Quote (Nothus @ 11 Sep 2017 17:29)
Lewacka logika: lepiej niech obywatele giną z rąk islamskich bojowników i przejmują naszą kulturę siłą, niż jak giną w wypadkach lub z powodu chorób. Porównanie celowych "incydentów", których da się uniknąć i tragedii, które są najzwyczajniej statystycznie nieuniknione. Piękne :D
Powiem Ci szczerze, jest mi totalnie wszystko jedno czy zabije mnie "przypadkowo" jakiś pijany, chrześcijański kierowca, czy jakiś islamski wariat z jakiejś sekty. Będę tak samo nieżywy.
To pierwsze to twoim zdaniem "nieuniknione", a drugie "uniknione", a moim zdaniem jest wprost przeciwnie. Można zmniejszyć liczbe wypadków z udziałem pijanych kierowców.
A ciekaw jestem jak chcesz uniknąć ataków terrorystycznych?
Musiałbyś ich podbić tam na tej ich pustyni, a oni są zaprawieni w walce partyzanckiej i to nie jest taka łatwa sprawa. I bardzo, bardzo kosztowna. Musiałbyś podwyższyć podatki o jakieś 20%. A i tak cholera wie, czy to by się udało.
Musiałbyś też mieć pełną kontrole nad Internetem, bo to przecież przez Internet sekty oparte na religii islamskiej prowadzą propagande i szukają mięsa armatniego.