Quote (Nua @ 9 Feb 2010 18:24)
dlatego lepiej by bylo jakby w polsce partie wprowadzily prawybory, w tedy standard jakosci kandydatow bylby duzo wiekszy, ale niestety mamy w polsce taka pseudo demokracje, ze wszystkimi opcjami, prezydent, premier, sejm, senat. i jak przyjdzie do rzadzenia to kazdy sie kloci z kazdym o kompetencje, doprawdy to jest zalosne.
Bo na tą demokrację naród ma tak naprawdę wyjebane. Wybory dla większości to tylko problem, bo trzeba w niedzielę wyjąć głowę z talerza z rosołem i zamiast pierdolnąć się na tapczanie, trzeba zapierdalać do jakiegoś punktu wyborczego. A przecież i tak każdy jest taki sam, kradnie, szczerzy zęby, chce się 'nahapać' etc. etc. I koło się zamyka.
Quote (Nua @ 9 Feb 2010 18:31)
byloby tak jak w stanach, kandydaci w srodku parti by sie klocili miedzy soba, zeby pozyskac glosy wyborcow, i to byloby dobre.
a teraz jest tak, ze powiedza ci cokolwiek w kompani, a po wyborach bedzie to samo, jezeli prezydentem bedzie taki jalowiec jak kaczor czy inny bez wyrazu polityk
Teoretycznie tak, ale taki system nie zapobiegł przed reelekcja Busha młodszego.
Quote (Magik69 @ 9 Feb 2010 18:32)
W życiu!
Jak on zostałby prezydentem jeszcze raz to ja wyjeżdżam z kraju : p ...
Dla mnie na tą chwilę to w sumie jeden chuj, byle u władzy nie było SLD i PiS. Jako opozycja ok, bardzo chętnie, ale nigdy na szczycie.
This post was edited by Cultus on Feb 9 2010 11:33am