d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Magyar > Ennyit A Bekés Felmondasrol :d
1235Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 2,650.01
Mar 29 2014 06:46am
Eredeti verzió: Márc első 2 hetét ledolgozom (ledolgoztam kifizettek) és a többitől eltekintenek. Így is volt egészen hétfő reggelig: felhívtak, hogy nincs ember a projekt meg veszélyben van SOS-ben repüljek ki Zürichbe. Megtettem.
Tegnap meg az alábbi cuki emailt kaptam.

yyyy = svájci cég xxxx = magyar cég xxyy = új svájci munkáltatóm

Szia István,

yyyy felmondási időd 30 napos. Ez mai nappal jár le. xxxx munkaszerződésed felmondási ideje 45 nap. Ez Április 12-én jár le.
Tanulmányi szerződésed Májusig van.

Három lehetőség van:

1. Holnap nem szállsz fel a repülőre. Kérsz xxyy-tól egy hét haladékot és a jövő hetet még kint ledolgozod nekünk. Jövő hét végén jön haza autó, azzal haza tudsz jönni. Ebben az esetben a ledolgozott időszakra megkapod a megállapodott béred időarányos részét. És xxxx lemond a maradék egy hétről. Közös megegyezéssel ki tudsz lépni a cégtől. Tanulmányi szerződés fennmaradó részétől eltekintünk.

2. Holnap hazajössz a repülővel. És hétfőn bejössz az irodába, felvenni a munkát április 12 -ig. Majd Április 12-én kilépsz a xxxx től. Erre az időszakra is megkapod a béredet. (Magyarországit)

3. Holnap hazajössz a repülővel. Hétfőn bejössz az irodába leszámolni. Ha ragaszkodsz az Március 31-i felmondáshoz, abban az esetben munkaszerződésed értelmében a felmondási időd munkabérét neked kell visszafizetni a cégnek! (Melyiket a 4 verzióból? :D) Plusz a tanulmányi szerződés időarányos részét.

Negyedik variáció nincs! Amennyiben mégis máshogy cselekszel abban az esetben szerződést szegsz!

Szia István,

Még egy apróság, bár gondolom ez számodra is egyértelmű.

Amennyiben 2. vagy 3. variációt választod, abban az esetben Március 28. az utolsó munkanapod yyyy-ban. Ez azt jelenti, hogy Március 29 (Szombattól) nincs módod Rickenbachi és Bülachi yyyy által bérelt lakások használatára illetve kint lévő autók használatára sem! (pedig az autók az xxxx által biztosítottak :D)

Összeollózták a 2 szerződésből a nekik jó pontokat :D Jó mi?

Ki mit csinálna a helyemben?

Az én negyedik verzióm: megírtam nekik, hogy oké, beszartam, első verzió marad, hétfőn megyek vissza nekik (yyyy+xxxx) dolgozni! Vigyázz :DD Holnaptól beköltözhetek az új lakásomba^^
Ja igen sanszos, hogy nem fizetik ki ez a 4 napot amit dolgoztam, de úgy is beperelnek, majd fizethetnek a per után^^ legalább a repjegy ingyen volt
Member
Gold: 2.84
Warn: 10%
Mar 29 2014 06:47am
valami szarós sztorit is irhatnál
Member
Gold: 0.05
Mar 29 2014 06:53am
xDD
Member
Gold: 411.00
Mar 29 2014 06:57am
Quote (TuskesVanek @ 29 Mar 2014 13:53)
xDD

nem rossz input

amugy elolvastam a postot de semmit nem ertettem belole, LoOOOl kem
Member
Gold: 1,630.69
Mar 29 2014 06:58am
Ha az uj cimedet nem tudjak ne valaszolj nekik es blokkold az emailcimüket. A ceges autot vidd vissza hogy abbol ne tudjanak ügyet csinalni.
Member
Mar 29 2014 07:02am
Quote (Karan2_Returned @ 29 Mar 2014 14:58)
Ha az uj cimedet nem tudjak ne valaszolj nekik es blokkold az emailcimüket. A ceges autot vidd vissza hogy abbol ne tudjanak ügyet csinalni.

