Quote (kipone @ 4 Dec 2024 19:58)
czyli powiedz, że chuja pomożesz boś buc hm?
tak, najpierw do wody a później ryż
pomyślimy ;] ale najpierw muszę się rozeznać czy jest jakiś majster co to potrafi ogarnąć
została mi ta opcja
Code
Option 1 - Using Homebrew
This is the easiest way and will provide automatic updates.
Install homebrew
/bin/bash -c "$(curl -fsSL https://raw.githubusercontent.com/Homebrew/install/master/install.sh)"
Install adb
brew install android-platform-tools
or try a cask install depending on your settings:
brew install --cask android-platform-tools
Start using adb
adb devices
to, że sobie zainstalujesz adb na macu to moim zdaniem w niczym nie pomoże. Jeśli nie masz USB debugging włączonego to i tak nic nie zdziałasz przez USB moim zdaniem.
Są opcje gdyby ten tel chociaż miał roota/custom recovery, wtedy przez ADB bys się dostał do pamięci tel łatwo, ale to nie ten przypadek na pewno.
Paskudna jest ta blokada na wzór. Próbowałeś podpiąć myszkę od kompa na kablu przez adapter OTG? Jakby to byl pin to podpiąłbyś klawę i wstukał pin, ale z patternami nigdy nie miałem doczynienia i z tego co znalazłem w google na szybko działa w 1 na 100 przypadków :<
Nie mniej warto spróbować, adaptery OTG chyba wtedy jeszcze dorzucali do Szajsungów (w S9 dostałem), jak nie to za pare zł kupisz.
5-letni fon, więc może jakiś scrackowany Dr.Fone by pomógł czy inna apka pod Windowsa z tamtych czasów, ale wątpię i nie chciałoby mi się szukać i z tym babrać bo i tak wątpliwe.
Jak googlujesz problemy to możesz na końcu zapytania dopisać "XDA", świetne forum jeśli chodzi o grzebanie w tel.
Wszystkie możliwe pytania tam pewnie ludzie zadali jeśli chodzi o telefony.
Jeśli o mnie chodzi, to gdyby mi bardzo zależało na odzyskaniu danych z tego tel, który poza rozwalonym LCD+dotyk jest sprawny to po prostu bym zamówił jakiś najtańszy wyświetlacz na aliexpress czy coś.
Podejrzewam, że do stówki byś coś znalazł. Pytanie na które sam musisz sobie odpowiedzieć to czy te dane są tego warte.
Trudne to nie jest, suszarka do włosów + narzędzia które chinol w paczce da wystarczą.
W razie "w" na YT masz milion filmików jak złożyć i rozebrać każde urządzenie na świecie.
Jak masz wywalone w tel, to składając możesz skipnąć klejenie ekranu czy dokładne skręcanie,
podpinasz na sztuke, odpalasz, kopiujesz i tel do szafy.
Trzymam kciuki, może ktoś coś wymyśli, może coś wynajdziesz.
Pzdr