d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Polska > Biblioteczka Polskiej Sekcji - Temat Oficjalny
Prev123416Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 1,047.06
Nov 22 2022 12:25am
ostatnie co przeczytalem to manga kinsou no vermeil

i połowa pierwszej czesci wiedzmina ostatnie zyczenie, ale to moglo byc z rok temu xd! nie skonczylem, bo czytalem na tym czytniku pierdolonym a nie w wersji papierowej i w sumie to bardziej męczy, niz jakbym na ekranie normalnym odpalil
Member
Gold: 0.00
Nov 22 2022 05:39am
Quote (Last_Hope @ 21 Nov 2022 21:14)
Wspomnienia gracza gieldowego
Droga zolwia
W transie inwestowania

Dla osob lubiacych gielde itd.

O ile dobrze pamiętam wątki na jsp - to siedzisz na giełdzie prawda?

Czytasz w oryginale po angielsku?

Quote (Shapiro @ 21 Nov 2022 23:17)
Aktualnie Harry Potter pierwsza czesc bo tak mi sie zachcialo znowu a jak skoncze to wracam do Ja, inkwizytor Jacka Piekary i oczywko polecam Boze Monarchie Paula Kearneya.

Nigdy nie odważyłem się sięgnąć po Pottera. Najpierw, bo wszyscy się tym zachwycali, a takie masowe rekomendacje mnie raczej odstraszają. Teraz, bo obawiam się, że będę za stary na nią.

Quote (firstmurloc @ 22 Nov 2022 07:25)
ostatnie co przeczytalem to manga kinsou no vermeil

i połowa pierwszej czesci wiedzmina ostatnie zyczenie, ale to moglo byc z rok temu xd! nie skonczylem, bo czytalem na tym czytniku pierdolonym a nie w wersji papierowej i w sumie to bardziej męczy, niz jakbym na ekranie normalnym odpalil

Moja familia cała ma czytniki poza mną - na razie się jeszcze do nich nie przekonałem ;)
Jak o lżejszej formie mówimy, to też w ostatnim czasie przeczytałem:
Złe zny
Autor: Janek Koza - przy jego dość specyficznej kresce, słodko-gorzki komiks.

Quote (firstmurloc @ 22 Nov 2022 13:00)
btw co do harryego no ksiazka fajna, mam wszystkie, a wszystkich i tak nie przeczytalem xd) ale i tak bym polecał, jesli filmy Ci sie podobały, albo ogolnie ogladałeś, ja jestem fanem no srednio co rok - dwa odświeżam :D jeśli nie oglądałeś to chyba bym radził zacząc od filmów.

a co do tych czytników, to u mnie sie nie przyjęło, bo ani nie jestem ogólnie czytelnikiem wielkim, i model tego co mam nie jest najnowszy, z 7 lat juz ma jak nie lepiej, kiedyś ojcu podjebałem i przeczytalem gre o tron pieśń lodu i ognia, a tak jak cos pobiore to chwile poczytam potem go gdzieś jebne w kąt i przez pół roku się kurzy, aż sie nie zmotywuje żeby ruszyć, tak właśnie miałem z tym wiedźminem. chyba prędzej kupie cała kolekcje niż wróce do readera. i na półeczce nerda bedzie można położyć:D

Całą kolekcję Pottera w domu mam (łącznie z Przeklętym Dzieckiem), bo córka jest wielką fanką. Ja ani nie czytałem, ani nie oglądałem filmów.
Własne biblioteczki - lubię to :)

This post was edited by sow_ozi on Nov 22 2022 06:07am
Member
Gold: 1,047.06
Nov 22 2022 06:00am
btw co do harryego no ksiazka fajna, mam wszystkie, a wszystkich i tak nie przeczytalem xd) ale i tak bym polecał, jesli filmy Ci sie podobały, albo ogolnie ogladałeś, ja jestem fanem no srednio co rok - dwa odświeżam :D jeśli nie oglądałeś to chyba bym radził zacząc od filmów.

a co do tych czytników, to u mnie sie nie przyjęło, bo ani nie jestem ogólnie czytelnikiem wielkim, i model tego co mam nie jest najnowszy, z 7 lat juz ma jak nie lepiej, kiedyś ojcu podjebałem i przeczytalem gre o tron pieśń lodu i ognia, a tak jak cos pobiore to chwile poczytam potem go gdzieś jebne w kąt i przez pół roku się kurzy, aż sie nie zmotywuje żeby ruszyć, tak właśnie miałem z tym wiedźminem. chyba prędzej kupie cała kolekcje niż wróce do readera. i na półeczce nerda bedzie można położyć:D

This post was edited by firstmurloc on Nov 22 2022 06:01am
Member
Gold: 5,727.00
Nov 22 2022 02:50pm
Czytam to
Member
Nov 29 2022 05:22am
Do kolekcji przeczytanych trafia kolejna pozycja:

