d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Polska > Polityka > Temat Oficjalny
Prev1104610471048104910501421Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 2,000.07
Jun 30 2017 05:36am
Problemem czesci polakow jest nadmierna fascynacja zachodem I kompleksy wynikajace ze swej polskosci. Przez to tak latwo lykaja te manipulacje.
Member
Gold: 1,790.00
Jun 30 2017 05:44am
Prezydent Macron nie udzieli tradycyjnego telewizyjnego wywiadu we francuskie święto narodowe, bo jego myśli są "zbyt skomplikowane/złożone"

Ja pierdole :D
Quote (Pozdrawiam @ Jun 30 2017 11:36am)
Problemem czesci polakow jest nadmierna fascynacja zachodem I kompleksy wynikajace ze swej polskosci. Przez to tak latwo lykaja te manipulacje.

Zgadzam sie.

Member
Gold: 12,553.17
Jun 30 2017 09:01am
Quote (Rave_PL @ 30 Jun 2017 12:44)
Prezydent Macron nie udzieli tradycyjnego telewizyjnego wywiadu we francuskie święto narodowe, bo jego myśli są "zbyt skomplikowane/złożone"

Ja pierdole :D

Zgadzam sie.

Daj źródło, bo nie do końca wierze. Wiele razy klamaliscie.

Ale widzę, że ruska propaganda juz zaczyna szkalancje Macrona.
Boli w dupsko, że Europa nie chce się rozpaść i oddać wschodnich terenów z powrotem w okupację moskwy, co?
Member
Gold: 306.44
Jun 30 2017 09:15am
Sytuacja w Calais najlepiej obrazuje jak Europa sie mocno trzyma :)
Member
Gold: 6.87
Jun 30 2017 09:49am
Mozgi polityczne forum jsp, smiech irl.
Member
Gold: 1,790.00
Jun 30 2017 09:58am
Quote (Ironfister @ Jun 30 2017 03:01pm)
Daj źródło, bo nie do końca wierze. Wiele razy klamaliscie.

Ale widzę, że ruska propaganda juz zaczyna szkalancje Macrona.
Boli w dupsko, że Europa nie chce się rozpaść i oddać wschodnich terenów z powrotem w okupację moskwy, co?

https://twitter.com/dominikacosic/status/880683232924246016
Member
Gold: 3.50
Jun 30 2017 11:07am
"W sytuacji, w której tandem francusko-niemiecki oraz establishment brukselski stanowi coraz większy wrzód na tyłku PiS, ale i USA oraz Rosji, to zwrot w kwestii smoleńskiej, który mógłby udowodnić "skuteczność polskiego rządu", a jednocześnie w taki, czy inny sposób podważyć autorytet Tuska (jako szefa Rady Europejskiej z nominacji niemieckiej) może się przydać wszystkim w dobiciu targu.
Może nawet dojść do nagłego ocieplenia relacji polsko-rosyjskich - wszystko jest możliwe.
Gdy szuka się pretekstów do działań politycznych, to fakty naprawdę nie grają większej roli."

http://www.gazetaprawna.pl/artykuly/1054594,duda-bedzie-rozmawial-z-trumpem-o-katastrofie-smolenskiej-waszczykowski-jestem-o-tym-przekonany.html
Member
Jul 2 2017 02:06pm
Prezes Kaczyński na kongresie:

