Quote (Yoshimitsu1_MoS @ Mar 23 2011 06:39pm)
Dokładnie. Ja mialem audice a4 1,8 w gazie. Miala niby przejechane 250tyś ale podejrzewam ze mogla i miec z 350-400tys. Gaz mial 10 lat a mimo to miala prawidlowe odejscie (na dwojce do 90km/h na gazie).
Zreszta nawet jesli kupujesz samochod, gazujesz go a po ilus tam tysiacach kilometrow silnik zostanie przez ten gaz zabity, to ty w tym czasie zaoszczedzisz tyle, zeby sobie dwa takie silniki kupic.
Tak, mam Focusa w sedanie, 1,8TDDi 90KM 2003/2004 rok, wersja Ghia. W wyposażeniu wszystko czego potrzeba, mimo, że to właściwie compact z doklejanym bagażnikiem to sporo miejsca z przodu (mierze 198cm ale jak odsunę fotel na maksa to czuje się całkiem komfortowo). Bagażnik ogromny, w tym segmencie to chyba tylko Octavia ma większy. Duży plus dla układu kierowniczego, zawieszenie może trochę słabo tłumi dziury ale za to jest dobre na polskie drogi (nie jak wielowahacze z A4). Trochę zjebali podłokietnik bo dla kogoś z moim wzrostem jest po prostu niepraktyczny, ale to jeszcze jestem skłonny wybaczyć. Kierownica wielofunkcyjna też bardzo przydatna rzecz, w Golfie IV chyba nie ma. Na plus też podgrzewana przednia szyba, w zimę włączysz, spalisz fajkę i nie musisz nawet skrobać.
Z tego co sie orientuje to golf IV trzyma cene, wolalbym młodszego Focusa niż starszego Golfa w tej samej cenie.
Imo foka w sedanie to nie foka : (