Quote (LoQ @ 19 Mar 2012 07:51)
Przeczytałem 4 tomy Wędrowycza, Pilipiuka. Jestem zadowolony, pierwszy raz spotkałem się z koncepcją takiej książki, opowiadania o wiejskim egzorcyście bimbrowniku... Naprawdę przyjemnie się czyta, został mi jeszcze 2 tomy, z czego Homo Bimbrownikus był bestsellerem empiku, więc powinno być ok

Jedyna rzecz która mnie martwi to fakt, że całość jest wydana jako zbiory opowiadań :<
Miał ktoś styczność z Achają ? Jakie opinie ?
Szukam również książek zawierających informacje o wampirach, oczywiście fantasy, może być napisane z przymrużeniem oka. Najlepiej aby wampiryzm nie był główną osią książki, ale istotnym wątkiem. Macie jakieś propozycje ?
Raczej wszystkie Wędrowycze były bestsellerami w Empiku, ale to akurat o niczym nie świadczy. Homo Bimbrownikus jest najsłabszy, trzon stanowi długa powieść, która od pewnego momentu zaczyna przynudzać, siłą Wędrowycza są krótkie, acz treściwe opowiadania.
Achaja wiadomo - po Sapkowskim najlepsze polskie fantasy i jedna z lepszych sag fantasy z jaką miałem styczność.
Quote (kacperq @ 19 Mar 2012 16:47)
Achaja fajna
ma wyjsc 4 tom niedlugo poczatek troche nudny byl imo a potem przyjemnie sie czytalo
No chyba nie, jak już to nie 4 tom, bo trylogia została zamknięta, ale jakaś inna forma kontynuacji/nawiązania. Tyle, że mówi się o tym od 7 lat, a nie od niedawna, a ja nie miałem żadnych sygnałów wskazujących na to, że ktoś ( Ziemiański albo jakiś kontynuator ) siedzi i to pisze. A szkoda, bo jest duże pole do popisu i sama trylogia sugerowała różne dalsze rozwiązania.