uzdatniac" zeby dzialal sprawnie i szybko czy to prawda? i czy jesli tak to jak to zrobic
i chce rowniez zapytac o jakies ciekawe aplikacje czy co to sie teraz wrzuca na telefony bo przestalem sie interesowac tym dosc dawno no i skad to brac? czy to legalne czy zwykle piracenie :D

mozesz przez wifi lub kabel polaczyc sie z netem i poprzez aplikacje adroid market sciagac aplikacje na swoj telefon jest to legalne, choc czesc z nich jest platna, co do konfiguracji to pewnie chodzi o nowsza wersje androida i softu telefonu ktore sciagac ze strony operatora lub producenta, poza tym sa programy przyspieszajace i konfigurujace androida
Member
Aug 18 2011 03:21pm
Android market na legalu oczywko. Imo winamp do muzyki + vplayer do filmów + firefox do internetu + skyfire do multimediów w necie (filmiki na jutubie, vimeo i innych takich) + APNdroid - blokuje wszelkie polaczenia z internetem przez GSM, wiec nic Ci się nie ściągnie samo z siebie i nie nabije rachunku. ja do swojego po odebraniu wcisnąłem tylko lite_ning roma i śmiga elegancko.
Member
Aug 18 2011 03:22pm
moze zapytam was, bo jeszcze nikt na forum andka nie odpowiedzial.
Problem polega na tym, ze od jakis 2 tygodni nie moge sie polaczyc z 1 numerem (numer w erze) ja jestem w plusie. Mam srodki na koncie itp, moge do kazdego dzwonic tylko nie do tego numeru. Gdy wybieram numer tej osoby wyskakuje komunikat aktywne polaczenie i po sekundzie rozmowa jest zakonczona... Smsy dochodza do tego numeru tylko czasami, raz dojdzie raz nie. Ten numer moze do mnie dzwonic i wysylac smsy bez problemu. Nie mam go dodanego do blokowanych, ani on mnie. Nie wiem co robic :/
Probowalem dzwonic z roznych telefonow i zawsze to samo, wiec problem nie tkwi w telefonie, tylko w sim?
Member
Warn: 10%
Aug 18 2011 03:24pm
Quote (Mefju @ 18 Aug 2011 22:22)
moze zapytam was, bo jeszcze nikt na forum andka nie odpowiedzial.
Problem polega na tym, ze od jakis 2 tygodni nie moge sie polaczyc z 1 numerem (numer w erze) ja jestem w plusie. Mam srodki na koncie itp, moge do kazdego dzwonic tylko nie do tego numeru. Gdy wybieram numer tej osoby wyskakuje komunikat aktywne polaczenie i po sekundzie rozmowa jest zakonczona... Smsy dochodza do tego numeru tylko czasami, raz dojdzie raz nie. Ten numer moze do mnie dzwonic i wysylac smsy bez problemu. Nie mam go dodanego do blokowanych, ani on mnie. Nie wiem co robic :/
Probowalem dzwonic z roznych telefonow i zawsze to samo, wiec problem nie tkwi w telefonie, tylko w sim?

pytaj operatora first
Member
Aug 18 2011 03:39pm
Quote (Poeta @ 18 Aug 2011 23:19)
mozesz przez wifi lub kabel polaczyc sie z netem i poprzez aplikacje adroid market sciagac aplikacje na swoj telefon jest to legalne, choc czesc z nich jest platna, co do konfiguracji to pewnie chodzi o nowsza wersje androida i softu telefonu ktore sciagac ze strony operatora lub producenta, poza tym sa programy przyspieszajace i konfigurujace androida

a da sie to np podporzadkowac zeby laczylo sie tylko przez wifi z domu a jak to polaczenie nie bedzie dostepne to zeby nie laczylo sie wcale? czy trzeba to recznie ustawiac zeby sie nie aktualizowalo? bo jakies sposoby musza na to byc chyba
Member
Warn: 10%
Aug 18 2011 03:40pm
Quote (lszcz @ 18 Aug 2011 22:39)
a da sie to np podporzadkowac zeby laczylo sie tylko przez wifi z domu a jak to polaczenie nie bedzie dostepne to zeby nie laczylo sie wcale? czy trzeba to recznie ustawiac zeby sie nie aktualizowalo? bo jakies sposoby musza na to byc chyba

android najpierw 'patrzy' czy ma polaczenie przez wifi. jesli ma to olewa GSM.
Member
Gold: 0.01
Warn: 60%
Aug 18 2011 03:48pm
Quote (Jasko @ 18 Aug 2011 23:21)
Android market na legalu oczywko. Imo winamp do muzyki + vplayer do filmów + firefox do internetu + skyfire do multimediów w necie (filmiki na jutubie, vimeo i innych takich) + APNdroid - blokuje wszelkie polaczenia z internetem przez GSM, wiec nic Ci się nie ściągnie samo z siebie i nie nabije rachunku. ja do swojego po odebraniu wcisnąłem tylko lite_ning roma i śmiga elegancko.

firefox to chyba najbardziej guwniana z przegladarek na androida.

opera mini > all, pod wzgledem wydajnosci i interfejsu. nawet na mojej gownianej spicy strony plynnie dzialaja i szybko sie wczytuja.

Quote (lszcz @ 18 Aug 2011 23:39)

aplikacja apndroid jednym kliknieciem odcina 3g

This post was edited by imnoise on Aug 18 2011 03:49pm
Member
Aug 18 2011 04:13pm
Quote (imnoise @ 18 Aug 2011 23:48)

opera mini > all, pod wzgledem wydajnosci i interfejsu. nawet na mojej gownianej spicy strony plynnie dzialaja i szybko sie wczytuja.

Okej bedziesz mi pomagal w razie pytan :D
Member
Aug 18 2011 04:37pm
Quote (imnoise @ 18 Aug 2011 22:48)

kurwa, sciagnalem firefoxa od razu i mi jakoś nie przeszkadzał, ale skoro tak mówisz, to chyba czas wypróbować opere ;o
Member
Gold: 4.00
Aug 18 2011 05:41pm
Quote (imnoise @ 18 Aug 2011 22:48)

Opera Mobile > Opera Mini, chyba. Ja najpierw używałem Mini, a potem Mobile i ta druga działa ze 3 razy szybciej. No chyba, że to kwestia konkretnych stron, bo w telefonie w praktyce przeglądam może 3 portale/fora.

Po co APNDroid, jak wbudowany widget zarządzania energią ma przycisk do wyłączania połączenia z internetem przez GSM i działa bardzo dobrze.
Go Back To Polska Topic List
Prev1113114115116117966Next
Add Reply New Topic New Poll