d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Polska > Janusz Korwin Mikke > Temat Oficjalny
Prev1109110111112113144Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 373.32
Warn: 10%
Jul 24 2014 06:55pm
Quote (Ironfister @ Jul 24 2014 11:32pm)
Proponuje przejąć Moskwe jak w 1610.

A tak bardziej serio, jeśli chodzi o to kiedy będzie lepiej przeciętnemu polakowi (kelnerowi, sprzątaczce itp) to moja opinia jest taka:

Polacy nie potrafią grać drużynowo, na przykład każdy odgradza się od innych jak tylko może, wokół bloków powstają płoty, Polak do pracy jedzie samemu samochodem zamiast wsiąść w tramwaj itp
Kiepska pogoda też nie sprzyja budowaniu relacji międzyludzkich.

W tym wszystkim nie ma żadnej społeczności, a pojedynczych ludzi łatwo można zmanipulować i wykorzystać - kapitalizm tak właśnie potrafi zrobić.

Niesamowite jest to że jedziesz na zachód, a tam chociażby obcy ludzie zaczynają ze sobą zwyczajnie gadać - na przystanku, w autobusie, na placu zabaw. Ludzie lepsi i gorsi zadają się ze sobą, stanowią wspólną społeczność, Ci gorsi wiedzą że też są ludźmi i mają się szanować i nie akceptować każdej oferty pracy jaką ktoś inny im podsunie.

Dlatego na zachodzie pensja minimalna to ok. 1500euro a w Polsce ludzie zgadzają się na prace przez Agencje pracy tymczasowej za 5pln/h.

Widzialem niemcow na euro2012, najebani kulturalnie sikali gdzie popadnie :D I nie podniecaaj sie tym zachodem. Dorabiali sie prowadzac zbrodnicza polityke kolonialna i wykorzystujac slabsze kraje w czasach wojen. Polacy zamiast bronic tych zachodnich brudasow powinni pojsc z adolfem i ciekawe jakby teraz wygladala europa. Dumni angole pracowaliby za grosze?:D

Chcialbym zobaczyc przecietnego anglika ktory przyjezdza do Polski bez jezyka i jakos sobie radzi tak jak Polacy w GB. :D

Podlaskie: rodzice oburzeni współpracą szkoły z Młodzieżą Wszechpolską

Młodzież Wszechpolska pochwaliła się, że rozesłała repatriantom kartki świąteczne wykonane przez uczniów. Sprawa oburzyła rodziców, którzy nie wiedzieli o współpracy szkoły z tą organizacją - informuje "Gazeta Wyborcza".

articleImage: Podlaskie: rodzice oburzeni współpracą szkoły z Młodzieżą Wszechpolską
fot. Thinkstock
"Jesteśmy pewni, że te przepiękne pocztówki, w które dzieci włożyły całe swoje serce i zapał, wywołają wśród naszych starszych rodaków szczery uśmiech. W ten sposób chcemy dać odczuć Polakom mieszkającym na Kresach, że wciąż o nich pamiętamy i nie pozwolimy zapomnieć młodemu pokoleniu o ich wkładzie w walkę o niepodległą Polskę." - pochwalili się przedstawiciele Młodzieży Wszechpolskiej na Facebooku.
Oburzyło to rodziców uczniów szkoły, w której przygotowano kartki.
- Jest to karygodne. Jak szkoła może współpracować z jakąkolwiek organizacją polityczną, a z taką w szczególności? Pozwalanie przedstawicielom Młodzieży Wszechpolskiej na wchodzenie do szkoły uważam za brak jakiejkolwiek odpowiedzialności ze strony nauczycieli. Wykorzystanie dzieci do robienia kartek? Tego już nawet komentować nie będę - cytuje "GW" jednego z nich.
Dyrekcja szkoły tłumaczy, że nie wiedziała, jaka organizacja wykorzysta prace dzieci.
- Ja nie wiedziałam, że to Młodzież Wszechpolska - tłumaczy dyrektorka. - Było tak, że przyszedł do mnie nasz absolwent. Znałam go i pamiętałam, dlatego bardzo się ucieszyłam z propozycji, jaką złożył. Faktycznie chodziło o to, by nasze dzieci zrobiły kartki świąteczne, które miały być wysłane do Polaków na Wschodzie. Zrobiliśmy blisko sto takich kartek, osobiście na każdej postawiłam pieczątkę, żeby adresaci wiedzieli, kto je wykonał, i przekazałam mojemu uczniowi. Że to polityczna akcja była, nie miałam pojęcia. Trudno, stało się i nie mam jak się już z tego wycofać.
Kuratorium dało wiarę wyjaśnieniom dyrekcji i nie zamierza interweniować.

tutaj masz gre zespolowa

This post was edited by kefir on Jul 24 2014 06:56pm
Member
Gold: 1,523.49
Jul 24 2014 10:35pm
Quote (YaYco @ Jul 25 2014 12:42am)
http://www.youtube.com/watch?v=KueuqtxuKjA

przepraszam bardzo, ale dam upust emocjom:

[RAGE]

JAK TEN GUZ MNIE WKURWIA, AAAAAAAAAA, ZAJEBALBYM OGNIEM

[/RAGE]

dziekuje i pozdrawiam.

guz muzgu
Member
Gold: 12,059.17
Jul 25 2014 12:01am
Kefir moim zdaniem też trzeba było iść z adolfem na moskwę, chociaż zdaje sobie sprawę jak trudne mentalne i smutne byłoby sprzymierzenie się z nazistowskimi bydlakami. Ale lepszy żywy obywatel niż martwy bohater :)

jak chcesz zobaczyć jakby wyglądała Polska gdybyśmy nie dostali w dupę od niemców to obejrzyj końcówke "ambassady".

w wawie dużo futurystycznych wieżowców, jednocześnie sporo przedwojennej zabudowy, no i co drugi człowiek na ulicy to ortodoksyjny żyd z pejsami więc nie wiem czy byłbys zachwycony :)

Czy Europa dorobiła się wyłącznie dzięki kolonizacji i podbojom: ciężko powiedzieć, na pewno sporo korzystała tak jak my teraz korzystamy z tanich ubrań szytych przez przedszkolaki w bangladeszu.

