d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Polska > Polityka > Temat Oficjalny
Prev1108710881089109010911426Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 0.07
Sep 12 2017 08:22am
Najlepsze jest to, ze czas plynie, analfister sie produkuje a i tak kazdy ma to w chuju. Patrzec na jego bezsilnosc jest prawie tak samo przyjemnie jak na porazki lolchesteru b)
Member
Gold: 3.02
Sep 12 2017 09:05am
Quote (Ironfister @ Sep 12 2017 02:35pm)
Popieprzyło cie do reszty? Pewnie gdybyś żył w 1944-45 to też byś popierał sowiecką okupacje polski, aby w ten sposób "mieć Rosjan na oku".
jak tacy jak ty dojdą do władzy, i zaczną "mieć rosjan na oku poprzez przyjaźń", to będzie koniec wolnej Polski.
rozumiesz?
typie mieliśmy 25lat temu farta jak cholera, że na Kremlu był akurat niezwykle pokojowy Gorbaczow, zorientowany na zachód, i dał nam się uwolnić spod ruskiego buta.
Na Kremlu tez się uczą, drugi raz nas nie wypuszczą, a ty chcesz znowu wchodzić pod ten ruski but.

Nie słyszałem, aby PO wyzywała opozycje i osoby ich popierające od mord zdradzieckich, elementu animalnego, gorszego sortu itp.

Tusk obniżył stawki podatku dochodowego w 2009 roku? Obniżył.
Potem był kryzys, i trzeba było tymczasowo podwyższyć VAT. Niestety z tymczasowego podwyższenia PiS zrobił podwyższenie "na stałe".
A PiS też miał obniżać podatki i co? podwyższa je. Rozdaje socjal, ale podatki podwyższa.

8 lat tymczasowo :DDDDDDDDDDDDDDDD i zgania ze pis po roku ich nie obniżył :D
Member
Gold: 0.00
Sep 12 2017 09:47am
Tymczasowo Hitler kochał Żydów. B)
Member
Gold: 12,059.17
Sep 12 2017 09:47am
Quote (Gdzie_jest_krzysz @ 12 Sep 2017 15:22)
Najlepsze jest to, ze czas plynie, analfister sie produkuje a i tak kazdy ma to w chuju. Patrzec na jego bezsilnosc jest prawie tak samo przyjemnie jak na porazki lolchesteru b)

Jest takie powiedzenie: "Dla triumfu zła potrzeba tylko, żeby dobrzy ludzie nic nie robili"
Dlatego jak parę osób pisze tutaj nieprawdę, kłamliwą, zepsutą propagandę, to ja muszę to poprawiać, choćbym miał narazić się na wyzwiska.
Inaczej bym pomagał "tym złym".
Oczywiście, często jest tak, że czasu nie mam i wtedy nie odpisuje akurat na kłamstwa.
No ale mam nadzieje, że nawet jeśli poprawie/wytkne chociaż 10% z prowadzonej tutaj zakłamanej, prokremlowskiej propagandy, to już wystarczy, aby osoby postronne nie wpadły w sidła ruskiej propagandy.

Quote (l1pa @ 12 Sep 2017 16:05)
8 lat tymczasowo :DDDDDDDDDDDDDDDD i zgania ze pis po roku ich nie obniżył :D

PO podwyższyła vat w 2011, a władze oddała w 2015. 4 lata a nie 8. Obniżka vatu od 2017 roku była już zapisana przez PO w ustawie i prognozach budżetu, no ale PiS wolał zamiast tego wrzucić 500+.
A PiS obiecał w kampanii obniżenie, w ciągu bodajże pierwszych 100 dni, więc obietnicy powinien dotrzymać. Kumasz?
Member
Gold: 79.01
Sep 12 2017 01:25pm
Quote (Ironfister @ Sep 12 2017 03:35pm)
Popieprzyło cie do reszty? Pewnie gdybyś żył w 1944-45 to też byś popierał sowiecką okupacje polski, aby w ten sposób "mieć Rosjan na oku".
jak tacy jak ty dojdą do władzy, i zaczną "mieć rosjan na oku poprzez przyjaźń", to będzie koniec wolnej Polski.
rozumiesz?
typie mieliśmy 25lat temu farta jak cholera, że na Kremlu był akurat niezwykle pokojowy Gorbaczow, zorientowany na zachód, i dał nam się uwolnić spod ruskiego buta.
Na Kremlu tez się uczą, drugi raz nas nie wypuszczą, a ty chcesz znowu wchodzić pod ten ruski but.

