d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Polska > Polityka > Temat Oficjalny
Prev1113811391140114111421426Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 1,780.00
Dec 7 2017 03:51pm
Pano Beata odjebana, w jej miejsce Mateurz.
Jesli ma nastac poczatek konca PiSu to chyba tylko teraz. Niezrozumiala zmiana.
Member
Gold: 28.00
Dec 7 2017 03:55pm
Mateurz wajche przeluz. Trzeba poprawic sondaze na swiecie. xd

This post was edited by zemnolepiejniezadzierajj on Dec 7 2017 03:56pm
Member
Gold: 12,059.17
Dec 7 2017 03:57pm
Quote (Lesny_Barb @ 6 Dec 2017 23:29)
Medalik to biżuteria, której nawet nie widać.

Co to w ogóle za argument czy widać czy nie widać.
A jak ktoś sobie maluje znak ryby na samochodzie, albo wiesza krzyż w domu, to tego też nie widać? A bogatych kościołów i ogromniastej bazyliki w Licheniu to też nie widać?

weź chociaż zasugeruj, że kobieta powinna wychowywać dzieci, to Cię zlinczują i zwyzywają od seksistów

I słusznie bo kobieta powinna SAMA decydować co chce robić, nie powinien za nią decydować samiec jak ty czy ja.

Chyba Ty masz klapki na oczach, dawno chyba w anglii nie byłeś. Tam niektóre miasta to są już prawie muzułmańskie i ten proces wcale nie trwał setki lat, a ostatnie 2 pokolenia.

Muzułmanie to 6% Wielkiej Brytanii. Do tego większość z nich została zlaicyzowana. Naprawde nie ma się moim zdaniem czego bać.

Ta, chrześcijanie wywołali drugą wojnę światową.. Powiedz jeszcze, że co dziennie na polskich drogach ginie mnóstwo ludzi w wypadkach samochodowych, spowodowanych przecież przez chrześcijan, pewnie w imię Boże. Widać, żeś lewak po irracjonalnych argumentach. Ale chciałbym Cię uświadomić, że dżihad czyli święta wojna motywowana wiarą, a wojna motywowana czynnikami ekonomicznymi, ekspansywnymi, to chyba jednak różnica, co?

wojna Hitlera to też była wojna w dużej mierze nieracjonalna tylko ideologiczna, o czystość rasy, wyższość narodu nad innymi i inne tego typu bzdury.
Ja nie widze różnicy między wojną o wyższość rasy niemieckiej, od wojny o wyższość religii islamskiej.
Często religia jest narzędziem, pretekstem, motywatorem do wojny. Łatwiej jest powiedzieć ludziom: "musimy zaatakować turków bo oni niewierzący" niż "musimy zaatakować turków bo mają dużo złota".

Z pedofilią w kościele to Ty mi nie wyskakuj, bo musiałbyś mieć twarde statystyki ile tych księży rocznie dopuszcza się takich czynów? Ja widziałem kiedyś info sprzed kilku lat i tych księży pedofilów w więzieniach wcale nie było więcej niż.. piekarzy pedofilów. Masz statystyki? Druga sprawa, kościół jest odpowiedzialny za pedofilie? A zadałeś sobie kiedykolwiek pytanie, dlaczego pedofil przyjmuje święcenia? NO bo chyba zdajesz sobie sprawę z tego, że pedofil ksiądz, był nim zanim trafił do kościoła, co? Dlatego ogarnij się człowieku i nie wmawiaj komuś, że pedofilia w kościele to problem religii, bo to tak jakbyś powiedział manipulatorze, że chrześcijaństwo zachęca do pedofilii i ją gloryfikuje.

Obejrzyj film spotlight, poczytaj o skandalach pedofilskich w kościele, zamiatanych pod dywan przez biskupów.
Nie mówie, że chrześcijaństwo zachęca do pedofilii, tylko że jest to problem naszej religii w jej aktualnej postaci.
No sorry, ale jak pedofil zostaje księdzem tylko dlatego, że jako ksiądz może sobie bezkarnie pedofilić, to jest tu coś nie w porządku.
Member
Gold: 1,780.00
Dec 7 2017 04:03pm
Quote (Ironfister @ Dec 7 2017 09:57pm)
A jak ktoś sobie maluje znak ryby na samochodzie, albo wiesza krzyż w domu, to tego też nie widać? A bogatych kościołów i ogromniastej bazyliki w Licheniu to też nie widać?

