d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Polska > Polityka > Temat Oficjalny
Prev1102610271028102910301421Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 0.00
May 18 2017 08:12am
Quote (Ironfister @ May 18 2017 12:38pm)
temu "ciapakowi" i tak jest ciężko, nie musisz go jeszcze dodatkowo dołować i się wywyzszać, że ty jesteś pełnosprawny.

Zgłaszam wpis do Tomasza Lisa. Będzie to dobry przykład braku tolerancji dla obcych kultur. Wstydziłbyś się.

This post was edited by PQA on May 18 2017 08:12am
Member
May 19 2017 03:06pm
Frans Timmermans Człowiekiem Roku "Gazety Wyborczej".

Jarosław Kurski wita Fransa Timmermansa, "przyjaciela Polski, orędownika polskiej demokracji, Człowieka Roku Gazety Wyborczej". Widownia oklaskuje go na stojąco.
Banned
Gold: 100.00
May 20 2017 03:56pm
Trzeba pomóc łodzianom się zdecydować, sonda:

Czy jesteś za przyjęciem w Łodzi uchodźców z Bliskiego Wschodu i Afryki?

http://piotrkowska104.pl/polityka/czy-jestes-za-przyjeciem-w-lodzi-uchodzcow-z-bliskiego-wschodu-i-afryki/
Member
May 22 2017 02:21pm
- Złożyliśmy skargę do Strasburga na decyzję PKW. Duże partie dostają grube miliony, a my przez czeski błąd, bo przecież nikt tych pieniędzy nie sprzeniewierzył, mamy nierówne szanse w walce o głosy wyborców - uważa Ryszard Petru. Dodaje, że kara, którą wymierzyła PKW jego partii była "niewspółmierna do przewinienia".
Petru stanowczo wykluczył możliwość wejścia w koalicję z partią Pawła Kukiza. - Gdyby PO miała w przyszłości zawiązać koalicję z Kukiz'15, to bez nas. Paweł Kukiz jest szkodnikiem politycznym, jest bardziej skrajny od PiS

:d

This post was edited by hehehehehe on May 22 2017 02:21pm
Member
Gold: 190.69
May 22 2017 02:39pm
Quote (Ironfister @ May 18 2017 01:38pm)
Nie wiem czy narzucone siłą, raczej nie, ale to jest tak jakbyś mówił, że jesteś dumny z tego, że masz dwie nogi, przy inwalidzie, któremu nogi urwało.
To po prostu niekulturalne, temu inwalidzie czy "ciapakowi" i tak jest ciężko, nie musisz go jeszcze dodatkowo dołować i się wywyzszać, że ty jesteś pełnosprawny.

Panie Boze, prosze, jebnij go piorunem za trollowanie tematu.

A jesli lubie mięso, a kolega jest weganem, to czy mowiac, ze jestem dumny z tego, ze zrobilem dobre burgery przy weganie, bo mam takie jebane hobby jak grillowanie, jest niekulturalne?
NIE. EUREKA > NIE JEST.

Poza tym... Mówiąc o inwalidach w kontekście innych ras i poglądów / orientacji obrażasz inne rasy i orientacje.
Inwalidztwo to ogromne nieszczęście, więc wg. Ciebie bycie czarnym lub gejem to również ogromne nieszczęście.
Bardzo przykre podejście jak na lewaka.
Member
Gold: 12,553.17
May 23 2017 04:31pm
Quote (Last_Hope @ 22 May 2017 21:39)
Panie Boze, prosze, jebnij go piorunem za trollowanie tematu.

A jesli lubie mięso, a kolega jest weganem, to czy mowiac, ze jestem dumny z tego, ze zrobilem dobre burgery przy weganie, bo mam takie jebane hobby jak grillowanie, jest niekulturalne?
NIE. EUREKA > NIE JEST.

nic nie zrozumiałeś, porównanie bardzo nietrafione.
Zrobiłeś burgery = ruszyłeś pupe z kanapy, wykonałeś zadanie, stworzyłeś można powiedzieć: kanapkowe dzieło sztuki. Jako "sandwich artist" możesz być z siebie dumny.
A jesteś biały? no jesteś, taki się urodziłeś, taki kolor skóry "wylosowałeś", bo przecież nie masz wpływu na to.

Poza tym weganinem zazwyczaj jest się z własnego wyboru, z wyboru pewnych wartości, walki z pociągiem fizyczno-biologicznym do jedzenia mięsa. a koloru skóry nie wybierasz.

Quote (Last_Hope @ 22 May 2017 21:39)

Poza tym... Mówiąc o inwalidach w kontekście innych ras i poglądów / orientacji obrażasz inne rasy i orientacje.
Inwalidztwo to ogromne nieszczęście, więc wg. Ciebie bycie czarnym lub gejem to również ogromne nieszczęście.
Bardzo przykre podejście jak na lewaka.