Na pewno to nie jest normalne że w Azji ludzie zarabiają 1/3 tego co w Europie, to się będzie musiało zmienić, zaboli to przyzwyczajonych do luksusu europejczyków :)
Banned
Gold: 38.00
Warn: 20%
Jul 25 2014 12:10am
"Kto premierem po Tusku?" odpowiadają czytelnicy "SuperExpressu". Jak widać zwykli ludzie mają inne opinie, niż "salon"

Member
Gold: 73,050.00
Jul 25 2014 04:36am
Quote (Eripe @ 25 Jul 2014 08:10)
"Kto premierem po Tusku?" odpowiadają czytelnicy "SuperExpressu". Jak widać zwykli ludzie mają inne opinie, niż "salon"

https://scontent-b.xx.fbcdn.net/hphotos-xpf1/t1.0-9/10150611_10152205580867060_2596827014877026028_n.png

szkoda tylko, ze przecietny czytelnik tabloidow... no wlasnie.
Banned
Jul 25 2014 02:35pm
Tusk spierdala z tonącego okrętu

http://wpolityce.pl/polityka/206511-szczurza-ucieczka-premiera-do-brukseli-rozwalil-gospodarke-zniszczyl-stocznie-zostaly-jeszcze-azoty

Mam takie ciche marzenie, zeby tych jebanych skurwysynow co sprzedaly ten kraj stawiac pod murem i rozpierdalac jak gestapo zydzestwo
Banned
Gold: 15.00
Warn: 40%
Jul 25 2014 02:38pm
Kongres słuchaj czy serio macie takei kurwa przymusy żeby nakminiać kurwa lewaków na zjebanym forum?
Member
Gold: 2,986.38
Jul 25 2014 02:40pm
Quote (Eripe @ 25 Jul 2014 22:35)
stawiac pod murem i rozpierdalac jak gestapo zydzestwo

Gildia: Wehrmacht

Pasuje.

Było wiadomo, że nakradnie, dupe niemiaszkom wyliżę i spierdoli załatwiając sobie etat w eurokołchozie.
Banned
Jul 25 2014 02:46pm
Quote (Damundo @ Jul 25 2014 09:40pm)
Pasuje.

Było wiadomo, że nakradnie, dupe niemiaszkom wyliżę i spierdoli załatwiając sobie etat w eurokołchozie.

Ja bym tej kurwy nie wypuscil i zrobil mu proces w sadzie 24-godzinnym bez prawa do obroncy z urzedu z podwojnym dozywociem na chlebie i wodzie albo zakulisowym strzalem w potylice ale tak zeby ze lba nie bylo co zbierac.
Member
Gold: 373.32
Warn: 10%
Jul 25 2014 02:59pm
Quote (Ironfister @ Jul 25 2014 06:01am)
Kefir moim zdaniem też trzeba było iść z adolfem na moskwę, chociaż zdaje sobie sprawę jak trudne mentalne i smutne byłoby sprzymierzenie się z nazistowskimi bydlakami. Ale lepszy żywy obywatel niż martwy bohater :)

jak chcesz zobaczyć jakby wyglądała Polska gdybyśmy nie dostali w dupę od niemców to obejrzyj końcówke "ambassady".

w wawie dużo futurystycznych wieżowców, jednocześnie sporo przedwojennej zabudowy, no i co drugi człowiek na ulicy to ortodoksyjny żyd z pejsami więc nie wiem czy byłbys zachwycony :)

Czy Europa dorobiła się wyłącznie dzięki kolonizacji i podbojom: ciężko powiedzieć, na pewno sporo korzystała tak jak my teraz korzystamy z tanich ubrań szytych przez przedszkolaki w bangladeszu.

Na pewno to nie jest normalne że w Azji ludzie zarabiają 1/3 tego co w Europie, to się będzie musiało zmienić, zaboli to przyzwyczajonych do luksusu europejczyków :)

Ostatecznie to sprzymiezylismy sie ze Stalinem ktory juz przed wojna zlikwidowal miliony ludzi. W samej operacji Polskiej 37-38(jesli dobrze pamietam) zginelo od 120-200k Polakow. Hitler przed wojna mial pewnie na sumieniu kilka tysiecy Niemcow/0 Polakow? Dodatkowo dodam, ze przed Adolfem Gery otwarcie mowili o likwidacji Polski. Natomiast Hitler potrafil surowo ukarac Niemcow ktorzy pobili Polakow. Po prostu liczyl na nas w walce z Sowietami. Wiadomo, ze wygrac wojnie z Adolfem to tez ryzyko :D

Jesli zydzi przestaliby podkopywac fundamenty kraju, mowic o bialem gesi, witac sowietow z czerwonymi flagami i kwiatami to mysle, ze jakos bym to przezyl.

dobra koniec offtopa

This post was edited by kefir on Jul 25 2014 03:03pm
Go Back To Polska Topic List
Prev1109110111112113144Next
Add Reply New Topic New Poll