d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Polska > Komputer
Prev123Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 0.00
Warn: 20%
Sep 26 2024 04:18am
Jak chcesz, to mogę podesłać Ci na pm typa, co składa komputery. Ja za swój zapłaciłem 8k rok temu, a jak sprawdzałem (wtedy) w sklepach typu morele/komputronik/x-com, to za taki sam zestaw musiałbym zapłacić te 10-10.5k, także nie opłaca się w chuj robić tam zakupów.
Marżę mają przeokrutną. ;/

No chyba, że umiesz sam składać komputery, ale wtedy pewnie nie zakładałbyś tu tematu...
Member
Gold: 10,911.36
Sep 26 2024 05:32am
zapytaj na elektrodzie
Member
Sep 26 2024 05:55am
Quote (cbx1992 @ 26 Sep 2024 09:52)
wejdz na forum pc lab tam składają i upgradują komputery pod dany budżet. polecam B)

Quote (czu @ 26 Sep 2024 10:10)
też polecam te forum

Rzucę okiem, dzięki :hug:

Quote (funy @ 26 Sep 2024 10:26)
A my co gorsi??? tez mozemy składac i upgradowac komputery pod dany budżet

Nie śmiałem prosić bo tutaj same obrażalskie osobniki :P

Quote (Kenu_PL @ 26 Sep 2024 10:31)
Plus jeden ja bym brał zestaw z Celeronem 300 mhz

Quote (Cathan @ 26 Sep 2024 11:26)
A ja tutaj tylko po +1.

+1 niech będzie

Quote (Mis_nom @ 26 Sep 2024 11:36)
Na morele masz konfigurator zestawu komputerowego

Quote (kondes @ 26 Sep 2024 12:13)
This. Jak i każdy szanujący się dostawca sprzętu kąkuterowego ma konfigurator na swojej stronie jak nom Corsair drogi kolego B)

ja bardziej potrzebuję zasięgnąć pomocy bo ni uja się nie znam :P

Quote (firstmurloc @ 26 Sep 2024 12:16)
forum pclab, lub tutaj jesli znajdzie sie jakis naukowiec, ale watpie.

tylko jak mowisz ze to stary grat to musisz uwazac bo jesli faktycznie jest stary to do plyty glownej moze pasowac gowno

~6lat ma, więc zakładam, że w świecie PC to już dziadek

Quote (rurzowiak @ 26 Sep 2024 12:18)
Jak chcesz, to mogę podesłać Ci na pm typa, co składa komputery. Ja za swój zapłaciłem 8k rok temu, a jak sprawdzałem (wtedy) w sklepach typu morele/komputronik/x-com, to za taki sam zestaw musiałbym zapłacić te 10-10.5k, także nie opłaca się w chuj robić tam zakupów.
Marżę mają przeokrutną. ;/

No chyba, że umiesz sam składać komputery, ale wtedy pewnie nie zakładałbyś tu tematu...

Ni uja się na tym nie znam :P

Quote (Kupcia @ 26 Sep 2024 13:32)
zapytaj na elektrodzie

pytałem, ale napisali tylko "było poruszane wielokrotnie, zalecam używania funkcji szukaj - zamykam temat"
Member
Gold: 7,266.09
Sep 26 2024 07:49am
Quote (sow_ozi @ 26 Sep 2024 12:55)
Rzucę okiem, dzięki :hug:

Nie śmiałem prosić bo tutaj same obrażalskie osobniki :P

+1 niech będzie

ja bardziej potrzebuję zasięgnąć pomocy bo ni uja się nie znam :P

~6lat ma, więc zakładam, że w świecie PC to już dziadek

Ni uja się na tym nie znam :P

pytałem, ale napisali tylko "było poruszane wielokrotnie, zalecam używania funkcji szukaj - zamykam temat"

jak nie znasz sie na kompach, nie kupuj broń boże żadnych gotowców na serwisach aukcyjnych, bo tam wały robią na poszczególnych podzespołach i się przejedziesz - to jednak wnioskuję po wypowiedziach jesteś świadomy więc git

możesz pytać po forach jak pclab, owszem świetne miejsce, ale bez jakiegokolwiek pojęcia o kompach to też tak wydaje mi sie z dupy troche, bo dostaniesz X propozycji od randomów i jednak jakieś pojęcie będziesz musiał mieć żeby to zweryfikować,
czy podstawka od procka będzie pasować, czy chipset obsłuży Ci procka, czy może będziesz musiał update biosu jakiś robić, czy karta Ci się zmieści do obudowy, czy chłodzenie wyrobi, tego masa jest.

jeśli chcesz nowego kompa, ale nie chcesz przepłacać, zwykłego średniaka do pogrania, popracowania na nim itd. to chyba najwygodniej sobie wejść np. na YT i wpisać "lipton polecane zestawy" i masz gościa co współpracuje z X-komem i siedzi w temacie od 10ciu lat.
Wybierasz sobie półke cenową, która Ci odpowiada i albo kupujesz sobie wsio w Komputroniku albo szukasz taniej na Ceneo, Morele czy w innych miejscach poszczególnych podzespołów.

Jeśli kupujesz kompa na morele, komputroniku itp to oni za dopłatą Ci kompa złożą jeśli nie umiesz.
Jeśli jednak postanowiłeś poszukać okazji i złożyć kompa z kilku miejsc to idziesz do losowego serwisu PC w swoim mieście i Ci za 100zł czy tam ile złożą bez problemu kompa o ile dostarczysz im wszystko.