W aktualnych polskich warunkach, gdzie nacjonalistyczne, rasistowskie, prorządowe grupy chuliganów czują się bezkarnie, przekichane mieć inny kolor skóry, to nieszczęście pod tym względem.
Samemu doświadczyłem agresji chuliganów, tutaj na forum, w formie słownej. Teksty o rowie z wapnem, itp. Mam to szczęście, że chociaż w realu, jak ide ulicą to dla chuliganów jestem nie do odróżnienia od wyborców PiSu czy Kukiza.
Osoby o innym kolorze skóry nie mają tego komfortu.
Nie podejmuje się oceny, czy lepiej nie mieć nóg, czy lepiej nie móc wyjść bezpiecznie z domu. Jedno i drugie przejebane :P

A dla twojej informacji, wiem że korwinowcy wszystkich inwalidów najchętniej by się pozbyli, ale wiedz, że można być inwalidą, i być człowiekiem szczęśliwym.
W pewnym sensie każdy człowiek jest inwalidą, na przykład w szybkości biegania przegrywamy z byle psem.
Praktycznie każdy ma jakąś niedoskonałość fizyczną. Korwin na przykład to stary dziad, Kaczyński jest niski, a Tusk sepleni.
Ale to im, nam ludziom, nie przeszkadza być szczęśliwym.
Szczęście to bardziej stan umysłu, zdrowego umysłu, a nie poziom doskonałości fizycznej.
Member
Gold: 2,000.07
May 23 2017 05:39pm
Ej ale to twoje porównanie jest kompletnie z dupy. Mówienie o burgerach przy weganie bardziej do mnie przemawia. To paradoks współczesnego rozumienia liberalizmu, ktory pod przykrywką wolności słowa i tak narzuca nam określone normy.
Member
Gold: 3.01
May 24 2017 01:39am
Quote (Ironfister @ 24 May 2017 00:31)
nic nie zrozumiałeś, porównanie bardzo nietrafione.
Zrobiłeś burgery = ruszyłeś pupe z kanapy, wykonałeś zadanie, stworzyłeś można powiedzieć: kanapkowe dzieło sztuki. Jako "sandwich artist" możesz być z siebie dumny.
A jesteś biały? no jesteś, taki się urodziłeś, taki kolor skóry "wylosowałeś", bo przecież nie masz wpływu na to.

Poza tym weganinem zazwyczaj jest się z własnego wyboru, z wyboru pewnych wartości, walki z pociągiem fizyczno-biologicznym do jedzenia mięsa. a koloru skóry nie wybierasz.

W aktualnych polskich warunkach, gdzie nacjonalistyczne, rasistowskie, prorządowe grupy chuliganów czują się bezkarnie, przekichane mieć inny kolor skóry, to nieszczęście pod tym względem.
Samemu doświadczyłem agresji chuliganów, tutaj na forum, w formie słownej. Teksty o rowie z wapnem, itp. Mam to szczęście, że chociaż w realu, jak ide ulicą to dla chuliganów jestem nie do odróżnienia od wyborców PiSu czy Kukiza.
Osoby o innym kolorze skóry nie mają tego komfortu.
Nie podejmuje się oceny, czy lepiej nie mieć nóg, czy lepiej nie móc wyjść bezpiecznie z domu. Jedno i drugie przejebane :P

A dla twojej informacji, wiem że korwinowcy wszystkich inwalidów najchętniej by się pozbyli, ale wiedz, że można być inwalidą, i być człowiekiem szczęśliwym.
W pewnym sensie każdy człowiek jest inwalidą, na przykład w szybkości biegania przegrywamy z byle psem.
Praktycznie każdy ma jakąś niedoskonałość fizyczną. Korwin na przykład to stary dziad, Kaczyński jest niski, a Tusk sepleni.
Ale to im, nam ludziom, nie przeszkadza być szczęśliwym.
Szczęście to bardziej stan umysłu, zdrowego umysłu, a nie poziom doskonałości fizycznej.

Ależ mam ochotę wydalić ci kał na klatę. Wysmarowałbym cię calego, od stóp do głowy.
Member
Gold: 12,553.17
May 24 2017 09:04am
Quote (LechWalesa @ 24 May 2017 08:39)
Ależ mam ochotę wydalić ci kał na klatę. Wysmarowałbym cię calego, od stóp do głowy.

Takim postem tylko potwierdzasz, że jesteś chuliganem, wandalem, prostakiem, chamem. Dziwię sie, że jeszcze nie masz tu bana.
Member
Gold: 1,790.00
May 24 2017 09:10am
This post is a violation of the site rules and appropriate action was taken.

Quote (Ironfister @ May 24 2017 03:04pm)
Takim postem tylko potwierdzasz, że jesteś chuliganem, wandalem, prostakiem, chamem. Dziwię sie, że jeszcze nie masz tu bana.

NO I WIDZISZ ZIOMECZKU? BIALY CZLOWIEK Z CIEBIE TO ANALPIZDER GARDZI TWOIM STOLCEM.
GDYBYS NATOMIAST BYL SNIADYM KSIECIEM ORIENTU Z WIELKA PALA, OJ TO NIE DOSC ZE BY CI DOBRZE ROBIL TO JESZCZE CORKE BY CI ODDAL
Go Back To Polska Topic List
Prev1102610271028102910301421Next
Add Reply New Topic New Poll