d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Polska > Co Za Idiota...
Prev191011121316Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 0.00
Oct 9 2009 12:12pm
Quote (Tedd @ Fri, Oct 9 2009, 08:08pm)
W pewnym sensie tak. ;-)

Może i tak ale mimo wszystko.
Kurwa zrobiliście ze mnie Mao Tse Tung'a na polskiej sekcji x_x ...
Trochę wybiegliśmy poza temat właściwy...

Quote (BjNsux @ Fri, Oct 9 2009, 08:08pm)

Myślisz, że system tak bardzo się zmienił po 1989? :lol:

Miałem to edytować akurat ale dałem sobie spokój :D ...
Osobiście?
Nie zmienił się bo od kiedy zacząłem co nieco śledzik na scenie politycznej to widzę te same geby i tak i tak ^^
Member
Gold: Locked
Trader: Scammer
Oct 9 2009 12:13pm
Quote (Ryba @ Fri, Oct 9 2009, 04:19pm)
postąp uczciwie i oddaj.

this
Member
Gold: 1.00
Oct 9 2009 12:13pm
Za błędy się płaci.
Member
Gold: 13.36
Oct 9 2009 12:15pm
Quote (Prospero @ Fri, 9 Oct 2009, 20:12)
Dokladnie tak.
Twoje usprawiedliwienie to cos w stylu, ze polska to wylegarnia zlodzieji i trzeba byc zlodziejem bo sobie w zyciu nie poradzisz - to mozna wyczytac z twojego belkotu o systemach itp.
Wiekszej bzdury jeszcze nie slyszalem. Czlowiek sam ksztaltuje swoje przeznaczenie.

Po tej wypowiedzi temat powinien być wyczerpany.
Bo teraz zacznie się dyskusja w stylu "prawdą/nieprawdą jest, że polacy to złodzieje" albo podobna.
Banned
Warn: 10%
Oct 9 2009 12:17pm
Quote (Magik69 @ Fri, 9 Oct 2009, 20:12)
Miałem to edytować akurat ale dałem sobie spokój :D ...
Osobiście?
Nie zmienił się bo od kiedy zacząłem co nieco śledzik na scenie politycznej to widzę te same geby i tak i tak ^^

Dokładnie. Nawet, jak się zmienią gęby, to i tak będzie to samo gówno, będą tylko różne naklejki i coraz bardziej subtelne sposoby ograniczania obywateli. Jak to ktoś kiedyś powiedział "kiedy tyranem jest anonimowa ustawa, obywatel ma złudzenie wolności", cytat niedokładny, ale sens zachowany.

No i jeszcze do gostek987

System społeczny oznacza całokształt wzorców, funkcji i społecznie akceptowanych sposobów zachowania, obowiązujących w danym społeczeństwie czy też w danej grupie ludzkiej. Według J. Stępnia SYSTEM SPOŁECZNY to wzajemnie ze sobą powiązane elementy rzeczywistości społecznej. Jest ujmowany w kategoriach działań, w które angażują się jednostki lub grupy jednostek w obrębie danego środowiska społecznego.

Kultura (z łac. colere = "uprawa, dbać, pielęgnować, kształcenie") – termin wieloznaczny, pochodzący początkowo od łac. cultus agri ("uprawa ziemi"), interpretowany w różny sposób przez przedstawicieli różnych nauk. Kulturę można określić jako ogół wytworów ludzi, zarówno materialnych, jak i niematerialnych: duchowych, symbolicznych (takich jak wzory myślenia i zachowania).
Najczęściej rozumiana jest jako całokształt duchowego i materialnego dorobku społeczeństwa. Bywa utożsamiana z cywilizacją. Również charakterystyczne dla danego społeczeństwa wzory postępowania, także to, co w zachowaniu ludzkim jest wyuczone, w odróżnieniu od tego, co jest biologicznie odziedziczone.

Mam nadzieję, że wyłapiesz różnicę.

This post was edited by BjNsux on Oct 9 2009 12:18pm
Member
Gold: 39,091.10
Oct 9 2009 12:19pm
Quote (qba69 @ Fri, 9 Oct 2009, 17:17)
mial wyslac 200 fg w pokera, a wyslal 500. teraz placze, zebym odeslal :DDD

gratulacje ;)
Member
Oct 9 2009 12:21pm
Quote (Prospero @ Fri, Oct 9 2009, 08:12pm)
Dokladnie tak.
Twoje usprawiedliwienie to cos w stylu, ze polska to wylegarnia zlodzieji i trzeba byc zlodziejem bo sobie w zyciu nie poradzisz - to mozna wyczytac z twojego belkotu o systemach itp.
Wiekszej bzdury jeszcze nie slyszalem. Czlowiek sam ksztaltuje swoje przeznaczenie.

