Quote (Lesny_Barb @ 6 Dec 2017 23:29)
Medalik to biżuteria, której nawet nie widać.
Co to w ogóle za argument czy widać czy nie widać.
A jak ktoś sobie maluje znak ryby na samochodzie, albo wiesza krzyż w domu, to tego też nie widać? A bogatych kościołów i ogromniastej bazyliki w Licheniu to też nie widać?
weź chociaż zasugeruj, że kobieta powinna wychowywać dzieci, to Cię zlinczują i zwyzywają od seksistów
I słusznie bo kobieta powinna SAMA decydować co chce robić, nie powinien za nią decydować samiec jak ty czy ja.
Chyba Ty masz klapki na oczach, dawno chyba w anglii nie byłeś. Tam niektóre miasta to są już prawie muzułmańskie i ten proces wcale nie trwał setki lat, a ostatnie 2 pokolenia.
Muzułmanie to 6% Wielkiej Brytanii. Do tego większość z nich została zlaicyzowana. Naprawde nie ma się moim zdaniem czego bać.
Ta, chrześcijanie wywołali drugą wojnę światową.. Powiedz jeszcze, że co dziennie na polskich drogach ginie mnóstwo ludzi w wypadkach samochodowych, spowodowanych przecież przez chrześcijan, pewnie w imię Boże. Widać, żeś lewak po irracjonalnych argumentach. Ale chciałbym Cię uświadomić, że dżihad czyli święta wojna motywowana wiarą, a wojna motywowana czynnikami ekonomicznymi, ekspansywnymi, to chyba jednak różnica, co?
wojna Hitlera to też była wojna w dużej mierze nieracjonalna tylko ideologiczna, o czystość rasy, wyższość narodu nad innymi i inne tego typu bzdury.
Ja nie widze różnicy między wojną o wyższość rasy niemieckiej, od wojny o wyższość religii islamskiej.
Często religia jest narzędziem, pretekstem, motywatorem do wojny. Łatwiej jest powiedzieć ludziom: "musimy zaatakować turków bo oni niewierzący" niż "musimy zaatakować turków bo mają dużo złota".
Z pedofilią w kościele to Ty mi nie wyskakuj, bo musiałbyś mieć twarde statystyki ile tych księży rocznie dopuszcza się takich czynów? Ja widziałem kiedyś info sprzed kilku lat i tych księży pedofilów w więzieniach wcale nie było więcej niż.. piekarzy pedofilów. Masz statystyki? Druga sprawa, kościół jest odpowiedzialny za pedofilie? A zadałeś sobie kiedykolwiek pytanie, dlaczego pedofil przyjmuje święcenia? NO bo chyba zdajesz sobie sprawę z tego, że pedofil ksiądz, był nim zanim trafił do kościoła, co? Dlatego ogarnij się człowieku i nie wmawiaj komuś, że pedofilia w kościele to problem religii, bo to tak jakbyś powiedział manipulatorze, że chrześcijaństwo zachęca do pedofilii i ją gloryfikuje.
Obejrzyj film spotlight, poczytaj o skandalach pedofilskich w kościele, zamiatanych pod dywan przez biskupów.
Nie mówie, że chrześcijaństwo zachęca do pedofilii, tylko że jest to problem naszej religii w jej aktualnej postaci.
No sorry, ale jak pedofil zostaje księdzem tylko dlatego, że jako ksiądz może sobie bezkarnie pedofilić, to jest tu coś nie w porządku.