Nem a nevemen van, nem tudják a címem :D

Ha nem fizetnek ki, akkor beperelem őket, ugyanis a fővállalkozó (Nokia, Ericsson) regisztrálta a munkaóráim.
Member
Gold: 0.00
Mar 29 2014 07:03am
Quote (SummertimeClothes @ 29 Mar 2014 13:57)
nem rossz input

amugy elolvastam a postot de semmit nem ertettem belole, LoOOOl kem

ez
Member
Gold: 1,630.69
Mar 29 2014 07:17am
Quote (Akizk @ Mar 29 2014 02:02pm)
Nem a nevemen van, nem tudják a címem :D

Ha nem fizetnek ki, akkor beperelem őket, ugyanis a fővállalkozó (Nokia, Ericsson) regisztrálta a munkaóráim.

Mondjuk a szerzödest jo lenne atnezni valakivel aki ert hozza. Bar Svajcban nem egy az egyben a szerzödes szamit, ha direkt geciznek veled akkor teljesen mindegy miben allapodtatok meg.
Ha minden ok nelkül szerzödes lejarta elött felmondasz akkor ez a törveny vonatkozik:

Kündigung durch den Arbeitnehmer: Kündigt der Arbeitnehmer einen befristeten Arbeitsvertrag vorzeitig, so hat der Arbeitgeber Anspruch auf eine Entschädigung, die einem Viertel des Lohnes für einem Monat entspricht und ausserdem (zusätzlich) auf Ersatz des weiteren Schadens.

A havi fizetesed negyedet meg az okozott karokat - ha tenyleg nagy SOS van akkor eleg nagy összegekröl lehet szo - kifizettethetik veled.

Ezekböl az okokbol mondhatsz fel normalis esetben:

- Nem megfelelö, veszelyes munkakörülmenyek,
-Ha sertö szavakkal illetnek, illetve megvadolnak valamivel amit nem követtel el,
- Ha kesnek a fizetessel,
- Ha több mint egy eves kesessel nem fizetik a munkaltatoi reszet a nyugdijadnak.
Member
Gold: 343.00
Mar 29 2014 07:22am
na ezért nem megyek én ki a pincéből
ilyen gondjaim nincsenek
Member
Mar 29 2014 07:22am
Quote (Karan2_Returned @ 29 Mar 2014 15:17)
Mondjuk a szerzödest jo lenne atnezni valakivel aki ert hozza. Bar Svajcban nem egy az egyben a szerzödes szamit, ha direkt geciznek veled akkor teljesen mindegy miben allapodtatok meg.
Ha minden ok nelkül szerzödes lejarta elött felmondasz akkor ez a törveny vonatkozik:

Kündigung durch den Arbeitnehmer: Kündigt der Arbeitnehmer einen befristeten Arbeitsvertrag vorzeitig, so hat der Arbeitgeber Anspruch auf eine Entschädigung, die einem Viertel des Lohnes für einem Monat entspricht und ausserdem (zusätzlich) auf Ersatz des weiteren Schadens.

A havi fizetesed negyedet meg az okozott karokat - ha tenyleg nagy SOS van akkor eleg nagy összegekröl lehet szo - kifizettethetik veled.

Ezekböl az okokbol mondhatsz fel normalis esetben:

- Nem megfelelö, veszelyes munkakörülmenyek,
-Ha sertö szavakkal illetnek, illetve megvadolnak valamivel amit nem követtel el,
- Ha kesnek a fizetessel,
- Ha több mint egy eves kesessel nem fizetik a munkaltatoi reszet a nyugdijadnak.

3as pont igaz.. amúgy a szerződésben nincs benne, hogy meddig kell megkapnom a fizut. Van rá valami törvény?
Go Back To Magyar Topic List
1235Next
Add Reply New Topic New Poll