Quote (Karan2_Returned @ 29 May 2020 23:20)
Megkaptam az allampolgarsagot 26 evesen, ennek következteben kaptam egy levelet a katonasagtol.
Normal esetben 24 eves korig sorozzak be a ferfiakat, igy fel vagyok mentve a kötelessegeim alol - viszont cserebe fizetnem kell 10 even at.
Ha szeretnek, akkor jelentkezhetek önkentesen a besorolasra, es mivel fizikailag semmilyen bajom nincsen, igy elkepzelhetö hogy el tudnam vegezni a katonasagot.
Pro
+ Ha besorolnak ugyanugy kapom elvileg a fizetesemet tovabb
+ Nem kene 10 even at fizetnem, igy összesen ~20 milliot sporolnek csak emiatt
+ Ha felmondanam a lakasomat es valami raktarhazba berakhatnam a maradek par cuccomat, akkor egy even at szinte nulla kiadasom lenne, ezzel is sporolnek egy raklap penzt
+ Kiprobalhatnek sok dolgot, amit az eletben sosem csinalnek (tankban/helikopterben ülni, fegyvert tartani, etc), bar van egy sanda gyanum hogy az elsö alkalom utan elvesztene mind ez a varazsat
Kontra
- 300 napon at tart, ez majdnem egy ev ami kimaradna az eletemböl, gondolom a karrieremre lenne a legnagyobb kihatassal
- ~10 evvel idösebb lennek mindenki masnal, nem tudom mennyire birnam a fiatalok ökörködeseit
- Poziciotol függöen vagy megeröltetö, vagy nagyon unalmas
Meg csak nem is zsido ver folyik az ereimben, de igy is a katonasag fele huz a szivem.
Ti mit tennetek a helyemben?
mivel gamer vagy és egy hatalmas weeb is, szerintem pont beleillenél a mai 18-20 évesekhez
amúgy 300 nap annyira nem durva tbh, azt nem tudom hogy karrier szempontjából hogy megy arrafele, ha mindenkinek kötelező a besorolás akkor gondolom nem fognak furán nézni amikor random kihagytál egy évet