d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Polska > Path Of Exile - Temat Oficjalny
Prev1110411051106110711081197Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 1,047.06
Feb 17 2024 04:10am
Quote (xshise @ Feb 17 2024 10:54am)
Gram w gierke 8 lat, nie pierwszy i nie ostatni leaguestart, mimo wszystko nie chce mi sie po prostu co lige zaczynac od nowa pepega leaguestart buildami, tylko skipnąłbym sobie grind bez znaczenia ile trwa :)
Z reszta nie takie bylo pytanie ¯\_(ツ)_/¯

nie rozumiem tego podejscia, w sensie ze chcesz nie grac w pierwszy dzien czy cos, kupic currency, zeby przyspieszyc sobie co dokładnie?

etap w ktorym twoj build moze zaczac farmic x mechanike az ci sie nie zwroci?

Member
Gold: 123,750.84
Feb 17 2024 04:24am
Quote (firstmurloc @ Feb 17 2024 11:10am)
nie rozumiem tego podejscia, w sensie ze chcesz nie grac w pierwszy dzien czy cos, kupic currency, zeby przyspieszyc sobie co dokładnie?

wiekszosc ludzi ktorzy kupuja ode mnie currency w poe lubi grac z hh/magebloodem, a maja czas poklikac 2h dziennie

na mapy przy takim podejsciu wbijaja po tygodniu xd
Member
Gold: 80.00
Feb 17 2024 04:28am
Quote (firstmurloc @ Feb 17 2024 11:10am)

Bardziej chodzi mi o coś w rodzaju nie zaczynania na poczatku ligi, a wbicia po 2-3 tygodniach, zarzucenia z mirrora/dwoch na gotowy build i farmienie sobie endgame juiced mapek i chomikowanie currency. Po prostu bardzo nie lubie tego early gameplayu w tej grze, wole wbijac "na gotowe".
Podejscie moze i dziwne biorac pod uwage, ze mowimy tutaj o arpg, ale no co zrobic, tak juz mam xD

Dla mnie po prostu przyjemnosc z tej gry zaczyna sie dopiero jak mam full build na poziomie clearowania szybko juiced mapek. Zapyta ktos - po co, skoro postac juz wykonczona, wiec jaka motywacja do farmy? No nie wiem, po prostu wtedy dopiero gra mi sprawia przyjemnosc, farmie dla gameplayu skonczonej postaci, a nie dla rozwijania tej postaci od zera do bohatera.

Quote (nestlecornflakes @ Feb 17 2024 11:07am)
Mozna kupic lvl service na league start, ale nikt nie jest taki głupi żeby robić to za drobniaki, bo grajac samemu wyfarmi 5x wiecej. Z kolei jak pusci bota do lvlerki to ggg banuje.

Ryzyko banicji w poe za rmt jest zerowe jeśli robisz to w rozsadny sposob. Jedyny problem to sklepy/resellerzy którzy maja tu po kilka kont i stale dokładaja nowe

Nie no lvlowanie to tam whatever, 5-6h i elo, ale nie jest to cos co nazwalbym dajacym w jakimkolwiek stopniu przyjemnosc, bardziej przykra koniecznosc. Bardziej chodzilo mi o skip ligi przez pierwsze 2-3 tyg i potem wbicie na gotowe za fg i farma juiced mapek gotowym buildem.

Ryzyko banicji w poe za rmt jest zerowe jeśli robisz to w rozsadny sposob. Jedyny problem to sklepy/resellerzy którzy maja tu po kilka kont i stale dokładaja nowe

I o to mi chodzilo, dzięki. Jak RMT to tylko od legitnych graczy, ktorzy tez maja pewne standardy w dobieraniu kont, z ktorymi robiliby rmt, wiec chyba powinno byc bezpiecznie.

