Quote (Hver @ 3 Feb 2015 08:04)
Dobra, z ostatnich nowości:
Welcome to the punch (2013) - 5/10
Snowpiercer (2013) - 6/10
Redirected (2014) - 6/10
Taken 3 (2014) - 6/10
The Drop (2014) - 6/10
And last but surely not least:
Frank (2014) - 9/10
Po seansie tego filmu zmieniłem ocene Birdmanowi z 9 na 8. Na pewno nie jest to komedia tak jak twierdzi filmweb, może też odebrałem go trochę personalnie jako ten ze skrzydła wannabe artist (asp/filmówki)- birdmana zresztą też, ale na pewno zapamiętam go na długo.
Genialny klimat i postaci, całość wygląda trochę jak jakaś kickstarterowa produkcja, ale wkręciło mi się konkret. Siedziałem jak słup i byłem zauroczony. Nie chce z drugiej strony robić wielkiego hajpu żeby ktoś się nie zawiódł, bo to nie jest chyba jeden z tych filmów który spodoba się każdemu, ale jak komuś podobał się klimat, nie wiem, takiego big lebowskiego np to ten film też mu powinien podejść, ma w sobie coś, takie oderwanie od rzeczywistości, dylematy artysty i tryhardowanie wannabe artist.
Dzieki za franka, jezeli klimat jest taki jak mowisz, to zabiore sie za niego asap. Mialem ostatnio ochote na dobra animacje.
Ja polecam za to Vozvrashchenie. Jest to film rezysera Lewiatana. Swietny klimat, zdjęcia, praca kamery, ciekawa historia. 8/10, warto zobaczyć.