Quote (kuZnetsov @ 6 Jun 2017 07:02)
Tsoooo?
Posluchaj sobie tego reportażu, to będziesz wiedział dlaczego każdy muslim w każdej chwili może sie zradykalizować i zacząć zabijać
http://www.youtube.com/watch?v=GBCEy-p6m-c
Każdy muslim może się zradykalizować powiadasz...
A każdy narodowiec? W imie narodu zacząć w pewnym momencie zabijać inne narody dla "przestrzeni życiowej"?
A każdy rasista? W imie czystości rasy mordować inne rasy?
A każdy chrześcijanin? Krucjaty w imie Boga i Chrystusa bo "Bóg tak chce"
Brzmi jak możliwy scenariusz?
dla mnie tak, tutaj na forum prawicowo-narodowościowo-rasistowsko-chrześcijańscy ekstremiści życzą mi pobytu w "rowie z wapnem" i inne tego typu "przyjemności".
Dlaczego? Co ja im zrobiłem? Co ja komukolwiek zrobiłem? Czy jestem czemukolwiek winny?
Oczywiście nie, ale mają mózgi tak wyprane ekstremizmem i kłamstwami, że nie trafiają żadne argumenty.
Nie mówie, że ekstremizm islamski nie jest problemem, bo to dokładnie takie same mechanizmy jak u naszych rodzimych ekstremistów, ale jednak zanim skrytykujecie innych to popatrzcie na siebie i na swoich kolegów.
Od czasów drugiej wojny światowej minęło zaledwie 70 lat. Świat dużo sie nie zmienił od tamtego czasu, powiedziałbym że jest jeszcze gorzej bo internet ułatwia prowadzenie kłamliwej propagandy. Nie wolno o tym zapominać.