d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Polska > Perypetie Polskiego Informatyka
Prev12345Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 410.00
Jan 29 2025 11:08am
czyli architektura zle zrobiona, ktos kto ja postawil do zwolnienia

:rofl:

Masz takie forum jak d2jsp, które żyje całą dobę. Nagle jakiś admin w ramach porządków kasuje pomyłkowo część danych i część rzeczy niektórym zaczyna się wypierdalać, w międzyczasie ludzie cały czas nakurwiają nowe posty, zmieniają sobie sygnatury itp.
I słucham jakbyś sprawnie połączył nowe ale popsute dane ze starymi ale niepopsutymi, żeby osiągnąć maksymalnie dobry efekt.
I to jeszcze w jak najkrótszym czasie
.
To nie są trywialne tematy.
Raz jak adminom bazy rozwaliła się jakaś baza danych to stawiali ją na nogi przez parę godzin, i jeszcze byli zadowoleni ze udało się szybko.

Jakbys sie znal na "informatyce" to bys znal sposoby zachowannia ciaglosci dzialania uslug i polityki bezpiczenstwa danych z nimi zwiazane.
To nie sa trywialne tematy ale to jest taka podstawa jakbys nie potrafi biegu wrzucic bedac zawodowym kierowca

I UJ doktor linuks wszechwiedzący, wiem ale nie powiem :lol:

Chyba ktoś się wywalił na ryj i se inteligentną mordę obił B)

Member
Gold: 1,040.00
Jan 29 2025 11:40am
Perypetie polskiego ironfistera.
Member
Gold: 95.00
Warn: 50%
Jan 29 2025 11:53am
:rofl:

I UJ doktor linuks wszechwiedzący, wiem ale nie powiem :lol:

Chyba ktoś się wywalił na ryj i se inteligentną mordę obił B)

nasz ratlerek przyszedl znowu posmieszkowac o czyms o czym pojecia nie ma xD
Member
Jan 29 2025 12:33pm
nasz ratlerek przyszedl znowu posmieszkowac o czyms o czym pojecia nie ma xD

Tak się składa, że nie dalej jak w tym tygodniu (początek) również popełniłem prosty skrypt czyszczący i o dziwo nic nie rozjebał, a był namiętnie używany w przeciągu ostatnich dni B)
W odróżnieniu od ciebie "pana inteligenta" teoretyka mam ogromną praktykę z systemami informatycznymi. Jednak nie jesteśmy tacy sami ja nie potrzebuję się tym flexować na forum o martwej grze doktorku B)

Dodatkowo żeby było ci jeszcze bardziej smutno zrobiło to jestem pewien na 99,9% że moja liczba publikacji naukowych związanych z moją pierwszą dyscypliną naukową (kiedyś był na sekcji nawet temat z nią związany) jest większa niż twój nędzy dorobek linuksowy :hug:

Mógłbym podać ci również cyferki dotyczące cytowań (gwarantuje, że zrobiłbyś tak :O ), ale jak już wspomniałem flex na jsp to nie dla mnie B) tutaj jestem prostym chłopaczkiem z prowincji i jest w pytę.

Edit: jak coś to każdy na sekcji poza tobą mógłby powiedzieć "nasz", ale no sory nie ty losowcu B)

This post was edited by kondes on Jan 29 2025 12:34pm
Member
Jan 29 2025 02:19pm
Tak się składa, że nie dalej jak w tym tygodniu (początek) również popełniłem prosty skrypt czyszczący i o dziwo nic nie rozjebał, a był namiętnie używany w przeciągu ostatnich dni B)
W odróżnieniu od ciebie "pana inteligenta" teoretyka mam ogromną praktykę z systemami informatycznymi. Jednak nie jesteśmy tacy sami ja nie potrzebuję się tym flexować na forum o martwej grze doktorku B)

Dodatkowo żeby było ci jeszcze bardziej smutno zrobiło to jestem pewien na 99,9% że moja liczba publikacji naukowych związanych z moją pierwszą dyscypliną naukową (kiedyś był na sekcji nawet temat z nią związany) jest większa niż twój nędzy dorobek linuksowy :hug:

Mógłbym podać ci również cyferki dotyczące cytowań (gwarantuje, że zrobiłbyś tak :O ), ale jak już wspomniałem flex na jsp to nie dla mnie B) tutaj jestem prostym chłopaczkiem z prowincji i jest w pytę.

