Quote (Rave_PL @ 12 Feb 2015 07:46)
Podobno geniusz taktyczny LvGuwno rovi teraz z rooneya defensywnego pomocnika :D? Az strach pomyslec co by zrobik gyby dalej mial wellbecka ; DDDD
wjebal go tam jak blind musial zejsc bo dostal w oko
Menedżer Manchesteru United, Louis van Gaal, odpowiedział na sugestie mediów i fanów dotyczące zaprzestania korzystania z Wayne'a Rooney'a w formacji pomocy i przesunięcie go z powrotem do liniia ataku. Holender uważa jednak, że nie leży to w interesie klubu.
- Rooney był jednym z tych zawodników, którzy okazali największe opanowanie na boisku. Możecie zadawać to pytanie każdego tygodnia, ale to ja muszę zadecydować. Możecie mnie pytać o to co tydzień, a ja muszę porównać Falcao, Van Persiego, Wilsona i Rooney'a, ponieważ oni wszyscy byli dla mnie napastnikami - mówił Van Gaal.
- Muszę znaleźć takie rozwiązanie, które da nam lepszy balans i uważam, że póki co w pomocy mamy lepszy balans, kiedy gra tam Rooney. Byłem bardzo zadowolony ze sposobu, w jakim zastąpił na boisku Daley'a Blinda na pozycji nr 6.
- Pokazał opanowanie i oczywiście był także takim Rooney'em, którego chce oglądać. Ponadto pokazał, że potrafi grać na każdej pozycji. Być może lepiej spisywałby się na pozycji napastnika, jednak wówczas miałbym problem w pomocy, a wtedy zadawalibyście mi następne pytanie - dodał Holender.
nie wiem co on odpierdala bo falcao chuja gra a rcp to juz w ogole nawet sam wie jak chujowo gra bo nawet po karnym sie nie cieszyl ;d