Quote (KongresNowejPrawicy @ Jul 27 2014 05:43pm)
Polecam całą wypowiedź. Kłamstwa w tym nima. Po niepomyślnych wynikach plebiscytu (który był jednym, wielkim oszustwem) Polska udzielała nielegalnie pomocy powstańcom, co Prezes gorąco popiera
A dzisiaj live:
youtube.com/watch?v=Wb3BXZlQBeQ
Chodzi mi o to, ze porownania Korwina sa wypaczone. Poczytajcie sobie o polityce Rosjan w stosunku do Tatarow. Wysiedlenia, przesladowania, konfiskaty ziemskie... Z tego co pamietam Polska przegrala plebiscyt ale zlamano jakies korzystne ustalenia zawarte w traktacie wersalskim? Cala akcja odbywala sie na terytorium niemieckim, przy udziale tamtejszej administracji. Jak znajde wolny czas to doczytam ale przypominaja mi sie dziwne akcje ze strony gerow ktore w dzisiejszych czasach nie moglyby przejsc.
Troche mnie dziwi legalizm korwina. Rozumiem, ze nie widzi nic dziwnego w germanizowaniu/rusyfikowaniu sila nastepstwem czego sa plebiscyty w czasie dogodnym dla okupanta?

Nic tylko podbijac, mordowac, a gdy proporcje narodowosciowe beda odpowiednie to robic plebiscyty xd
Moze troche mnie ponioslo ale nie jestem w stanie zrozumiec polityka ktory wykorzystuje takie przyklady aby bylo o nim glosno. Zrownywanie sytuacji na krymie z Pow. Śl. nic dobrego nie przyniesie Polsce. Gdyby JKM byl na wysokim stanowisku w kraju to taka wypowiedz poszlaby na pol EU.
Pamietacie sprawe ze szkoleniem majdanowcow w PL? Czy polski patriota powiedzialby cos takiego? Jesli nawet mial takie informacje to powinien zamknac gebe.(o ile cokolwiek wie w co watpie) Myslicie, ze premier/prezydent/szef partii rzadzacej wyglaszajacy takie tezy to cos OK?
Juz pomijam wypowiedzi zrownujace zolnierzy bioracych udzial w ostatnim polskim powstaniu(wykletych) z rosyjskimi bojowkarzami.