OJ KURWA ROAAAR PROSPERO : DDD

No to skoro już wchodzimy na ten temat to opowiem Ci co takiego magik69 zauważył od kiedy zaczął wychodzić spod skrzydeł obronny rodziców.

W szkole cały czas miałem kłopoty z nauczycielami a to nie dlatego, że sprawiałem kłopoty tylko miałem odmienne zdanie na większość kwestii, które się pojawiały.
W efekcie końcowym byłem zawieszany dostawałem 1 i wzywali moich starych...
Kto tutaj dominował system czy ja ?
SYSTEM

Kolejna rzeczy...
Czemu szkoły organizują jakieś wyjazdy integracyjne + spotkania edukujące o Uni Europejskiej i praktycznie non stop pada hasło razem, wspólnie do końca świata !!
Bełkot i gówno prawda.
Co tutaj system robi?
System pierze nam mózg.

Kolejna sprawa...
Na chuj robić spotkania dla młodzieży, które są związane z tematyką uzależnień i używek skoro kiedy mnie policja zatrzymuje i pyta się mnie czy posiada pan XXXXXX środki odurzające i potem się dziwi, że potrafię nawet wypowiedzieć ich nazwę?
System chciał dobrze obróciło się przeciwko Tobie mimo wszystko.

To są najprostsze przykłady jakie można wyciągnąć z życia codziennego...
I co powiesz mi, że TO CZŁOWIEK WYBIERA SOBIE PRZYSZŁOŚĆ ?
Znam na pęczki ogarniętych ludzi, którzy nie rozwiną się a to tylko dlatego, że jakiś urzędas powie im, że nie mają dochodu minimalnego 500 czy tam 600 zł inie dostaną subwencji z jakiegoś tam powodu...

Z takim podejściem jakie TY masz to możesz spierdalać właśnie zagranicę i tam pompować za "prawdziwe" pieniądze jak to większa część tych, którzy tam jedzie określa...

Jak dla mnie koniec temat nie mam już nic do dodania i podtrzymuję moje stanowisko odnośnie nie wysyłania fg poszkodowanemu.
Proszę zaprotokołować.

This post was edited by Magik69 on Oct 9 2009 12:22pm
Member
Gold: Locked
Trader: Scammer
Warn: 100%
Oct 9 2009 12:25pm
Jak chłopaki czulibyście się, po "ojebaniu" kogoś w taki sposób fg? Nie mielibyście wyrzutów sumienia, aby to oddać? Ja w swojej internetowej 4 razy okradłem ludzi, 2 razy na bn i 2 razy na jsp, zawsze na początku była euforia z zestresowaniem, później starałem się zapomnieć, a kilka dni później - żal i jednak chęć naprawy tego, ale raz tylko okazje miałem oddać e-walutę.
Quote (Magik69 @ Fri, 9 Oct 2009, 19:21)
OJ KURWA ROAAAR PROSPERO : DDD

No to skoro już wchodzimy na ten temat to opowiem Ci co takiego magik69 zauważył od kiedy zaczął wychodzić spod skrzydeł obronny rodziców.

W szkole cały czas miałem kłopoty z nauczycielami a to nie dlatego, że sprawiałem kłopoty tylko miałem odmienne zdanie na większość kwestii, które się pojawiały.
W efekcie końcowym byłem zawieszany dostawałem 1 i wzywali moich starych...
Kto tutaj dominował system czy ja ?
SYSTEM

Kolejna rzeczy...
Czemu szkoły organizują jakieś wyjazdy integracyjne + spotkania edukujące o Uni Europejskiej i praktycznie non stop pada hasło razem, wspólnie do końca świata !!
Bełkot i gówno prawda.
Co tutaj system robi?
System pierze nam mózg.

Kolejna sprawa...
Na chuj robić spotkania dla młodzieży, które są związane z tematyką uzależnień i używek skoro kiedy mnie policja zatrzymuje i pyta się mnie czy posiada pan XXXXXX środki odurzające i potem się dziwi, że potrafię nawet wypowiedzieć ich nazwę?
System chciał dobrze obróciło się przeciwko Tobie mimo wszystko.

