Quote (Pozdrawiam @ 26 Apr 2017 07:21)
No faktycznie- pakt o nieagresji zaproponowany przez Hitlera podczas, kiedy już łamał postanowienia traktatu wersalskiego ma ogromne znaczenie :mellow: A polityków i inteligencji brakowało, bo w końcu niemcy zajmowali się ich eliminowaniem, bądź unieszkodliwianiem.
A komumizm obalil Jakub Wędrowycz.
Oczywiście Hitler to był kłamczuch, i umów dotrzymywałby tak długo jak byłoby mu to wygodne. Ale państwa, które zdecydowały się na układy z bandyckim Hitlerem, jak Rumunia, Bułgaria, Węgry, ucierpiały mniej od Polaków.
Jeszcze raz przywołam fragment przemówienia Becka: "My w Polsce nie znamy pojęcia pokoju za wszelką cenę. Jest tylko jedna rzecz w życiu ludzi, narodów i państw, która jest bezcenną. Tą rzeczą jest honor."
Gdyby inne narody zachowały się tak honorowo jak my, to druga wojna światowa skończyłaby się jeszcze w 1939, ewentualnie 1940. Hitler atakował sobie jedno państwo po drugim, wszystkim naraz nie dałby rady.
Quote (l1pa @ 26 Apr 2017 16:20)
wojewódzki sie już spuscza na swoim profilu
Ja tam się nie jaram, już od dłuższego czasu N + PO > PiS. Teraz N jest akurat rekordowo słabe.
ps. senatorzy PiSu pracują nad nowymi przepisami, dającymi urzędnikom ZUS nowe uprawnienia.
Rząd tłumaczy, że chce w ten sposób chronić pracowników przed firmami unikającymi płacenia składek.
Zdaniem pracodawców proponowane zmiany idą za daleko i zagrażają istnieniu nawet tysięcy przedsiębiorstw.
Mój komentarz: kolejnych pare miliardów ZUS "zarobi". Troche forsy tu, troche forsy tam, i się w końcu uzbiera na 500+ i obniżenie wieku emerytalnego. A to że po obniżeniu wieku emerytury będą głodowe?
to nieważne, dla PiSu liczy się aby obniżyć wiek, bo będzie się można tym chwalić.
This post was edited by Ironfister on Apr 26 2017 03:59pm