This post was edited by DrizztEU on Sep 26 2024 07:51am
Member
Gold: 1,047.06
Sep 26 2024 07:55am
Quote (DrizztEU @ Sep 26 2024 03:49pm)
jak nie znasz sie na kompach, nie kupuj broń boże żadnych gotowców na serwisach aukcyjnych, bo tam wały robią na poszczególnych podzespołach i się przejedziesz - to jednak wnioskuję po wypowiedziach jesteś świadomy więc git

możesz pytać po forach jak pclab, owszem świetne miejsce, ale bez jakiegokolwiek pojęcia o kompach to też tak wydaje mi sie z dupy troche, bo dostaniesz X propozycji od randomów i jednak jakieś pojęcie będziesz musiał mieć żeby to zweryfikować,
czy podstawka od procka będzie pasować, czy chipset obsłuży Ci procka, czy może będziesz musiał update biosu jakiś robić, czy karta Ci się zmieści do obudowy, czy chłodzenie wyrobi, tego masa jest.

jeśli chcesz nowego kompa, ale nie chcesz przepłacać, zwykłego średniaka do pogrania, popracowania na nim itd. to chyba najwygodniej sobie wejść np. na YT i wpisać "lipton polecane zestawy" i masz gościa co współpracuje z Komputronikiem i siedzi w temacie od 10ciu lat.
Wybierasz sobie półke cenową, która Ci odpowiada i albo kupujesz sobie wsio w Komputroniku albo szukasz taniej na Ceneo, Morele czy w innych miejscach poszczególnych podzespołów.

Jeśli kupujesz kompa na morele, komputroniku itp to oni za dopłatą Ci kompa złożą jeśli nie umiesz.
Jeśli jednak postanowiłeś poszukać okazji i złożyć kompa z kilku miejsc to idziesz do losowego serwisu PC w swoim mieście i Ci za 100zł czy tam ile złożą bez problemu kompa o ile dostarczysz im wszystko.

tylko starfordz najlepsze komputery we wszechswiecie B)

https://starforgesystems.com/products/voyager-ii-elite oto co mozna wygrac w nadchodzacym gauntlecie w martwej grze path of exile, a to tylko jedna z dodatkowych nagród, poza ogolnym prizepoolem B)

This post was edited by firstmurloc on Sep 26 2024 07:56am
Member
Sep 26 2024 07:58am
Quote (firstmurloc @ 26 Sep 2024 14:55)

https://starforgesystems.com/products/voyager-ii-elite oto co mozna wygrac w nadchodzacym gauntlecie w martwej grze path of exile, a to tylko jedna z dodatkowych nagród B)

ale piękna maszyna :drool: :drool: możemy trapa zrobić na kuriera jak benowi będzie go wiózł i sie podzielimy łupem :ph34r:
Member
Sep 26 2024 08:00am
Quote (DrizztEU @ 26 Sep 2024 15:49)

jeśli chcesz nowego kompa, ale nie chcesz przepłacać, zwykłego średniaka do pogrania, popracowania na nim itd. to chyba najwygodniej sobie wejść np. na YT i wpisać "lipton polecane zestawy" i masz gościa co współpracuje z X-komem i siedzi w temacie od 10ciu lat.

rurzowiak podesłał mi namiary do kolesia składającego kompy, więc pewnie do niego najpierw uderzę :)
tutaj też jest pewien chytry plan, ponieważ upgrade wstępnie planuję zrobić "cichaczem" bez wiedzy mojej lubej :D na zasadzie "oj muszę go oddać do serwisu" a tam ugadać modyfikacje :D
mimo wszystko hugsy i całuski za info :hug: :wub:

Quote (firstmurloc @ 26 Sep 2024 15:55)

https://starforgesystems.com/products/voyager-ii-elite oto co mozna wygrac w nadchodzacym gauntlecie w martwej grze path of exile, a to tylko jedna z dodatkowych nagród B)

taki upgrade raczej nie przejdzie bez zauważenia :D i chyba nie szukam aż tak kosztownej zmiany ;)
Member
Sep 26 2024 08:00am
Quote (DrizztEU @ 26 Sep 2024 15:58)
ale piękna maszyna :drool: :drool: możemy trapa zrobić na kuriera jak benowi będzie go wiózł i sie podzielimy łupem :ph34r:

ej, ja też chce swoje % udziału w akcji :blink:
Member
Gold: 1,047.06
Sep 26 2024 08:08am
Quote (DrizztEU @ Sep 26 2024 03:58pm)

akurat ben chyba sie nie bedzie za to zabieral, bo celem bounty jest zabicie wszystkich nie-uber bossow, mieczem onigoroshi, ktory dropi z uberhillocka (tego na plazy) jak resetujesz zone powyzej 5 lvla (sredni czas farmienia to chyba 6-10h xD)

This post was edited by firstmurloc on Sep 26 2024 08:09am
Member
Sep 26 2024 08:10am
Quote (firstmurloc @ 26 Sep 2024 15:08)
akurat ben chyba sie nie bedzie za to zabieral, bo celem bounty jest zabicie wszystkich nie-uber bossow, mieczem onigoroshi, ktory dropi z uberhillocka (tego na plazy) jak resetujesz zone powyzej 5 lvla

aaaaa, no to nici z planu, no on na to gowno tracić czasu nie będzie na pewno. kurcze to nie wiem co teraz, trzeba czako farmić i na fejsbuku gonić na diabloświrkowych grupkach, za 20lat uzbieram i sobie kupie tego kompa
Go Back To Polska Topic List
Prev123Next
Add Reply New Topic New Poll