Eredeti verzió: Márc első 2 hetét ledolgozom (ledolgoztam kifizettek) és a többitől eltekintenek. Így is volt egészen hétfő reggelig: felhívtak, hogy nincs ember a projekt meg veszélyben van SOS-ben repüljek ki Zürichbe. Megtettem.
Tegnap meg az alábbi cuki emailt kaptam.
yyyy = svájci cég xxxx = magyar cég xxyy = új svájci munkáltatóm
Szia István,
yyyy felmondási időd 30 napos. Ez mai nappal jár le. xxxx munkaszerződésed felmondási ideje 45 nap. Ez Április 12-én jár le.
Tanulmányi szerződésed Májusig van.
Három lehetőség van:
1. Holnap nem szállsz fel a repülőre. Kérsz xxyy-tól egy hét haladékot és a jövő hetet még kint ledolgozod nekünk. Jövő hét végén jön haza autó, azzal haza tudsz jönni. Ebben az esetben a ledolgozott időszakra megkapod a megállapodott béred időarányos részét. És xxxx lemond a maradék egy hétről. Közös megegyezéssel ki tudsz lépni a cégtől. Tanulmányi szerződés fennmaradó részétől eltekintünk.
2. Holnap hazajössz a repülővel. És hétfőn bejössz az irodába, felvenni a munkát április 12 -ig. Majd Április 12-én kilépsz a xxxx től. Erre az időszakra is megkapod a béredet. (Magyarországit)
3. Holnap hazajössz a repülővel. Hétfőn bejössz az irodába leszámolni. Ha ragaszkodsz az Március 31-i felmondáshoz, abban az esetben munkaszerződésed értelmében a felmondási időd munkabérét neked kell visszafizetni a cégnek! (Melyiket a 4 verzióból? :D) Plusz a tanulmányi szerződés időarányos részét.
Negyedik variáció nincs! Amennyiben mégis máshogy cselekszel abban az esetben szerződést szegsz!
Szia István,
Még egy apróság, bár gondolom ez számodra is egyértelmű.
Amennyiben 2. vagy 3. variációt választod, abban az esetben Március 28. az utolsó munkanapod yyyy-ban. Ez azt jelenti, hogy Március 29 (Szombattól) nincs módod Rickenbachi és Bülachi yyyy által bérelt lakások használatára illetve kint lévő autók használatára sem! (pedig az autók az xxxx által biztosítottak :D)
Összeollózták a 2 szerződésből a nekik jó pontokat

Jó mi?
Ki mit csinálna a helyemben?
Az én negyedik verzióm: megírtam nekik, hogy oké, beszartam, első verzió marad, hétfőn megyek vissza nekik (yyyy+xxxx) dolgozni! Vigyázz :DD Holnaptól beköltözhetek az új lakásomba^^
Ja igen sanszos, hogy nem fizetik ki ez a 4 napot amit dolgoztam, de úgy is beperelnek, majd fizethetnek a per után^^ legalább a repjegy ingyen volt