Quote (championmath @ Jun 5 2015 05:44pm)
Fahriit-ról kb annyit tudok, hogy szigorúan veszi az étrendjét meg lejár edzeni, nyilván önsajnálat és egyéb az nevetséges meg jobbnak hinni másoknál magunkat.
Te milyen edzést végzel? Valamit szerintem szarul csinálsz, lehetőségek: túl alacsony intenzitás, túl sok sorozat/ismétlés, unalmas izolációs faszságok, túl sok ideig tartó edzés.
Az ételekről írt részre: A telített zsírokban gazdag ételek egy része, főleg olyanok amik tartalmaznak hasznos mikrotápanyagokat is mint pl Kókuszolaj/tej, vaj, marha és egyéb kérődző állatok zsírja nagyon egészséges.
A kurvaegészségtelen zsírok a magas többszörösen telítetlen zsírokat tartalmazó növényi olajok, mint a napraforgó/szója/repce és egyéb olaj, ami tele van transzzsírokkal és szabad gyökökkel mivel nem hő stabilak.
Telített szénhidrátok alatt nem tudom mit értesz, de ha a fehér lisztre/cukorra és társaira gondolsz, akkor nyilván stimulálja az agyat, de attól, hogy a vadászó és gyűjtögető életmód alatt a kalóriadús ételek nagyon fontosak voltak a túlélés szempontjából, és ezért beindul a boldogsághormon termelés
még nem lesz egészséges a cukor (feldolgozott formában), egyébként egyedül a méz volt olyan kalóriadús mint a cukor és azt is pár havonta ettek vagy soha, ráadásul az legalább tartalmaz vitaminokat/ásványi anyagokat és egyéb hasznos dolgokat. Míg a kristálycukor és a fehér liszt semmit, tömény szénhidráton kívül, ezek az ételek
hozzájárulnak nagy mértékben (a növényi olajokkal együtt) a degeneratív betegségek kialakulásához. Bennem nem szül feszültséget, hogy nem eszek gabonákat, növényi olajokat, feldolgozott ételeket mivel természetes "teljes" ételekből is lehet nagyon finomakat készíteni sót/fűszereket hozzáadni stb.
De ha teljesen íztelen szart kéne ennem akkor is inkább választanám, mint, hogy újra szarul legyek, az ilyen rövid távú boldogság források mint az étel/cigi/alkohol nevetségesen kevés örömet nyújt ahhoz képest amilyen érzés egészségesnek lenni.
40 perc elliptikus traineren, változó terhelés programmal - emiatt kezdtem el járni igazából, a térdem feletti combizmot kellene erősítenem, mielőtt újraműtik a térdem (keresztszalag szakadásom volt, jövő nyáron plasztikázzák). Futni ezzel nem futhatok, semmilyen értelmes sportot nem űzhetek ahol akár picit is csavarodik a térd, mert instabil.
aztán egyik nap bicepsz tricepsz váll alkar, másik nap has, harmadnap hát csöcs, de ezt meg csak azért csinálom, hogyha már van bérletem akkor miért ne használjam ki. Gecire unalmas, akármit sportoltam az alapozó részét is mindig utáltam, de még a bemelegítést is, nekem a sportban is az volt az élvezetes ha gondolkozni lehetett benne, meg önmagában jobban kinézni, vagy nagyobb súlyt emelni nekem nem ad sikerélményt.
úszni járhatnék, de az is unalmas, és sokkal körülményesebb.
This post was edited by jarabekg on Jun 5 2015 10:58am