Nie słyszałem, aby PO wyzywała opozycje i osoby ich popierające od mord zdradzieckich, elementu animalnego, gorszego sortu itp.

Tusk obniżył stawki podatku dochodowego w 2009 roku? Obniżył.
Potem był kryzys, i trzeba było tymczasowo podwyższyć VAT. Niestety z tymczasowego podwyższenia PiS zrobił podwyższenie "na stałe".
A PiS też miał obniżać podatki i co? podwyższa je. Rozdaje socjal, ale podatki podwyższa.

Nie wyłapujesz subtelnej różnicy między przyjaznymi relacjami, a oddaniem suwerenności, tak jak to ktoś mawiał... kłamstwo powtarzane wiele razy staje się prawdą, czy jakoś tak?

next... kilka wyrywkowych cytatów:
„Mogłabym powiedzieć w tym stylu, od którego chcę odejść, pozwolę sobie tylko na tę jedną dygresję: Cóż to za niewdzięczność, panowie z PiS-u. W końcu wygraliście w zakładach psychiatrycznych wybory, więc skąd taka niewdzięczność?” - Ewa Kopacz

"Ty nieuku PiS-owski" - Stefan Niesiołowski

„Wspólne obsesje, wspólna – cywilizacyjnie rosyjska – wizja polityki i wspólne paranoiczne niezrozumienie świata stanowią o tym, że dzisiaj to Kaczyński i Macierewicz są bliźniakami" - Radosław Sikorski (na miejscu Kaczyńskiego bym się obraził).

Tusk miał obniżyć podatki, ale nie obniżył. Narysował też chuja w programie wyborczym i chuja zrobił - choć jednej obietnicy dotrzymał. PiS może dużo, ale nie może wszystkiego, wciąż uważam, że teraz jest lepiej, niż za rządów platformy, to się może zmienić tylko i wyłącznie wtedy, gdy Donald dobrze będzie czarował między udami p. Kanclerz. Aktualnie najsłabszym elementem PiSu jest Macierewicz. Jak zostanie dymisjonowany, to będzie spoko.
Member
Gold: 12,059.17
Sep 12 2017 02:11pm
Quote (Ezraaa @ 12 Sep 2017 20:25)
Nie wyłapujesz subtelnej różnicy między przyjaznymi relacjami, a oddaniem suwerenności, tak jak to ktoś mawiał... kłamstwo powtarzane wiele razy staje się prawdą, czy jakoś tak?

next... kilka wyrywkowych cytatów:
„Mogłabym powiedzieć w tym stylu, od którego chcę odejść, pozwolę sobie tylko na tę jedną dygresję: Cóż to za niewdzięczność, panowie z PiS-u. W końcu wygraliście w zakładach psychiatrycznych wybory, więc skąd taka niewdzięczność?” - Ewa Kopacz

"Ty nieuku PiS-owski" - Stefan Niesiołowski

„Wspólne obsesje, wspólna – cywilizacyjnie rosyjska – wizja polityki i wspólne paranoiczne niezrozumienie świata stanowią o tym, że dzisiaj to Kaczyński i Macierewicz są bliźniakami" - Radosław Sikorski (na miejscu Kaczyńskiego bym się obraził).

Tusk miał obniżyć podatki, ale nie obniżył. Narysował też chuja w programie wyborczym i chuja zrobił - choć jednej obietnicy dotrzymał. PiS może dużo, ale nie może wszystkiego, wciąż uważam, że teraz jest lepiej, niż za rządów platformy, to się może zmienić tylko i wyłącznie wtedy, gdy Donald dobrze będzie czarował między udami p. Kanclerz. Aktualnie najsłabszym elementem PiSu jest Macierewicz. Jak zostanie dymisjonowany, to będzie spoko.

Żołnierze wyklęci walczyli z kacapami, a ty teraz razem z PiSem chcesz wchodzić z nimi w przyjacielskie relacje.
Kot z myszą nie będzie w przyjacielskich relacjach, w Rosji niewiele się zmieniło od czasu 2WŚ, w przeciwieństwie do Niemiec.

