d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Polska > Polityka > Temat Oficjalny
Prev1109010911092109310941426Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 12,059.17
Sep 22 2017 02:39am
Oto przykład uczciwej, demokratycznej, niestronniczej telewizji, w wydaniu PiS :)

20 września w głównym wydaniu Wiadomości - nie licząc publicystów i naukowców (ci i tak wszyscy chwalą politykę PiS) - głos zabierali: prof. Konrad Raczkowski (były wiceminister w rządzie PiS), dwa razy Mateusz Morawiecki (wicepremier, PiS), Anna Siarkowska (nowy nabytek klubu PiS), Mariusz Błaszczak (szef MSWiA, PiS), a potem sześć fragmentów wypowiedzi prezydenta Andrzeja Dudy, Krzysztof Szczerski (PiS, prezydencki minister), Witold Waszczykowski (PiS, szef MSZ), dwóch wojskowych, Antoni Macierewicz (szef MON, PiS), Elżbieta Rafalska (PiS, minister pracy), Stanisław Szwed (wiceminister pracy, PiS), Andrzej Adamczyk (minister infrastruktury, PiS), dwa razy premier Beata Szydło, po raz kolejny Morawiecki i Szydło, a następnie marszałek Senatu Stanisław Karczewski (PiS) i minister zdrowia Konstanty Radziwiłł.

Opozycji w ciągu pół godziny poświęcono z 7 sekund, gdy padło stwierdzenie, że "poparcie (społeczne dla działań PiS - red.) wciąż rośnie, mimo bardzo ostrej retoryki używanej przez opozycję, która już od dwóch lat mówi o końcu demokracji w Polsce". Nikt z pokazanych na moment w kadrze liderów partii opozycyjnych nie zabrał głosu, a na pierwszym planie był skompromitowany Mateusz Kijowski.
Member
Gold: 11.45
Sep 22 2017 02:44am
Quote (Ironfister @ Sep 22 2017 08:39am)
Oto przykład uczciwej, demokratycznej, niestronniczej telewizji, w wydaniu PiS :)

wypierdalaj :lol:
Member
Gold: 1,780.00
Sep 22 2017 03:22am
Quote (Ironfister @ Sep 22 2017 08:39am)

Powiedz mi po co poswiecac czas opozycji? Niech zaczna cos robic procz blaznowania i mozna bedzie o nich mowic.
Inna sprawa ze tvp jest do zaorania. Razem z tvnem.
Member
Gold: 0.00
Sep 22 2017 03:33am
Member
Sep 22 2017 01:23pm
Quote (Rave_PL @ 22 Sep 2017 10:22)
Powiedz mi po co poswiecac czas opozycji? Niech zaczna cos robic procz blaznowania i mozna bedzie o nich mowic.
Inna sprawa ze tvp jest do zaorania. Razem z tvnem.

Rzecz w tym, że skoro nie dajesz się opozycji wypowiedzieć w telewizji, dodatkowe jedyne co o nich mówisz to krytyka i hejt, to potem tacy ludzie jak ty nic nie wiedzą i myślą, że opozycja błaznuje.
I tak u nas nie jest jeszcze najgorzej, w Korei, gdzie jest wyższy stopień kaczyzmu, ludzie są święci przekonani, że ich drużyna zdobyła tytuł mistrza świata w piłke nożną :)
Tylko troche głodni chodzą, zarabiają po 20 dolarów miesięcznie, nie mają dostępu do internetu ani wolnych mediów a za próbe ucieczki z tego "raju" cała rodzina idzie do obozu pracy.

Tvp to miała być telewizja publiczna, a jak pokazałem - jest to teraz partyjna telewizja :(
Równie dobrze zamiast Wiadomości można oglądać wideo na stronie pis.org.pl, wyjdzie na to samo.
Member
Gold: 50.00
Sep 22 2017 02:13pm
Quote (Ironfister @ 22 Sep 2017 20:23)
Rzecz w tym, że skoro nie dajesz się opozycji wypowiedzieć w telewizji, dodatkowe jedyne co o nich mówisz to krytyka i hejt, to potem tacy ludzie jak ty nic nie wiedzą i myślą, że opozycja błaznuje.
I tak u nas nie jest jeszcze najgorzej, w Korei, gdzie jest wyższy stopień kaczyzmu, ludzie są święci przekonani, że ich drużyna zdobyła tytuł mistrza świata w piłke nożną :)
Tylko troche głodni chodzą, zarabiają po 20 dolarów miesięcznie, nie mają dostępu do internetu ani wolnych mediów a za próbe ucieczki z tego "raju" cała rodzina idzie do obozu pracy.

