Ale dzięki temu tematowi mam ochotę obejrzeć jakiś fajny filmidlo o wampirach, co polecacie?
Moje filmowe top 3:
Wywiad z Wampirem (1994) - mój ulubiony jeśli chodzi o tematykę wompierzy. 10/10
Dracula (1992) - absolutny klasyk. Niedawno oglądałem i uważam, że to film OP. 10/10
Dracula: Historia nieznana (2014) - nie tak dobry jak poprzednie, ale nadal trzyma poziom. 7.5/10
Jest jeszcze:
Wampir z Brooklinu (1995) - horror komediowy z wampirem-murzynem. Gdyby nie grał tam Eddie Murphy (jeden z moich ulubionych murzyńskich aktorów), to ocena byłaby zdecydowanie niższa z mojej strony, a tak taki solidny średniaczek 6.5/10.
Seriale:
Co robimy w ukryciu (2019 - 2024) - pierwszy sezon obejrzałem jednej nocy, a pozostałe już na raty. Pierwszy sezon 9/10, reszta jakieś 7/10
Wywiad z Wampirem (2022) - absolutne guwno. Oglądaj tylko wtedy, jak chcesz się wkurwić albo jesteś zwolennikiem lewicy i uwielbiasz biedronia. Moje ocena to solidne 1/10
Jest jeszcze nowotwór serialowy "Saga Zmierzch", czy jakoś tak i od tego odbiłem się po kilku minutach - nienawidzę ckliwych amerykańskich guwien dla nastolatków.
This post was edited by rurzowiak on Mar 21 2026 10:35am