d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Magyar > Felmondas Help
1236Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 45.00
Feb 23 2019 09:37am
Hello sub!

Szükségem lenne egy kis infora, gondolom sokan vannak mar itt akiknek egymillio munkahelyük volt, főleg hozzájuk szólnék.
Már 2 éve dolgozok egy kis cégnél (első munkahelyem), jelenleg egész jó a zseton és a körülmények is, a munkaköröm is rendben van.
Egy pár hete eladták a fejünk felől az egyik helyet ahol dolgozunk és ezért átköltözünk éppen egy új helyre ami kurva drága, akarom mondani normális áron van csak eddig volt akkora szerencsénk hogy kevesebb mint a felét fizettük az előző helyen.
A főnök mondta, hogy sajnos így egy kollégától meg is fogunk válni akinek a munkaköre rám fog hárulni és én ezt nem szeretném, kiégnék és agyfaszt kapnék egy hónap alatt.
Már nézegetem az új munkahelyeket viszont nem tudom,hogy hogy érdemes felmondani, mert tudomásom szerint nem egy formája van.
A helyzet valószínűleg úgy nézne ki, hogy ha felmondok akkor valószínűleg amíg itt tartózkodok szét lennék szopatva minden feladattal amit nem szeretnék.
Jelenleg még nincs annyi munka ,mert elég szezonális amivel foglalkozunk viszont tavasz közepétől hatalmas szopás lenne amit már nem akarok átélni.
Milyen formában érdemes felmondani? Hogy működik ez az egész? Gondolom nem olyan ,hogy egy thaiföldi stripbárból írok SMSt hogy nem megyek dolgozni és ennyi.

tldr: fel akarok mondani de amit ezt kimondom a főnököm geci lesz velem (most kurva jó fej, céges kocsi mindenem megvan de ismerem emberileg és egy selejt), hogy csináljam?

A normális válaszokat köszönöm szépen!
Member
Gold: 6,352.66
Feb 23 2019 09:41am
KezdoVadasz
Member
Gold: 0.92
Feb 23 2019 09:41am
szerződésben benne van a felmondási időd h hany hónap, azt vagy elengedi a cég vagy letoltetik (általában az utóbbi h betanitsd az utódot )

Egyébként meg szokott lenni a cégben hivatalos form az írásos felmondásra, de nyilván azaz értelmes ha előbb találsz egy helyet mielőtt felmondasz.

vagy küldj neki egy visszahivost aztán mond be hogy kutyáknak kocc van

This post was edited by rapiddani on Feb 23 2019 09:42am
Member
Feb 23 2019 09:44am
Quote (rapiddani @ Feb 23 2019 05:41pm)
szerződésben benne van a felmondási időd h hany hónap, azt vagy elengedi a cég vagy letoltetik (általában az utóbbi h betanitsd az utódot )

Egyébként meg szokott lenni a cégben hivatalos form az írásos felmondásra, de nyilván azaz értelmes ha előbb találsz egy helyet mielőtt felmondasz.

vagy küldj neki egy visszahivost aztán mind be hogy kutyáknak Kovi van

elsősorban mivel hogy van még időm a kiégésig keresek persze új melót mielőtt felmondok de őszintén szólva halvány fingom sincs a szerződésemről, 2 éve kaptam de hogy az hol van dunno, legutóbb novemberben mondott fel egy munkatársam, ő még 1 hónapot töltött itt.
viszont ha elkérem a munkaszerződésem másolatát akkor egyből tudni fogja hogy szar van és elindulna a tikktakk

e
biztos le akarná töltetni mivel ha én felmondok akkor az egész cég kurva nagy szarban lesz, mert olyan a feladatköröm amit más nem tud elvégezni
mivan akkor ha a felmondási idő alatt bejárok dolgozni és beleszarok az egészbe?

This post was edited by NoobHunter on Feb 23 2019 09:46am
Member
Feb 23 2019 09:48am
Quote (NoobHunter @ Feb 23 2019 03:44pm)
elsősorban mivel hogy van még időm a kiégésig keresek persze új melót mielőtt felmondok de őszintén szólva halvány fingom sincs a szerződésemről, 2 éve kaptam de hogy az hol van dunno, legutóbb novemberben mondott fel egy munkatársam, ő még 1 hónapot töltött itt.
viszont ha elkérem a munkaszerződésem másolatát akkor egyből tudni fogja hogy szar van és elindulna a tikktakk

hat most erre mit mondjak, ha kibasz akkor fizetni fog végkielégítést
senki nem fogja neked tudni a saját szerzodesed ikszde
Member
Feb 23 2019 09:49am
Quote (NoobHunter @ Feb 23 2019 03:44pm)

e
biztos le akarná töltetni mivel ha én felmondok akkor az egész cég kurva nagy szarban lesz, mert olyan a feladatköröm amit más nem tud elvégezni
mivan akkor ha a felmondási idő alatt bejárok dolgozni és beleszarok az egészbe?