Tvp to miała być telewizja publiczna, a jak pokazałem - jest to teraz partyjna telewizja :(
Równie dobrze zamiast Wiadomości można oglądać wideo na stronie pis.org.pl, wyjdzie na to samo.

w Polsce za to niektórzy są święcie przekonani że KOD i PO walczą o demokrację i konstytucję.
Member
Gold: 79.01
Sep 22 2017 02:31pm
Quote (Ironfister @ Sep 22 2017 09:23pm)

Nie trzeba być jakimś wieszczem, aby stwierdzić, że mamy najgorszą opozycję w dziejach Polski.

Mówiąc tyle o stronniczym TVP pomijając stronniczy TVN wykazujesz się hipokryzją.

Swoją drogą ostatnio zauważyłem pewną zbieżność. Aktualnie mieszkam i pracuję w warszawskiej korporacji, gdzie zarobki wynoszą średnio 6 tyś. miesięcznie przy ponad 100 pracownikach i zauważyłem, że wszyscy inteligentniejsi w firmie są zwolennikami PO/Nowoczesnej, albo mają jako stronę startową tvn24, co jest dla mnie zaskakującym, bo świetnie mi się współpracuje z tymi ludźmi.
Member
Sep 22 2017 03:39pm
Quote (Elfisher @ 22 Sep 2017 21:13)
w Polsce za to niektórzy są święcie przekonani że KOD i PO walczą o demokrację i konstytucję.

Podejrzewam, że we władzach KOD są/byli ludzie niegodni, a przynajmniej niektórzy: karierowicze, cwaniacy itp.
ale Ci zwykli, starsi ludzie, co chodzili na demonstrancje to głównie właśnie demonstrowali w obronie demokracji/konstytucji.

Quote (Ezraaa @ 22 Sep 2017 21:31)
Nie trzeba być jakimś wieszczem, aby stwierdzić, że mamy najgorszą opozycję w dziejach Polski.

No litości, a za komuny to było niby lepiej? elektryk Wałęsa, człowiek bez matury?

Faktycznie pisowi pierwsze miesiące rządzenia się udały:
podnosi podatki wyborcom PO/N, ale rozdaje socjal swoim wyborcom.
zwiększył zasiłki dla bezrobotnych, ale bezrobocia nie ma, więc i tak państwo mniej wydaje. Płacz będzie dopiero, jak przyjdzie kolejne cykliczne spowolnienie w gospodarce i miliony ustawią się w kolejce po zasiłek.
drukuje pieniądze, ale ropa jest tania a złotówka silna więc inflacja jeszcze nie galopuje.
rozdaje 500 na co drugie dziecko, czyli tak naprawde 250 na dziecko, ale wszyscy dali sobie wmówić, że to jest "500 na dziecko" - bardzo zręczny marketingowy chwyt.
ściągnął w bieżącym roku dodatkowe 2 miesiące VATu od firm, poprzez skrócenie im czasu rozliczenia z 3miesięcy do 1miesiąca.
zwiększył kary za błędy w VAT, co również zwiększyło przychody (w 2008 roku PiS popierał obniżenie kar)
pisowi pomaga też dobra koniunktura w całej Europie.

Okazuje się, że troche bardziej socjalistyczna gospodarka może się całkiem fajnie rozwijać.
Przykład:
Wprowadzenie wyższej płacy minimalnej nie spowodowało wzrostu bezrobocia. Przeciwnie, ludzie zaczeli mieć więcej pieniędzy, więcej wydawać, płacić większe podatki, nakręcają gospodarke i bezrobocie spada.

PiS zauważył to jako pierwszy.
Co ciekawe, to poprzednim razem (2006-2007) zachowywał się zupełnie inaczej, wtedy PiS zmniejszał podatki.
Pytanie, czy nie przegną w drugą strone, bo jednak za dużo socjalizmu to też nie będzie dobre.

Mam złe zdanie o PiS.
Wydaje mi się, że to dobre rządzenie im wychodzi troche przypadkiem: zaryzykowali, i póki co się opłaciło.
Ale zaraz może to wszystko je*nąć z hukiem, jak swego czasu Tupolew.

Mówiąc tyle o stronniczym TVP pomijając stronniczy TVN wykazujesz się hipokryzją.

