Quote (martyna_fajny_mish @ 26 Jan 2013 17:57)
lolz, ile wazyles?
jak ktos stawia pierwsze kroki w bieganiu i ma nadwage to asfalt moze byc zabujczy dla kosci/stawow
co do typa ktory majac 28 kg nadwagi mowi ze biegal na starcie po4km dziennie to takich bajek nie pisal nawet andersen
teraz co 3 dni walne polmaraton, jakbym wrzucil na siebei 28kg obciazenia to pewnie 4km przy dobrym wybieganiu byltby nie lada wyczynem
no moze z jakas suplementacja typu BCAA czy kofeina i silna motywacja
Jak zaczynalem to przy wzroscie 190 cm wazylem 108 kg. W 7 miesiecy schudlem do 80. Bajka nie sa 4 km na starcie. Biegam tylko po asfalcie i owszem, przez pierwszy miesiac kolana praktycznie za kazdym razem wchodzily mi w dupe ale po zakupie dobrych butow i zrzuceniu 8 kg bol ustal. Bolalo mnie tylko na starcie. Nie rozgrzewam sie przed bieganiem wiec pierwszy kilometr byl bardzo bolesny. Jezeli chodzi o sport to nie jestem amatorem, praktycznie cale zycie uprawialem jakis sport wiec dobrze wiem na ile moge sobie pozwolic. Zapuscilem sie po liceum, przestalem robic cokolwiek wiec to + dieta mojej dziewczyny spowodowaly, ze przez 3 lata z mojej normalnej wagi 82 kg polecialem na 108.