I słusznie bo kobieta powinna SAMA decydować co chce robić, nie powinien za nią decydować samiec jak ty czy ja.

Muzułmanie to 6% Wielkiej Brytanii. Do tego większość z nich została zlaicyzowana. Naprawde nie ma się moim zdaniem czego bać.

wojna Hitlera to też była wojna w dużej mierze nieracjonalna tylko ideologiczna, o czystość rasy, wyższość narodu nad innymi i inne tego typu bzdury.
Ja nie widze różnicy między wojną o wyższość rasy niemieckiej, od wojny o wyższość religii islamskiej.
Często religia jest narzędziem, pretekstem, motywatorem do wojny. Łatwiej jest powiedzieć ludziom: "musimy zaatakować turków bo oni niewierzący" niż "musimy zaatakować turków bo mają dużo złota".

Obejrzyj film spotlight, poczytaj o skandalach pedofilskich w kościele, zamiatanych pod dywan przez biskupów.
Nie mówie, że chrześcijaństwo zachęca do pedofilii, tylko że jest to problem naszej religii w jej aktualnej postaci.
No sorry, ale jak pedofil zostaje księdzem tylko dlatego, że jako ksiądz może sobie bezkarnie pedofilić, to jest tu coś nie w porządku.

Czyli zestawiasz nazistow z ciapakami. Gg.
Reszty nie czytam.
Member
Gold: Locked
Dec 7 2017 05:39pm
Widzieli wystąpienie Winnickiego? Jak nie to odpalać, mi urwało dupe :D
Na koniec mordy folksdojczy bezcenne :D

https://web.facebook.com/robertwinnickipubliczny/videos/1717117514999512/
Member
Gold: 2,415.07
Dec 7 2017 07:00pm
Quote (Ironfister @ Dec 7 2017 10:57pm)

Nie będę się odnosił do wszystkiego, tylko do kilku najważniejszych punktów.

1. Wojna ideologiczna, czy religijna to to samo zło, jeden chuj. Ale Ty zacząłeś sugerować, że wojna hitlera to była wojna religijna, chrześcijańska. Nawet jeśli tego wprost nie napisałeś, takie było przesłanie. Razi mnie po prostu ta manipulacja, kłamstwo. Zresztą, skoro zgodziliśmy się co do bezsensowności i zła wojny, to skoro ideologia nazistowska jest słusznie piętnowana, dlaczego fanatyczny islam też nie jest? Dlaczego tak się z tymi ludzmi cackają, żeby ich czasem nie urazić bo przecież polityczna poprawność? Ja do ideologii zakazanych zaliczyłbym także marksizm i komunizm. Dopóki te kurwy marksistowskie, będą ludziom mącić w głowach, co jest poprawne a co nie, świat nie będzie bezpiecznym miejscem. Musi być wolność, ale też jasne zasady. Nie podoba się to spierdalaj i nie ma ale, że ''kolorowy'' czy ''mniejszościowy'' robisz źle - wypad, deportacja.

2. Spotlight, nie chce mi się tego oglądać, żeby czasem nie rzygać. Jestem uczulony na manipulacje w celu wykreowania konkretnej wizji świata (np. chrześcijanie - pedofile, muzułmanie - biedni uchodźcy, matki z dziećmi) Ale rozumiem temat. Problem pedofilii w kościele, to nie problem wiary, ani wierzących, jako wspólnoty. To problem instytucji kościelnej, wcale nie wolnej od grzechu i niedoskonałości, jak to bywa w każdej instytucji np świeckiej. Tutaj nie ma co obwiniać Boga czy samej religii, która wcale do pedofilii nie zachęca - powtarzam raz jeszcze. Jedynym słusznym rozwiązaniem jest zaostrzenie kar, ale temat też nie jest prosty.

