Quote (Ezraaa @ 11 Oct 2018 18:15)
To jest akurat wyjątkiem od reguły.
Lechu, ogólnikowo masz rację, ale w relacji pracodawca pracownik coś takiego nie powinno mieć miejsca chociażby przez zwykły czynnik ludzki. Pracodawcy w większości przypadków traktują tą premię pod stołem jako formę nacisku, aby zabronić pracownikom korzystania z l4, z nakazem leczenia się na urlopach, albo - moje ulubione - nieodpłatne nadgodziny, bo inaczej premia zostanie ujebana xd
Nie wiem kto jest gorszy, tacy przedsiębiorcy Janusze, którzy przechylą się z pierwszym pozwem, czy pracownicy, którzy na to przystają xd
Skoro już tam z tym IQ... Choć osobiście uważam, że to durny wskaźnik, ale ok.
Ludzie z IQ wyższym niż 120 wiedzą, jak sobie poradzić w takich sytuacjach. Znam wiele takich sytuacji, gdzie pracownik i pracodawca potrafią się dogadać pozaformalną drogą, że tak to nazwę. Trzeba tylko umieć odróżnić rozsądnego pracodawcę od janusza. Mając wysokie IQ 90% pracodawców można od razu zweryfikować, pozostałe 10% można łatwo podejść, bo tymasz do stracenia połowę pensji, a on wiele więcej.
Quote (Mis_Nom @ 11 Oct 2018 18:03)
Wypierdalac z tematu jak chcecie wyrażać swoje uczucia to jest rss
W tym roku może z 5 postów w tym temacie było śmiesznych. Więc z łaski swojej, zamknij, kurwa, ryj.
This post was edited by LechWalesa on Oct 11 2018 04:57pm