d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Polska > Ciekawa Ciekawostka#52
Prev12
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 369.00
Feb 8 2025 08:49am
Ja tam pana Mariusza miałem okazję poznać osobiście jakiś czas temu i nie mogę na niego złego słowa powiedzieć.

Zjada osiedlowych napinaczy nie tylko pod względem siłowym ale i ogólna sprawnością intelektualną B)

To akurat nie jest trudne
Member
Gold: 410.00
Feb 8 2025 08:59am
To akurat nie jest trudne

Niby tak, ale po takiej masie jak u Mariusza P. Spodziewałem się że będzie poniżej poziomu osiedlowych napinaczy, ale bardzo miło zostałem zaskoczony B)
Member
Gold: 2,390.15
Feb 8 2025 11:31pm
Nie uważam, żeby to było prostackie. Po wrzuceniu ostatniej kuli Pudzian dokładnie wiedział, że ma złoto, a Derek ma srebro. Derek równie dobrze mógłby już odpuścić i nie próbować wrzucić ostatniej kuli, nie zmieniłoby to rezultatu. Dodatkowo oni wszyscy dobrze się znali. Konkurowali ze sobą przez wiele lat. Spotykali się na zawodach. Takie eventy naprawdę zbliżają ludzi. Pomyśl, że jesteś wśród 10-30 (różnie to bywa) najsilniejszych gości. Śledzisz wzajemnie poczynania, kto ile udźwignął, kto jaki rekord złamał, etc. i raz w roku spotykasz ich twarzą w twarz na WSM (być może częściej, może są jakieś pośrednie mini zawody w których oni wspólnie uczestniczą). Między zawodnikami tworzą się więzi. Uważam, że w przedstawionym wideło Pudzian dobrze znał Dereka i w pełni mógł sobie pozwolić na poklepanie go po plecach po tym, jak sam zdobył tytuł mistrza.

Ja doskonale wiem, że chłopaki byli ze sobą zżyci, ale nawet swojemu najlepszemu kumplowi nie skacze sie nad głową trzy sekundy po tym, kiedy przez minimalny błąd stracił szansę na tytuł. Chyba trochę nam się tu rozchodzi o naszą interpretacje terminów "prosty" i "prostak" :D Dla mnie prostak to prosta osoba zbytnio przekonana o słuszności własnych poglądów. Całe życie pałałem wielką sympatią do Pudziana i wciąż go lubię, bo to tytan pracy i osoba o dobrym kompasie moralnym, ale kilka lat śledzenia go na Facebooku sprawiło, że jakoś inaczej na niego patrze :lol: Nie zmienia to faktu, że regularnie odświeżam sobie konkursy WSM i Mistrzostw Europy, w których Mariusz dosłownie demolował rywali a największy moim zdaniem siłacz w historii, czyli Zyndrunas Savickas przeniósł się do innej federacji bo był miękka faja w starciu z Pudzianem w konkurencjach, które nie polegały na statycznym podnoszeniu żelastwa

This post was edited by Pozdrawiam on Feb 8 2025 11:41pm
Member
Gold: 70.20
Feb 8 2025 11:57pm
Napisałbym posta ale to i tak by nic nie dało m
Member
Gold: 5,000.38
Feb 12 2025 03:05pm
Chyba trochę nam się tu rozchodzi o naszą interpretacje terminów "prosty" i "prostak" :D

Chyba tak. Wg mnie prostak to cham/gbur/ktoś nieokrzesany. Człowiek prosty natomiast może przestrzegać zasad moralnych, norm społecznych, ale też nie będzie najostrzejszym z narzędzi w szopie.

Ja tam pana Mariusza miałem okazję poznać osobiście jakiś czas temu i nie mogę na niego złego słowa powiedzieć.

Zjada osiedlowych napinaczy nie tylko pod względem siłowym ale i ogólna sprawnością intelektualną B)

Gdzie go poznałeś?
Member
Feb 13 2025 02:03am
Chyba tak. Wg mnie prostak to cham/gbur/ktoś nieokrzesany. Człowiek prosty natomiast może przestrzegać zasad moralnych, norm społecznych, ale też nie będzie najostrzejszym z narzędzi w szopie.

Gdzie go poznałeś?

Na przyjęciu B)
Member
Gold: 5,000.38
Feb 16 2025 01:47am
Na przyjęciu B)

Opowiadaj.
Member
Feb 16 2025 01:56am
Opowiadaj.

No przecież mówię, że na przyjęciu. Mogę dodać tylko tyle, że nie był atrakcją a również jedynym z gości B)
Go Back To Polska Topic List
Prev12
Add Reply New Topic New Poll