Edit: jak coś to każdy na sekcji poza tobą mógłby powiedzieć "nasz", ale no sory nie ty losowcu B)

ty nawet nie wiesz czym jest skrypt :D posluchajmy madrosci goscia ktory nie ma pojecia o informatyce :D

ale musze przyznac ze bardzo mi sie podoba ten bol dupy o moj doktorat :) to takie motywujace! dobrze! ma bolec!
Member
Jan 29 2025 02:36pm
ty nawet nie wiesz czym jest skrypt :D posluchajmy madrosci goscia ktory nie ma pojecia o informatyce :D

ale musze przyznac ze bardzo mi sie podoba ten bol dupy o moj doktorat :) to takie motywujace! dobrze! ma bolec!

Jak już wiele razy mówiłem nie boli mnie w cale twoj doktorat, który dociągniesz pewnie za jakieś 10 lat.
Patrząc na twoje wpisy to zgrozo obyś irl był innym człowiekiem, a tutaj dajesz tylko upust swojej frustracji związanej z nędzną egzystencją.
Jedyne pocieszenie jest takie, że klepiesz sobie ten doktorat gdzieś za granicą i żaden kolega po fachu nie będzie musiał się za ciebie wstydzić "panie linuksu" B)
Member
Jan 29 2025 03:02pm
This post is a violation of the site rules and appropriate action was taken.

Jak już wiele razy mówiłem nie boli mnie w cale twoj doktorat, który dociągniesz pewnie za jakieś 10 lat.
Patrząc na twoje wpisy to zgrozo obyś irl był innym człowiekiem, a tutaj dajesz tylko upust swojej frustracji związanej z nędzną egzystencją.
Jedyne pocieszenie jest takie, że klepiesz sobie ten doktorat gdzieś za granicą i żaden kolega po fachu nie będzie musiał się za ciebie wstydzić "panie linuksu" B)

dociagne za 10 lat :D przeciez skonczylem w zeszlym roku :rofl: niedosc ze nic nie wiesz to jeszcze sie osmieszasz wykazujac glupote glupota ktora ja przerasta
tutaj tylko sie z ciebie smieje bo nie wiesz nic na zaden temat o ktorym piszesz i jestes regularnie orany intelektualnie w kazdym temacie ad meritum ktory podjales :D bez apelacyjnei nie ma nikogo o mniejszym ilorazie inteligencji tutaj niz ty :lol:
Member
Jan 29 2025 03:34pm
dociagne za 10 lat :D przeciez skonczylem w zeszlym roku :rofl: niedosc ze nic nie wiesz to jeszcze sie osmieszasz wykazujac glupote glupota ktora ja przerasta
tutaj tylko sie z ciebie smieje bo nie wiesz nic na zaden temat o ktorym piszesz i jestes regularnie orany intelektualnie w kazdym temacie ad meritum ktory podjales :D bez apelacyjnei nie ma nikogo o mniejszym ilorazie inteligencji tutaj niz ty :lol:

Kolejny dowód na to, że żyjesz w swoim wyimaginowanym świecie komandosie. Nie tak dawno, odpowiedziałeś mi, że jesteś w trakcie :lol:

Póki co to ty w tym temacie wykazałeś się ogromną wiedzą specjalistyczną B)
Stwierdzając, że architektura do niczego plus zapytany o wskazanie rozwiązania, które według ciebie jest dobrym wyborem zacząłeś szczekać, a ponoć wiesz wszystko najlepiej na świecie :rofl:
Member
Gold: 2,380.15
Jan 29 2025 11:27pm
Ja myślę, że chłopaki powyżej mają problem z asertywnością.
Member
Jan 30 2025 01:12am
Ja myślę, że chłopaki powyżej mają problem z asertywnością.

Dawno nie czytałem tak mądrych słów na tym forum B)
Go Back To Polska Topic List
Prev12345Next
Add Reply New Topic New Poll