Quote (PROPERTY_OF_THE_STIG @ 9 Apr 2011 09:53)
sry za double.
Jak dobrze poszukasz to kupisz nie cofanego.
Tylko musisz mieć 100% pewności, że książka serwisowa się zgadza z samochodem + najlepiej sprawdzić na necie nr vin danego samochodu (pod warunkiem, że był sprowadzany) ponieważ w polsce jeszcze to nie funkcjonuję (co mnie nie dziwi znając nasz kraj : D)
Ja tak zakupiłem A4 B5 Avant 99' Polift z przebiegiem 154k km ; )
A FL'ka wydaje mi się najpewniejsza z ww, wg mnie wygoda + jakość + niezawodność no i prezentuje się nienagannie.
Skoda to takie ubogie VW
Volvo, dobry samochód w sumie też bezawaryjny etc ale nie każdemu się podobają samochody Szwedzkiego producenta; )
A fordy.... Fordy do bezawaryjnych nie należą, znajomy kupił kila miesięcy temu Mondeo 2002' i już wsadził do niego jeszcze połowę ceny za którą zostało zakupione.... Może miał pecha, ale tak się rodzi opinia na temat danej marki : D
No i prawdą jest, że fordy ( na pewno foka, nie wiem jak z mondeo) cierpią na blacharkę.
Ja mam bitego focusa, serwisowany do konca, jezdze nim od ponad roku i jeszcze nic nie musialem robic. Moze nie jest to auto tak trwale jak passat ale daje frajde z jazdy, zreszta ceny passatow w polsce sa mocno zawyzone. Focusa z tego samego rocznika kupisz o kilka tysiecy taniej.
Omijaj szerokim lukiem focusy i mondeo tdci, ten silnik to same problemy. Wez 1.8TDDi. 90KM to moze nie jest jakis ogien ale wystarczy.