This post was edited by xshise on Feb 17 2024 04:29am
Member
Gold: 123,750.84
Feb 17 2024 05:03am
Quote (xshise @ Feb 17 2024 11:28am)
Bardziej chodzi mi o coś w rodzaju nie zaczynania na poczatku ligi, a wbicia po 2-3 tygodniach, zarzucenia z mirrora/dwoch na gotowy build i farmienie sobie endgame juiced mapek i chomikowanie currency. Po prostu bardzo nie lubie tego early gameplayu w tej grze, wole wbijac "na gotowe".
Podejscie moze i dziwne biorac pod uwage, ze mowimy tutaj o arpg, ale no co zrobic, tak juz mam xD

Dla mnie po prostu przyjemnosc z tej gry zaczyna sie dopiero jak mam full build na poziomie clearowania szybko juiced mapek. Zapyta ktos - po co, skoro postac juz wykonczona, wiec jaka motywacja do farmy? No nie wiem, po prostu wtedy dopiero gra mi sprawia przyjemnosc, farmie dla gameplayu skonczonej postaci, a nie dla rozwijania tej postaci od zera do bohatera.

Nie no lvlowanie to tam whatever, 5-6h i elo, ale nie jest to cos co nazwalbym dajacym w jakimkolwiek stopniu przyjemnosc, bardziej przykra koniecznosc. Bardziej chodzilo mi o skip ligi przez pierwsze 2-3 tyg i potem wbicie na gotowe za fg i farma juiced mapek gotowym buildem.

I o to mi chodzilo, dzięki. Jak RMT to tylko od legitnych graczy, ktorzy tez maja pewne standardy w dobieraniu kont, z ktorymi robiliby rmt, wiec chyba powinno byc bezpiecznie.

Najlepiej wez od kogos z friendlisty i wystaw 3 mod synth item na dobrej bazie, albo timeless jewel ktorego seeda nie ma na markecie za mirrora i podsylasz copy paste sprzedawcy. w ten sposob jeszcze nigdy ja ani zaden z kupujacych u mnie nie dostal bana, a w pierwsze 3 tygodnie affliction sprzedawalem po kilkaset-2k divine dziennie bo valdo mapki niezle oddawaly

z casual legit graczami bywa ten problem ze robia 1 duzy trade na pare dni/tydzien/lige i zostaja oflagowani, a powazny crafter/valdo enjoyer wydaje dziennie kilka/kilkanascie mirrorow dziennie na same mapki czy bestie i nawet duze rmt nie jest niczym szczegolnym

wiekszosc ludzi przestaje grac pod rmt po 2-3 tygodniach bo divine szybko tanieja, wiec jak chcesz wtedy wjechac na lige dogadaj sie z kims zeby przetrejdowal swoj gear i zaplac mu za full build.

Member
Feb 17 2024 05:09am
Quote (xshise @ Feb 17 2024 11:28am)

hah mega tego nie rozumiem bo ja robie fresh start tak srednio 150 razy na lige od 3,20

zwlaszcza ten zamysl skipniecia pierwszych tygodni gdzie uwazam wtedy gra sie najlepiej, wiele ludzi nawet nie przekracza tego progu tylko napierdala 15h dziennie przez wlasnie 2-3 tyg, gambluje i wypierdala do waiting roomu,

ale no powodzenia oby bez banicji
Member
Gold: 2,261.43
Feb 18 2024 09:27am
Member
Feb 18 2024 09:39am
Quote (PrzykraSprawa @ Feb 18 2024 04:27pm)
https://www.youtube.com/watch?v=LWcH6B75f2g

no build spoko tylko w tej lidze nie bylo sensu grac. ale w nastepnej jak mf nie bedzie 50 razy lepszy od wszystkiego innego to moze sie zagra
Member
Gold: 36,209.59
Feb 19 2024 04:15pm
Quote (firstmurloc @ Feb 17 2024 02:00am)
mi sie wydaje ze bedzie dobra liga nawet jak mf zabraknie,

bo tyle skilli dodali a ludzie i tak mfowali tsem lub valdo penancem.