Smocze Łuski
Autor: Richard A. Knaak - druga część trylogii Wojna grzechu o przygodach zwykłego rolnika i jego młodszego brata w uniwersum Diablo. Nie jest to książka jakoś wyniosła stylistycznie, ale dobra pozycja dla osób (jak ja) chcących powrócić do systematycznego czytania. Diablo zawsze na propsie :)
Member
Gold: 2,675.00
Nov 29 2022 05:29am
Quote (kipone @ 21 Nov 2022 21:24)
Quote (Last_Hope @ 21 Nov 2022 21:14)
Wspomnienia gracza gieldowego
Droga zolwia
W transie inwestowania

Dla osob lubiacych gielde itd.

ooo fajnie fajnie zapisuję. ekonomia to dobry temat zawsze

te ksiazki sa raczej o historii i psychologii gieldy jak cos, samej ekonomii tam nie ma

This post was edited by Sasuke_Uchiha on Nov 29 2022 05:30am
Member
Gold: 369.00
Nov 29 2022 11:33am
Quote (sow_ozi @ Nov 22 2022 12:39pm)
O ile dobrze pamiętam wątki na jsp - to siedzisz na giełdzie prawda?

Czytasz w oryginale po angielsku?

Nigdy nie odważyłem się sięgnąć po Pottera. Najpierw, bo wszyscy się tym zachwycali, a takie masowe rekomendacje mnie raczej odstraszają. Teraz, bo obawiam się, że będę za stary na nią.

Moja familia cała ma czytniki poza mną - na razie się jeszcze do nich nie przekonałem ;)
Jak o lżejszej formie mówimy, to też w ostatnim czasie przeczytałem:
Złe zny
Autor: Janek Koza - przy jego dość specyficznej kresce, słodko-gorzki komiks.

Całą kolekcję Pottera w domu mam (łącznie z Przeklętym Dzieckiem), bo córka jest wielką fanką. Ja ani nie czytałem, ani nie oglądałem filmów.
Własne biblioteczki - lubię to :)

Czytam po polsku.

Quote (Sasuke_Uchiha @ Nov 29 2022 12:29pm)
te ksiazki sa raczej o historii i psychologii gieldy jak cos, samej ekonomii tam nie ma

To prawda. Chociaż elementy ekonomii są - działania rynku itd.
Member
Gold: 2,675.00
Nov 30 2022 03:21am
Quote (Last_Hope @ 29 Nov 2022 18:33)
To prawda. Chociaż elementy ekonomii są - działania rynku itd.

jakas opinia o drodze zolwia? bo tego akurat nie czytalem, slyszalem jedynie ze strasznie mozolna i ciezko sie to czyta

jak kogos interesuja takie tematy jak spekulacja, gielda itd to ja od siebie moge polecic Czarodzieje rynku i Psychologia gieldy Kostolanego
Member
Gold: 369.00
Nov 30 2022 03:44am
Quote (Sasuke_Uchiha @ Nov 30 2022 10:21am)
jakas opinia o drodze zolwia? bo tego akurat nie czytalem, slyszalem jedynie ze strasznie mozolna i ciezko sie to czyta

jak kogos interesuja takie tematy jak spekulacja, gielda itd to ja od siebie moge polecic Czarodzieje rynku i Psychologia gieldy Kostolanego

Droga zolwia dosc fajna. Mi sie dobrze czytalo.
Troche statystyki tez tam sie wkradlo, psychologii, mechanizow dzialania rynku. Na koncu opisana jest metoda, ktorej uzywali.
Ogolnie sam fakt, ze taki eksperyment mial miejsce jest troche zaskakujace i ciekawe. Dlatego przeczytalem.
Wnioski z lektury sa podobne do tych po ksiazce Douglasa.
Member
Nov 30 2022 03:53am
Quote (Sasuke_Uchiha @ 30 Nov 2022 10:21)

Quote (Last_Hope @ 30 Nov 2022 10:44)
Droga zolwia dosc fajna. Mi sie dobrze czytalo.
Troche statystyki tez tam sie wkradlo, psychologii, mechanizow dzialania rynku. Na koncu opisana jest metoda, ktorej uzywali.
Ogolnie sam fakt, ze taki eksperyment mial miejsce jest troche zaskakujace i ciekawe. Dlatego przeczytalem.
Wnioski z lektury sa podobne do tych po ksiazce Douglasa.

bardzo mnie zainteresowaliście Panowie :) Nie jestem graczem giełdowym, ani nie interesuje się rynkami, jednak psychologia społeczna już jak najbardziej. Na razie jednak moja "górka wstydu", kolekcja książek zakupionych, a nadal nieprzeczytanych, jest wciąż zbyt duża, aby dokładać do niej kolejne :)
Go Back To Polska Topic List
Prev123416Next
Add Reply New Topic New Poll