TVN targetuje w troche inną publiczność, siłą rzeczy przedstawia taki troche wielkomiejski punkt widzenia.
Punkt widzenia osób kulturalnych, wykształconych, dobrze radzących sobie na wolnym rynku.
W wielkich miastach ludzie np. mają opinie księdza czy biskupa w dupie.
Tutaj nie przyjmują się super-ekspresowo-kukizowe teksty typu: "poseł zjadł obiad za 200zł, a pan Adrian z Ostrowa miał na obiad najtańsze parówki"
Pewnie, że jest to telewizja troche robiona pod swoją publiczność, ale nie można powiedziec o TVN, że jest to telewizja propagandowa.
Można usłyszeć tam opinie i wypowiedzi różnych stron, a nie tylko jednej jak w TVP, i wyrobić sobie samemu zdanie.

Swoją drogą ostatnio zauważyłem pewną zbieżność. Aktualnie mieszkam i pracuję w warszawskiej korporacji, gdzie zarobki wynoszą średnio 6 tyś. miesięcznie przy ponad 100 pracownikach i zauważyłem, że wszyscy inteligentniejsi w firmie są zwolennikami PO/Nowoczesnej, albo mają jako stronę startową tvn24, co jest dla mnie zaskakującym, bo świetnie mi się współpracuje z tymi ludźmi.

to muszą być wszystko esbeki, element animalny, gorszy sort.
Tak mówi PiS na spółke z ekspertami z d2jsp.
No przecież Jarosław K. nie kłamie, prawda?:)

A tak na serio, u mnie w pracy na 10 osób jest jeden zwolennik PiS.
Oczywiście to najbardziej popierdolony z nas wszystkich człowiek, mega konserwatywny.
Np nie pójdzie do sklepu kupić prezerwatywe, bo się wstydzi, że to grzech i zły uczynek podobno, tak zakładać gume na penisa.
Grzech taki duży, jakby conajmniej kogoś okradł.
No po prostu wariat taki troche.

Rozpisałem się... kończe, ide pograć w pokemony ;-)
Member
Gold: 50.00
Sep 23 2017 12:32am

Nie żebym bronił TVN, ale to telewizja prywatna wiec jeśli chcą sobie promować swetru na krula polszy to niech to robią. Ich kasa, ich oglądalność. TVP natomiast utrzymuje się z naszych podatkow czy tego chcemy czy nie. Nie możemy po prostu przestać ich oglądać w nadziei ze bez widzów nie będzie kasy na kolejne głupie programy. To bardzo upośledzona sytuacja bo mając zapewnione środki do egzystencji nie musza się o nic starać. Dlatego właśnie telewizja publiczna wg mnie nie powinna istnieć. Na wolnym rynku nie utrzymaliby się dłużej niż GW

This post was edited by Elfisher on Sep 23 2017 12:33am
Member
Gold: 79.01
Sep 23 2017 12:49am
Quote (Elfisher @ Sep 23 2017 08:32am)
Nie żebym bronił TVN, ale to telewizja prywatna wiec jeśli chcą sobie promować swetru na krula polszy to niech to robią. Ich kasa, ich oglądalność. TVP natomiast utrzymuje się z naszych podatkow czy tego chcemy czy nie. Nie możemy po prostu przestać ich oglądać w nadziei ze bez widzów nie będzie kasy na kolejne głupie programy. To bardzo upośledzona sytuacja bo mając zapewnione środki do egzystencji nie musza się o nic starać. Dlatego właśnie telewizja publiczna wg mnie nie powinna istnieć. Na wolnym rynku nie utrzymaliby się dłużej niż GW

Heh, nie bronię TVP, wg. mnie to TVP powinna być telewizją prywatną, a nie państwową. Jednakże... dzięki temu, że jest państwową - filmy, czy seriale lecą bez reklam, co jest obciążającym budżet TVP. Gdyby byli prywatną telewizją, wtedy reklamy lecące w trakcie naprostowałyby sytuację finansową TVP :).

Niestety TVN to czysta pożywka dla społeczeństwa - zarówno popierającego, jak i szydzącego z TVN-u. Ostatnio zapytałem ziomka z pracy, czemu czyta artykuły na TVN24, to odpowiedział, że robi z tego memy i uwielbia po nich cisnąć :D.

Zaś mój szwagier pracujący dla wp.pl mówi, że wp.pl za czasów kiedy byli najmniej opiniotwórczymi mediami w Polsce zarabiali mało, dlatego też o2 wykupiło udziały, wrzucali artykuły typu "Kobieta zostałą rozjechana autem, zobacz co się stało potem!", to od razu popularność wzrosła, co za tym idzie - zainteresowanie reklamami poszła w górę i wp.pl naprostowało budżet.

Chora sytuacja, ale taki mamy klimat.

Go Back To Polska Topic List
Prev1109010911092109310941426Next
Add Reply New Topic New Poll