a w nastepnej lidze moze jakies sanktum delirka chuj wie heist

no w sensie ze w tej lidze kazdy mfowal wiec mechaniki ligowe ktore sa bardzo rewarding ale nie az tak jak mf w tej lidze, w nastepnej beda zajebiste

ale czego sie obawiam ze wyjebia te charmy itp i stracimy w huj sily postaci, w tocie byly tatuaze tu sa czarmiki a w nastwpnej no mam nadzieje ze cos bedzie bo jak tak bez :mellow:

mozliwe ze te ascendancy zostana no bo to jednak spora zmiana watpie zeby to wyjebali, a jak z lasem chuj wie

nigdy nie bylem fanem mf szukania jednej karty a dropienie raw currency jest fajnie zwlaszzcza na ssf

no ale pewnie redit sie poplacze i wyjebia wszystko

Mogliby przywrócić nodki do bosowania na atlasie bo bym pofarmil the feared czy inne gówna ale się w chuj nie opłaca, dodać jeszcze trudniejsze wavy do simulacrum z dodatkowym lootem czy coś. Albo niech maven ma 1procent szansy na pokazanie futa cocka po zakończonej inwitacji i niech dropi gozu napleta ze stulejka którego musisz zjeść żeby odblokować rzadkie atlas nodki które zwiększają loot albo dodają jakiś nowy content
Member
Feb 19 2024 04:27pm
Quote (Thelema @ Feb 19 2024 11:15pm)
Mogliby przywrócić nodki do bosowania na atlasie bo bym pofarmil the feared czy inne gówna ale się w chuj nie opłaca, dodać jeszcze trudniejsze wavy do simulacrum z dodatkowym lootem czy coś. Albo niech maven ma 1procent szansy na pokazanie futa cocka po zakończonej inwitacji i niech dropi gozu napleta ze stulejka którego musisz zjeść żeby odblokować rzadkie atlas nodki które zwiększają loot albo dodają jakiś nowy content

nie no chyba jest profit z bosingu czy nie

z maven zrobilem z 60 uber maven z nudow w zwszlym tygodniu dropnalem 2 enhancr i jeden weszl na 5 i 2x progenesis zd

ogolnie z tym enhanc letki fart i z progrnesis tez ale jakbym dropnal to miesiac temu to bym byl bogaty a tera chuj 400d za gem i elo flaszka chuj warta nawet dobry rol

no jeszcze robilem uber exarcha ale nie oneshotowalem go tylko musialem skillowo robic po 2 fazy kulek i mnir wkurwialo wiec po 40 sie poddalem i nic nie drpol poza 2x tarcza 20 phys as + 20 cos tam no i dobry rol ale co z tego skoro nikt nie kupi

nie mam pojecia jak feared ale no pewnie mozna cos wygrac tylko po chuj skoro valdo mapy istnieja

bosowanie jest fajne tsk na tydzien ale na sc chuj z zabawy wiec ostatecznie i tak wracssz jak narkoman po towar a towarem sa tinki na krymsonowej templi lub cmentarzu lub co tam fubgun powie ze sie biega

no

ja gram chain dd nastepna liga chyba ze kris wilcon znerfi to sie wkurwie ale jak nie ruszy to bede gral detonowal ostro skil fajny w chuj, po smierci cold dota zapelnil pustke w moim sercu

watpie ze znerfia bo nie jest op jest silny jako week1 ale trzeba w chuj klikac (redditowcy maja 1 reke, wiec bezpieczny nie skoncxy jak rf) i wyfarmic gem w merc labie na starcie wiec to jest juz duze gowno godzina pozniej na mapach

no pogralbym juz nowa lige mimo ze ta jest fajna a w te chujowe gralem po 4msc xd
Member
Gold: 10,951.36
Go Back To Polska Topic List
Prev1110411051106110711081197Next
Add Reply New Topic New Poll