To są najprostsze przykłady jakie można wyciągnąć z życia codziennego...
I co powiesz mi, że TO CZŁOWIEK WYBIERA SOBIE PRZYSZŁOŚĆ ?
Znam na pęczki ogarniętych ludzi, którzy nie rozwiną się a to tylko dlatego, że jakiś urzędas powie im, że nie mają dochodu minimalnego 500 czy tam 600 zł inie dostaną subwencji z jakiegoś tam powodu...

Z takim podejściem jakie TY masz to możesz spierdalać właśnie zagranicę i tam pompować za "prawdziwe" pieniądze jak to większa część tych, którzy tam jedzie określa...

Jak dla mnie koniec temat nie mam już nic do dodania i podtrzymuję moje stanowisko odnośnie nie wysyłania fg poszkodowanemu.
Proszę zaprotokołować.

Gdzieś-tam-daleko są anarchiści i jakoś sobie w grupach żyją poza prawem, nie żebym jakoś specjalnie ich pochwalał, ale skoro oni omijają system, to nie znaczy że można to zrobić...

This post was edited by FaunBox on Oct 9 2009 12:26pm
Member
Gold: 5.02
Oct 9 2009 12:25pm
Quote (BjNsux @ Fri, Oct 9 2009, 06:17pm)
Dokładnie. Nawet, jak się zmienią gęby, to i tak będzie to samo gówno, będą tylko różne naklejki i coraz bardziej subtelne sposoby ograniczania obywateli. Jak to ktoś kiedyś powiedział "kiedy tyranem jest anonimowa ustawa, obywatel ma złudzenie wolności", cytat niedokładny, ale sens zachowany.

No i jeszcze do gostek987

System społeczny oznacza całokształt wzorców, funkcji i społecznie akceptowanych sposobów zachowania, obowiązujących w danym społeczeństwie czy też w danej grupie ludzkiej. Według J. Stępnia SYSTEM SPOŁECZNY to wzajemnie ze sobą powiązane elementy rzeczywistości społecznej. Jest ujmowany w kategoriach działań, w które angażują się jednostki lub grupy jednostek w obrębie danego środowiska społecznego.

Kultura (z łac. colere = "uprawa, dbać, pielęgnować, kształcenie") – termin wieloznaczny, pochodzący początkowo od łac. cultus agri ("uprawa ziemi"), interpretowany w różny sposób przez przedstawicieli różnych nauk. Kulturę można określić jako ogół wytworów ludzi, zarówno materialnych, jak i niematerialnych: duchowych, symbolicznych (takich jak wzory myślenia i zachowania).
Najczęściej rozumiana jest jako całokształt duchowego i materialnego dorobku społeczeństwa. Bywa utożsamiana z cywilizacją. Również charakterystyczne dla danego społeczeństwa wzory postępowania, także to, co w zachowaniu ludzkim jest wyuczone, w odróżnieniu od tego, co jest biologicznie odziedziczone.

Mam nadzieję, że wyłapiesz różnicę.

nie powiedziales poczatkowo system spoleczny tylko system
zrozumialem to tak ze jestes ponad wszystkim i nikt nie ma na Ciebie wplywu a o swoich pogladach, zachowaniach i wszystkim pochodnym decydujesz ty sam
a osobiscie "system" rozumiem jako cos znacznie szerczego
nie uzywalem wikipediowej definicji sry :P
Banned
Warn: 10%
Oct 9 2009 12:27pm
Quote (gostek987 @ Fri, 9 Oct 2009, 20:25)
nie powiedziales poczatkowo system spoleczny tylko system
zrozumialem to tak ze jestes ponad wszystkim i nikt nie ma na Ciebie wplywu a o swoich pogladach, zachowaniach i wszystkim pochodnym decydujesz ty sam
a osobiscie "system" rozumiem jako cos znacznie szerczego
nie uzywalem wikipediowej definicji sry :P

Jesli rozumiesz system jako coś innego, niż system społeczny, to tym większy jest Twój fail. System społeczny jest najbliżej kultury, ale jest o wiele za wąski. Jedna z wielu gałęzi kultury.

Tak jak pisałem, utożsamiasz system z kulturą.

This post was edited by BjNsux on Oct 9 2009 12:29pm
Go Back To Polska Topic List
Prev191011121316Next
Add Reply New Topic New Poll