-Polska nigdy nie zrzekła się odszkodowań za II wojnę światową; naszym celem równość szans wszystkich Polaków tak samo ze wsi, małych miast jak Warszawy;
-reforma sądownictwa fundamentalna i nieuchronna, wszystko pod nią już przygotowane, komfort życia Polaków zależy w dużej mierze od jakości sądownictwa które dziś jest ewolucją PRL;
-za rok ocena ministrów; chcemy żeby PL była piękna, stąd Fundusz Odbudowy Zabytków; odbudujemy zamki Kazimierza Wielkiego; potrzebne lekcje estetyki w szkołach;
-w planach 50% zniżki w podatkach za twórczość artystyczną, do czego będzie przymuszany min. Morawiecki;
-szkolnictwo wyższe będzie musiało rewitalizować polską inteligencję, tworzyć zaangażowanych młodych ludzi, a nie biernych;
-Finlandia zaczęła od 100 imigrantów, ma ich już 26.000. Nie eksploatowaliśmy tych krajów, mamy prawo powiedzieć "Nie";
-o swoim rządzie: z kompetencjami i uczciwością jest różnie. Główna zasada: pilnujemy najpierw swoich. Pokusa naudżyć jest silna;
-zachód transferuje dziesiątki miliardów złotych z PL rocznie;
-cenimy europejskie środki, które przełamały niezdolność do inwestycji, ale nie oznacza to, że tracimy prawo do ocen;
-o kulturze: nie będziemy finansować ataków na polską tradycję wytworzonych przez beztalencia artystyczne;
-zmiany w mediach przywróciły wybór, wprowadzimy przepisy dekoncentracyjne media;
-naszym celem odbudowa tradycyjnej polskiej inteligencji, z etosem służby społecznej, w części związanej z Kościołem, ale też z innymi religiami

ja juz jestem pisiorem, a wy? ;)
Member
Gold: 50.00
Jul 2 2017 03:24pm
Quote (kuZnetsov @ 2 Jul 2017 21:06)
Prezes Kaczyński na kongresie:

-Polska nigdy nie zrzekła się odszkodowań za II wojnę światową; naszym celem równość szans wszystkich Polaków tak samo ze wsi, małych miast jak Warszawy;
-reforma sądownictwa fundamentalna i nieuchronna, wszystko pod nią już przygotowane, komfort życia Polaków zależy w dużej mierze od jakości sądownictwa które dziś jest ewolucją PRL;
-za rok ocena ministrów; chcemy żeby PL była piękna, stąd Fundusz Odbudowy Zabytków; odbudujemy zamki Kazimierza Wielkiego; potrzebne lekcje estetyki w szkołach;
-w planach 50% zniżki w podatkach za twórczość artystyczną, do czego będzie przymuszany min. Morawiecki;
-szkolnictwo wyższe będzie musiało rewitalizować polską inteligencję, tworzyć zaangażowanych młodych ludzi, a nie biernych;
-Finlandia zaczęła od 100 imigrantów, ma ich już 26.000. Nie eksploatowaliśmy tych krajów, mamy prawo powiedzieć "Nie";
-o swoim rządzie: z kompetencjami i uczciwością jest różnie. Główna zasada: pilnujemy najpierw swoich. Pokusa naudżyć jest silna;
-zachód transferuje dziesiątki miliardów złotych z PL rocznie;
-cenimy europejskie środki, które przełamały niezdolność do inwestycji, ale nie oznacza to, że tracimy prawo do ocen;
-o kulturze: nie będziemy finansować ataków na polską tradycję wytworzonych przez beztalencia artystyczne;
-zmiany w mediach przywróciły wybór, wprowadzimy przepisy dekoncentracyjne media;
-naszym celem odbudowa tradycyjnej polskiej inteligencji, z etosem służby społecznej, w części związanej z Kościołem, ale też z innymi religiami

ja juz jestem pisiorem, a wy? ;)

ładne pierdolenie napisane przez PRowca. gdyby chcieli cokolwiek zmienic, już dawno byłyby tego efekty. póki co ich poparcie jest niezmienne bo rozdają kasę a opozycja to jakiś kabaret, ale to się skończy (zaufanie ludzi, nie kompromitacja opozycji).
Member
Jul 2 2017 03:44pm
Quote (Elfisher @ Jul 2 2017 10:24pm)
ładne pierdolenie napisane przez PRowca. gdyby chcieli cokolwiek zmienic, już dawno byłyby tego efekty. póki co ich poparcie jest niezmienne bo rozdają kasę a opozycja to jakiś kabaret, ale to się skończy (zaufanie ludzi, nie kompromitacja opozycji).

obejrzyj przemowienie, to nie jest zaden pr tylko to mowila kaczka w swoim expose, tak odwaznie o reparacjach wojennych nie mowil jeszcze w Polsce nikt ze szczeblow wladzy, mam nadzieje ze te niemieckie kurwy w koncu zaplaca
Go Back To Polska Topic List
Prev1104610471048104910501421Next
Add Reply New Topic New Poll