A chyba lepiej komuś powiedzieć, że "nie rozumie świata", niż wyzwać go od mord zdradzieckich i elementu animalnego, co?
Z kolei przytyk o wygranych wyborach w szpitalach psychiatrycznych to dobra szpila. W sumie nie do końca zawiniona przez PiS, ale jednak marketingowo dobrze to wygląda.
Podobną szpile ostatnio Łapiński wbił Jakiemu, wypominając mu *przypadkowo* członkostwo w PO ;)

Oczywiście przyznaje, że PiS ma energie do działania.
np. zaczęli ostro od samego początku: władze przejeli w listopadzie 2015, i jeszcze zdążyli się "na zapas" zadłużyć w 2015roku, aby mieć zaliczke na poczet budżetu w 2016. Potem w 2016 pod koniec roku zwrócili podatek wcześniej ludziom, aby znowu mieć zaliczke na 2017. Dodatkowo w 2017 zgarnęli dodatkowe 2miesiące z VATu od firm. To są wszystko cwane sztuczki księgowe, działające jednorazowo albo na krótką mete, ale musze przyznać, że PiSowi może się udać dociągnąć do wyborów, jeśli mają w zanadrzu jeszcze kilka nowych sposobów na wyciągniecie pieniędzy z kieszeni podatników...
Nie sposób nie wspomnieć o corocznym dodruku pieniędzy z NBP, ciekawe kiedy inflacja wybuchnie na serio.
Obstawiam niestety, że dopiero po kolejnych wyborach :(
Troche mi to wygląda, jakbyśmy wszyscy lecieli Tupolewem. Przez kilka lat będzie się jakoś udawać, błędy będą uchodzić na sucho, a potem nagle znienacka "jeb" o glebe.

This post was edited by Ironfister on Sep 12 2017 02:11pm
Member
Gold: 28.00
Member
Gold: 3.50
Sep 14 2017 12:20am
Juncker wygłosił w Parlamencie Europejskim doroczne orędzie o stanie Unii Europejskiej. Jak podaje portal politico.eu. podczas przemówienia padła zaskakująca propozycja, która – jeśli wejdzie w życie – oznacza likwidację funkcji pełnionej przez Donalda Tuska.

:rofl:
Member
Gold: 1,780.00
Sep 14 2017 11:31pm
Jak za Warzecha nie przepadam tak tutaj ladnie pojechal:

Pan Ryszard wrócił do Sejmu i na jego pierwszym posiedzeniu po wakacjach od razu zaznaczył swoją obecność. W trakcie jednego z wystąpień oznajmił (słuchałem bardzo uważnie): „Nie na tym polega rządzenie, żeby na paradzie prężyć muskuły, tylko żeby poglamglać ludzi tam, gdzie oni tego potrzebują”.

Na wszelki wypadek chciałbym od razu zaznaczyć, że ja nigdzie nie potrzebuję glamglania, a już w szczególności przez pana Ryszarda. Robię to zastrzeżenie, zanim udało się ustalić, co to właściwie znaczy, ponieważ brzmi to groźnie i nie chcę ryzykować.
W sieci pojawiły się różne hipotezy. Niektórzy sugerowali, że w sprawie glamglania, a już szczególnie przez pana Ryszarda, największą ekspertką jest pani poseł Joanna Schmidt. Inni twierdzili, że „glamglać” znaczy tyle co „kręcić filiżanką w szklance bez cukru” (to inny słynny bon mot pana Ryszarda).
Jak jest – nie wiem. Chcę natomiast zaznaczyć, że nie zgadzam się z tymi, którzy się oburzają, że robi się żarty z jakiejś wady wymowy pana Ryszarda czy jego problemów zdrowotnych. Nie, proszę państwa – glamglanie ludzi tam, gdzie oni tego potrzebują, to przejaw i emanacja samej istoty natury pana Ryszarda, jego najgłębszego jestestwa i sensu bycia w polityce. I dlatego nie tylko warto, ale wręcz trzeba o glamglaniu ludzi (tam, gdzie tego potrzebują) pisać i mówić.
Member
Gold: 290.00
Warn: 10%
Sep 15 2017 01:20am
A ci dalej zmieniają tą polskę...
Go Back To Polska Topic List
Prev1108710881089109010911426Next
Add Reply New Topic New Poll