Quote (jaco_lbn @ 8 Aug 2011 21:13)
te które "możesz Sobie wybrać" też istnieją - te darmowe to google maps ale trzeba bulić transfer, ale mi to nie przeszkadza bo i tak rzadko korzystam.
Ale to chyba nie zjada dużo transferu, nie wiem - przez tydzień nad morzem korzystałem z telefonu, czytałem na bieżąco wiadomości z kilku kanałów RSS, przeglądałem fora przez Tapatalk i normalnie (część tematów miała duże zdjęcia), no i oczywiście używałem map google, żeby znaleźć restauracje itp., bo rozumiem, że ta "wbudowana" nawigacja korzysta właśnie z nich. Całość zeżarła mi jakieś 150 mb transferu, a w Orange miałem kupione 500 mb za 15 zł, a da się w innych taryfach dostać dużo bardziej opłacalne pakiety, więc to nie jest jakaś specjalna burżuazja i nie trzeba wydać majątku, żeby być ciągle "online". W mapach google da się zapisać obszar mapy w telefonie, żeby potem go nie ściągać na bieżąco, więc można łatwo sprawdzić byle jakim programem monitorującym połączenia ile "kosztuje" zapisanie takiego kwadratu o boku 16 km (jak dobrze pamiętam).
Dopiero kilka miesięcy temu zacząłem w ogóle używać internetu w telefonie (tzn. u operatora, a nie przez wifi) i o ile wcześniej jakoś niespecjalnie mi był potrzebny (bo albo jestem na uczelni, albo w mieszkaniu, a w obu tych miejscach mam wifi), tak w wakacje zdecydowanie się przydaje.
Quote (elfisher @ 8 Aug 2011 21:48)
skwarek, zaopatrz sie w pakiet internetowy bo android lubi sciagac dane bez niczyjej wiedzy a kasa leci jak pojebana
Bo jak się robi system operacyjny, który z założenia ma mieć dostęp do internetu przez cały czas, żeby ułatwiać ludziom to współczesne "e-życie" i pakuje go do telefonu za 1000 zł, to można z dużym prawdopodobieństwem założyć, że właściciel będzie korzystał z mobilnego internetu, a jeśli nie to będzie na tyle kompetentny, żeby sobie go wyłączyć.
Quote (imnoise @ 8 Aug 2011 21:55)
co teraz najlepiej wybrac do 1200-1400zł?
A na czym Ci zależy w telefonie? Może po prostu zaczekaj, aż SGS2 troche stanieje?
BTW. nie ma chyba standardowo pokrowca przy HD2.
This post was edited by toyo on Aug 8 2011 03:01pm