I na sam koniec rodzynek: ''Często religia jest narzędziem, pretekstem, motywatorem do wojny. Łatwiej jest powiedzieć ludziom: "musimy zaatakować turków bo oni niewierzący" niż "musimy zaatakować turków bo mają dużo złota".'' - Pijesz do krucjat? Radzę Ci zgłębić temat. :)

This post was edited by Lesny_Barb on Dec 7 2017 07:02pm
Member
Gold: 2,120.15
Dec 7 2017 08:21pm
Quote (Lesny_Barb @ Dec 8 2017 02:00am)
Nie będę się odnosił do wszystkiego, tylko do kilku najważniejszych punktów.

1. Wojna ideologiczna, czy religijna to to samo zło, jeden chuj. Ale Ty zacząłeś sugerować, że wojna hitlera to była wojna religijna, chrześcijańska. Nawet jeśli tego wprost nie napisałeś, takie było przesłanie. Razi mnie po prostu ta manipulacja, kłamstwo. Zresztą, skoro zgodziliśmy się co do bezsensowności i zła wojny, to skoro ideologia nazistowska jest słusznie piętnowana, dlaczego fanatyczny islam też nie jest? Dlaczego tak się z tymi ludzmi cackają, żeby ich czasem nie urazić bo przecież polityczna poprawność? Ja do ideologii zakazanych zaliczyłbym także marksizm i komunizm. Dopóki te kurwy marksistowskie, będą ludziom mącić w głowach, co jest poprawne a co nie, świat nie będzie bezpiecznym miejscem. Musi być wolność, ale też jasne zasady. Nie podoba się to spierdalaj i nie ma ale, że ''kolorowy'' czy ''mniejszościowy'' robisz źle - wypad, deportacja.

2. Spotlight, nie chce mi się tego oglądać, żeby czasem nie rzygać. Jestem uczulony na manipulacje w celu wykreowania konkretnej wizji świata (np. chrześcijanie - pedofile, muzułmanie - biedni uchodźcy, matki z dziećmi) Ale rozumiem temat. Problem pedofilii w kościele, to nie problem wiary, ani wierzących, jako wspólnoty. To problem instytucji kościelnej, wcale nie wolnej od grzechu i niedoskonałości, jak to bywa w każdej instytucji np świeckiej. Tutaj nie ma co obwiniać Boga czy samej religii, która wcale do pedofilii nie zachęca - powtarzam raz jeszcze. Jedynym słusznym rozwiązaniem jest zaostrzenie kar, ale temat też nie jest prosty.

I na sam koniec rodzynek: ''Często religia jest narzędziem, pretekstem, motywatorem do wojny. Łatwiej jest powiedzieć ludziom: "musimy zaatakować turków bo oni niewierzący" niż "musimy zaatakować turków bo mają dużo złota".'' - Pijesz do krucjat? Radzę Ci zgłębić temat. :)

Wchodze do tematu co jakis czas i wciaz to samo xd
Member
Gold: 6,207.00
Dec 7 2017 08:46pm
Quote (Vanac @ 8 Dec 2017 00:39)
Widzieli wystąpienie Winnickiego? Jak nie to odpalać, mi urwało dupe :D
Na koniec mordy folksdojczy bezcenne :D

https://web.facebook.com/robertwinnickipubliczny/videos/1717117514999512/

Wszystko fajnie, ale mogliby już wypierdalać z tą katolicką retoryką.
Member
Gold: Locked
Dec 8 2017 12:39am
Quote (Xasthur @ 8 Dec 2017 04:46)
Wszystko fajnie, ale mogliby już wypierdalać z tą katolicką retoryką.

Co kurwa? O czym ty w ogole mówisz? Wspomniał o dekalogu jako o zbiorze zasad, którymi jeszcze niedawno kierowało sie PO, ale jak zobaczyli marcheweczke w ruchu lewicowym to spluneli na swoje poprzednie poglądy.
Member
Gold: 6,207.00
Dec 8 2017 02:23am
Quote (Nothus @ 8 Dec 2017 07:39)
Co kurwa? O czym ty w ogole mówisz? Wspomniał o dekalogu jako o zbiorze zasad, którymi jeszcze niedawno kierowało sie PO, ale jak zobaczyli marcheweczke w ruchu lewicowym to spluneli na swoje poprzednie poglądy.

No a jak myślisz? Pije do środowiska Winnickiego.

This post was edited by Xasthur on Dec 8 2017 02:24am
Go Back To Polska Topic List
Prev1113811391140114111421426Next
Add Reply New Topic New Poll