Quote (Alyx @ 1 Aug 2011 20:23)
Wlasnie bylem strasznie napalony na II, teraz mam odlozone 1.2 k na telefon, od dzis pracuje i musze przejsc na zaoczne studia ( cool story) , telefon potrzebuje do przegladania dokumentow, surfowania po necie, ewentualnie sluchania muzyki , ogladania * filmow online i okazjonalnie do zdjec przy dobrym swietle
I sie zastanawiam czy do takich zastosowan nie wystarczy mi 1, nie mam zamiaru grac na telefonie bo od tego mam komputer, a w tym abo wychodzi praktycznie sgs 1 + 2 lata abonamentu w cenie II
Nie grasz w gry, chcesz przeglądać dokumenty, surfować w internecie i oglądać filmy online, hmmm... to jednak dość dziwne zastosowania telefonu. Takie zabawy są męczące na niedużym ekranie, a poza tym nie wiem jak szybko coś takiego może wpieprzyć całą baterie.
Na HD2 (ekran 4.3 cala) bateria padlaby pewnie po 2 godzinach, a poza tym samo czytanie ebooka w PDF-ie to męczarnia.
Druga sprawa: na pewno abonament jest lepszym wyjściem? Masz może i tańszy telefon, ale abonament to 70 zł, a to w prepaidzie też można dość ładnie rozdysponować, wybrać sieć, taryfe i odpowiednie pakiety pod swoje potrzeby i wydaje mi się, że w większości przypadków wyjdzie na jedno. Ja staram się za wszelką cenę unikać abonamentów i nie raz np. sprawdzałem oferty operatorów, żeby sprawdzić czy abonament nie będzie lepszą opcją, ale przy moich wydatkach (ok. 50 zł miesięcznie) jednak nei wychodziły lepiej jak prepaid, a jeśli czasami były korzystniejsze to o 5-10 zł w skali miesiąca, a taka oszczędność dla mnie nie była warta podpisywania cyrografu.