semmi, max úgy basznak ki h nem fizetnek, már ha tudja bizonyítani. Ez sose szokott egyik fel érdeke sem lenni
Member
Feb 23 2019 09:50am
Quote (rapiddani @ Feb 23 2019 05:49pm)
semmi, max úgy basznak ki h nem fizetnek, már ha tudja bizonyítani. Ez sose szokott egyik fel érdeke sem lenni

és esetleg az azonnali felmondás? olyannal élhetek?
arra gondolok, hogy megkapom kedden a fizetésemet, szerdán meg viszlát
Member
Gold: 17,767.00
Feb 23 2019 09:56am
Quote (NoobHunter @ 23 Feb 2019 17:37)
Hello sub!

Szükségem lenne egy kis infora, gondolom sokan vannak mar itt akiknek egymillio munkahelyük volt, főleg hozzájuk szólnék.
Már 2 éve dolgozok egy kis cégnél (első munkahelyem), jelenleg egész jó a zseton és a körülmények is, a munkaköröm is rendben van.
Egy pár hete eladták a fejünk felől az egyik helyet ahol dolgozunk és ezért átköltözünk éppen egy új helyre ami kurva drága, akarom mondani normális áron van csak eddig volt akkora szerencsénk hogy kevesebb mint a felét fizettük az előző helyen.
A főnök mondta, hogy sajnos így egy kollégától meg is fogunk válni akinek a munkaköre rám fog hárulni és én ezt nem szeretném, kiégnék és agyfaszt kapnék egy hónap alatt.
Már nézegetem az új munkahelyeket viszont nem tudom,hogy hogy érdemes felmondani, mert tudomásom szerint nem egy formája van.
A helyzet valószínűleg úgy nézne ki, hogy ha felmondok akkor valószínűleg amíg itt tartózkodok szét lennék szopatva minden feladattal amit nem szeretnék.
Jelenleg még nincs annyi munka ,mert elég szezonális amivel foglalkozunk viszont tavasz közepétől hatalmas szopás lenne amit már nem akarok átélni.
Milyen formában érdemes felmondani? Hogy működik ez az egész? Gondolom nem olyan ,hogy egy thaiföldi stripbárból írok SMSt hogy nem megyek dolgozni és ennyi.

tldr: fel akarok mondani de amit ezt kimondom a főnököm geci lesz velem (most kurva jó fej, céges kocsi mindenem megvan de ismerem emberileg és egy selejt), hogy csináljam?

A normális válaszokat köszönöm szépen!

nekem volt egy ilyen evem amikor eleg sokminden ramszakadt, szitnen egy akviziciohoz kothetoen

kb minden heten elhataroztam hogy felmondok de nehany korulmeny miatt vegul kihuztam a nehez idoszak vegeig es osszesegeben kifejezetten megerte

az mindenkeppen az erdekedben all h jo viszonyban vallj el ettol a cegtol, ha felmondasz amikor szar van es utana meg szopatnak is egy honapig ez eleg nehez lesz

ha vagy olyan viszonyban a fonokoddel, en megbeszelnem vele hogy ez meg ez nem tetszik, mit szol hozza. ha nem sikerult kitalalnia semmit, akkor megkerdeznem, hogy hogyan tudnek ugy felmondani hogy neki ne okozzon tul nagy gondot (ie.: egy honap helyett maradok haromig, vagy a kirugando kollega marad es en megyek, etc)

Quote (rapiddani @ 23 Feb 2019 17:49)

ha komoly helyre megy at, eleg jo eselye van ra hogy csekkolni akarjak majd az elozo melo helyet + elbasz egy csomo kapcsolatot ami ertekes lehet

esetleg ha valami tok altalanos iparban dolgozik akkor nem gaz...

This post was edited by SteelMeetsSteel on Feb 23 2019 10:00am
Member
Feb 23 2019 09:58am
Quote (NoobHunter @ Feb 23 2019 03:50pm)

ha nem tudod értelmezni a munkaszerződés fogalmát akkor annyira nem vagy pótolhatatlan mint gondolod
Member
Gold: 17,767.00
Feb 23 2019 10:01am
Quote (NoobHunter @ 23 Feb 2019 17:50)

benne vana szerzodesben

nekem eddig midnegyikben az volt, hogy a felmondasi idore kell visszafizetnem a beremet ilyen esetben
Go Back To Magyar Topic List
1236Next
Add Reply New Topic New Poll