Quote (Ironfister @ Jul 7 2017 02:14pm)
Ja też oczekiwałem trochę wiecej, np. wyjaśnienia co z tymi wizami co to je Trump obiecał znieść. Nie to że mi jakoś bardzo zależy na tych wizach, ale jak obiecał to teraz powinien się wywiązać.
A takto przyjechał, powiedział że Ameryka kocha Polskę i się wszyscy podniecają. Czyny, nie słowa się liczą!
Co jeszcze powiedział Trump, że podniesie nam cenę gazu? No faktycznie super, lol.
Barack Obama zadeklarował, że do końca jego kadencji powinny zostać zniesione wizy dla Polaków. - Nie ma sojuszu bez zaufania - zaznaczył prezydent Komorowski.
- Mam nadzieję, że wizy zostaną zniesione do końca mojej kadencji - to najważniejsze słowa Baracka Obamy wypowiedziane podczas konferencji z Bronisławem Komorowskim. Amerykański prezydent podkreślił również, że będzie to jeden z priorytetów dla jego administracji. To pierwsza tak wyraźna zapowiedź ze strony USA w kwestii zniesienia wiz wjazdowych dla polskich obywateli. Ale jednocześnie jedyna konkretna deklaracja Obamy po wczorajszym spotkaniu w Białym Domu. - Wiem, że wizy są przyczyną irytacji w naszych relacjach, i moim zadaniem jest teraz przekonać Kongres, który kwestię wiz reguluje, żeby ją jakoś rozwiązać - powiedział Obama.
BTW Riczi oczekiwał więcej, na przykład spotkania Trumpa z liderem opozycji, czyli PANEM RYSZARDEM PETRU