Quote (vbnm @ 19 Aug 2013 11:28)
Ktos mowil ze gry "o awans" nie zmniejszaja mmr, to prawda?
Juz wole nie awansowac jak gram z gownami.
Stopniowo wygrywasz więcej niż przegrywasz - mmr rośnie. Dodgowanie drafta nie zmniejsza mmr, gry o awans liczą się do mmr. Mmr przelicza się też przez to z kim grałeś w każdej grze, więc jeśli masz 'ujemne' mmr (niższe niż poziom Twojej dywizji), to musisz zacząć o wiele więcej wygrywać niż przegrywać, żeby się odkuć.
Tak sobie dodam, że na eune po wbiciu placementów miałem mmr na poziomie wysokiego golda / ludzi z plat V z niskim mmr i wrzuciło mnie do Gold IV. Gram sobie duoq z dziewczyną i jej mmr było o wiele niższe, przez co źle nam się draftowało, bo ja zawsze miałem 1stpick, a ona zawsze lastpick, przy czym mainowo gra mida. I żebyśmy mogli pograć nieco bardziej komfortowo i wykerować ją bezstresowo do goldów (skończyła w silver II po placementach) zagrałem 6-8~~ gier trollując / feedując celowo, żeby poprzegrywać i obniżyć sobie troszku mmr. I z mmr na poziomie środkowo-wysokiego golda, do środkowego silvera przeniosłem się w te 6-8 przegranych gier.
Tl dr
Wystarczy 10~~ wygranych / przegranych taśmowo gier na poziomie golda, żeby spaść / dźwignąć się z mmr o cały kolorek.
This post was edited by raiderpl on Aug 19 2013 07:35am