Quote (Ezraaa @ 2 Nov 2017 11:19)
Facet, który w życiu był ustabilizowany, rozsądnie zarabiał, był uznawany przez społeczeństwo za wspaniałego człowieka godnego do naśladowania pewnego dnia mówi "nie no w tym kraju jest chujowo przez trybunał konstytucyjny, co z tego, że mam rodzinę, dzieci, ludzi którzy mnie kochają, dobrze zarabiam i jestem szanowany... TEN JEBANY TRYBUNAŁ KONSTYTUCYJNY DOPROWADZA MNIE DO SZAŁU! jedynym sposobem jest widowiskowe samobójstwo z listem pożegnalnym..."
Najgorsze jest to, że totalna opozycja wykorzystuje autorytet szaleńca do celów politycznych, co działa w drugą stronę... mnie dla przykładu przekonuje do tego, aby nie podążać za jego postulatami.
Jak to prawak: wszystko upraszczasz.
Trybunał jest ważny bo to gwarant konstytucji, czyli prawa. Władza Kaczyńskiego jest tak naprawdę teraz absolutna, niedemokratyczna.
Jest to bezprawie.
Poza tym samobójcy nie chodziło o sam trybunał, pisał jeszcze o sądach, oraz o nienawiści wprowadzanej przez partie.
Dla ciebie to nie ma znaczenie, liczy się zapewne jedynie pełna miska żarcia, ale są ludzie, dla których Polska jest ważna. Ludzie umierali za ten kraj, a teraz Kaczyński nam ten kraj niszczy.