d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Polska > Rużne śmieszne śmieszności > Temat Oficjalny.
Prev1109310941095109610971229Next
Closed New Topic New Poll
Member
Gold: 6,207.00
Nov 29 2018 07:07am
Quote (Nothus @ 29 Nov 2018 14:59)
"Tylko, że nie wszyscy muszą to wiedzieć i mogą poczuć się zobowiązani do czegokolwiek, kiedy zostają "zatrzymani"."

WTF? Co ty cpiesz? Xd
To skoro nie wszyscy musza wiedziec i jestes przecieko temu, a argumentem jest możliwość nabrania sie przez osoby nie swiadome, to ostrzeżenie ich zaprzecza twojemu argumentowi "przeciw", czyniąc z tego domyślne rozwiązanie.

Nie jestem temu przeciwny. Zwracam tylko uwagę, że jest też druga strona tego typu działań, kiedy niektóre ameby mogą nie wiedzieć, że nie muszą poddać się całkowitej woli takim "strażnikom". Nie jest to kontrargument, a bardziej wtrącenie, mające na celu pokazanie, że nie wszystko jest czarne i białe i są również złe strony.

This post was edited by Xasthur on Nov 29 2018 07:11am
Member
Gold: Locked
Nov 29 2018 07:28am
Quote (Xasthur @ 29 Nov 2018 15:07)
Nie jestem temu przeciwny. Zwracam tylko uwagę, że jest też druga strona tego typu działań, kiedy niektóre ameby mogą nie wiedzieć, że nie muszą poddać się całkowitej woli takim "strażnikom". Nie jest to kontrargument, a bardziej wtrącenie, mające na celu pokazanie, że nie wszystko jest czarne i białe i są również złe strony.

Ale wciąż nie podałeś żadnej konkretnej odpowiedzi, co jest w tym zlego, że informują ludzi o łamaniu przez nich prawa. Sami go nie łamią i mają prawo wydrukować sobie nawet kutasa i nakleić na czubek swoje zdjęcie z podpisem legitymacja. Gdyby podrobiony został oryginał legitki to wtedy bym sie zgodził.
Member
Nov 29 2018 07:31am
Quote (Nothus @ 29 Nov 2018 15:28)
Ale wciąż nie podałeś żadnej konkretnej odpowiedzi, co jest w tym zlego, że informują ludzi o łamaniu przez nich prawa. Sami go nie łamią i mają prawo wydrukować sobie nawet kutasa i nakleić na czubek swoje zdjęcie z podpisem legitymacja. Gdyby podrobiony został oryginał legitki to wtedy bym sie zgodził.

Napisałem już. Wkurwianie ludzi i zawracanie dupy jest dla mnie wystarczającym powodem. I jest to tylko mój pogląd. Nie twierdzę, że należy im tego zabraniać z urzędu.
Member
Nov 29 2018 07:33am
Quote (Xasthur @ 29 Nov 2018 15:31)
Napisałem już. Wkurwianie ludzi i zawracanie dupy jest dla mnie wystarczającym powodem. I jest to tylko mój pogląd. Nie twierdzę, że należy im tego zabraniać z urzędu.

Ok, czyli żaden i fajnie, że się zgadzamy. Ja bym im podziękował za działalność i że śmieci pokroju pijaków na ulicach i niebezpieczne pijane bandy przeganiają z ulic.
Member
Nov 29 2018 07:39am
Quote (Nothus @ 29 Nov 2018 15:33)
Ja bym im podziękował za działalność i że śmieci pokroju pijaków na ulicach i niebezpieczne pijane bandy przeganiają z ulic.

Ale pewnie też młodą zakochaną parę, pijącą spokojnie winko na kocu w parku. ;)
Member
Nov 29 2018 07:44am
Quote (Xasthur @ 29 Nov 2018 15:39)
Ale pewnie też młodą zakochaną parę, pijącą spokojnie winko na kocu w parku. ;)

Czy robią coś złego? Delikatnie.
Czy prawo im tego zabrania? Tak.
Dlaczego? Bo jak wypiją mogą zapomnieć posprzątać pod wpływem lub coś uszkodzić.
Interwencja służb konieczna? Nie.
Czy dostaliby mandat? Raczej nie. Pouczenie.

Poinformowanie ich o fakcie, że ktoś sobie tego nie życzy jest rozsądne? Jak najbardziej.

Te odpowiedzo możesz zastosować prawie wszystkie w dokładnie takiej samej formie, jeżeli ktoś sra ci na posesji lub na szybe samochodu.
Member
Nov 29 2018 08:08am
Quote (Nothus @ 29 Nov 2018 15:44)
Interwencja służb konieczna? Nie.
Czy dostaliby mandat? Raczej nie. Pouczenie.

