Quote (CoD_id @ Apr 4 2012 07:03am)
Tak więc jestem juz za "Bramami domu umarłych".
Książka wprowadza znowu nowych bohaterów, można się łatwo pogubić podobnie jak w "Ogrodach".
Troszkę się z nią wlokłem, ale ostatnie ~200 stron poszlo dosc szybko.
[SPOJLER]Muszę przyznać, że zakończenie wywarło na mnie przygnębienie. Myślałem, że po Martinie rozstawanie z głównymi bohaterami będzie łatwe. Tutaj wszystkie te śmierci, tak kapitalnie przedstawione, serio zasmucają.
[/SPOJLER]Książka bardzo dobra, jedna z lepszych jakie przeczytałem. Ogrom działań Malazu w tej książce przerasta Ogrody Księżyca i zapowiada kapitalną fabułę. Fajne, fajne, jeszcze raz fajne. Czekam na Wspomnienia Lodu w Empiku.
Na początku bardzo trudno mi było. Teraz już ogarniam całą tą sieć.
Anomander

^^ Ogrody Księżyca przeczytałem 2 razy, za drugim to był prawdziwy wypas, zrozumiałem 3 razy więcej, dostrzegłem wiele istotnych kwest które umknęły mi za pierwszym razem, generalnie radochę miałem jeszcze większą

co praktycznie nie powinno być możliwe.
Co do Bramami domu umarłych to faktycznie realizm poraża, jednak tom trzeba oceniać po przeczytaniu go do końca. Mi tom 2 się bardzo podobał, jednak faktycznie czekałem na powrót do głównego wątku fabuły, ale teraz Wspomnienie Lodu imo czyste 10/10 +
This post was edited by iridius on Apr 4 2012 02:55am