A widzisz. Czyli nie chodzi tak naprawdę o to czy ktoś pije, czy nie, tylko jak się w tym piciu zachowuje. Czy prawo jest w niektórych kwestiach nieprzystosowane do rzeczywistości? Tak. To samo dotyczy czerwonego światła na przejściu i wielu innych. Dlatego uważam tych strażników za zawracaczy dupy (mojej), bo ja nie jestem sebiksem, żeby po alko demolować przystanek. Tylko proszę nie pisz mi o dawaniu złego przykładu dzieciom. :D "Dramat" polega na tym, że prawo jest ustanawiane pod najskrajniejsze przypadki, zakładając, że każdy jest potencjalnym zwyrolem, przez co ogranicza się wolność wszystkich. Rozumiem, że musi być jakiś ogólny kompromis, ale w mojej ocenie jest on w niektórych kwestiach zbyt przesadzony.

Quote (Nothus @ 29 Nov 2018 15:44)
Poinformowanie ich o fakcie, że ktoś sobie tego nie życzy jest rozsądne? Jak najbardziej.

Niech ta osoba, której to przeszkadza, sama po prostu podejdzie i to powie, nie widzę problemu. Podchodzenie do każdego i mówienie, że komuś się to MOŻE nie podobać jest tylko gdybaniem. A może jednak nikt nie ma nic przeciwko? Oczywiście nie piszemy tu o najebanych sebiksach pod blokiem, bo z nimi to wiadomo. :D
Member
Nov 29 2018 08:15am
Quote (Xasthur @ 29 Nov 2018 16:08)
A widzisz. Czyli nie chodzi tak naprawdę o to czy ktoś pije, czy nie, tylko jak się w tym piciu zachowuje. Czy prawo jest w niektórych kwestiach nieprzystosowane do rzeczywistości? Tak. To samo dotyczy czerwonego światła na przejściu i wielu innych. Dlatego uważam tych strażników za zawracaczy dupy (mojej), bo ja nie jestem sebiksem, żeby po alko demolować przystanek. Tylko proszę nie pisz mi o dawaniu złego przykładu dzieciom. :D "Dramat" polega na tym, że prawo jest ustanawiane pod najskrajniejsze przypadki, zakładając, że każdy jest potencjalnym zwyrolem, przez co ogranicza się wolność wszystkich. Rozumiem, że musi być jakiś ogólny kompromis, ale w mojej ocenie jest on w niektórych kwestiach zbyt przesadzony.

Niech ta osoba, której to przeszkadza, sama po prostu podejdzie i to powie, nie widzę problemu. Podchodzenie do każdego i mówienie, że komuś się to MOŻE nie podobać jest tylko gdybaniem. A może jednak nikt nie ma nic przeciwko? Oczywiście nie piszemy tu o najebanych sebiksach pod blokiem, bo z nimi to wiadomo. :D

No to właśnie do ciebie podchodzą, mówią kulturalnie że im to nie odpowiada i proszą, żebyś przestał. W takim wypadku posluchasz? Zastosowali się do tego co wnioskowales, jak reagujesz?

Czy prawo jest w niektorych przypadkach przesadzone? Z całą pewnością. Dlatego służby porządkowe mają możliwość dawania ostrzeżeń i pouczeń. Chcąc nie chcąc musisz prawa przestrzegać lub być swiadom, że poniesiesz karę. Osobiście uważam, że należy karać osoby spożywające w miejscu publicznym.
Member
Nov 29 2018 08:21am
Quote (Nothus @ 29 Nov 2018 16:15)
No to właśnie do ciebie podchodzą, mówią kulturalnie że im to nie odpowiada i proszą, żebyś przestał. W takim wypadku posluchasz? Zastosowali się do tego co wnioskowales, jak reagujesz?

Wszystko zależy od sytuacji. Ale generalizując, skłaniałbym się do zastosowania do prośby, jeśli byłaby kulturalna i w ogóle. :D

Quote (Nothus @ 29 Nov 2018 16:15)
Osobiście uważam, że należy karać osoby spożywające w miejscu publicznym.

A jednak rozróżniasz parę w parku i sebiksów. Czyli tak jak napisałem, nie ma uniwersalnego zastosowania. W Niemcach można pić gdziekolwiek. Sam to u nich robiłem, niezły ze mnie patol, nie? :D

E: To są RŚŚ, przypominam. Łamiesz kurwo prawo. :D

This post was edited by Xasthur on Nov 29 2018 08:24am
Member
Gold: 290.00
Warn: 10%
Nov 29 2018 09:31am
Quote (Xasthur @ Nov 29 2018 03:21pm)
Wszystko zależy od sytuacji. Ale generalizując, skłaniałbym się do zastosowania do prośby, jeśli byłaby kulturalna i w ogóle. :D

A jednak rozróżniasz parę w parku i sebiksów. Czyli tak jak napisałem, nie ma uniwersalnego zastosowania. W Niemcach można pić gdziekolwiek. Sam to u nich robiłem, niezły ze mnie patol, nie? :D

E: To są RŚŚ, przypominam. Łamiesz kurwo prawo. :D

Nie łamie, jego wypociny są mega śmieszne.
Go Back To Polska Topic List
Prev1109310941095109610971229Next
Closed New Topic New Poll