Quote (jarabekg @ 5 Jun 2015 12:26)
elég nehéz vitamint ételből bevinni ha elemeire bontod a kajádatt és úgy viszed be, meg nem táplálkozol változatosan
Akárhányszor felhozod ezt a változatos témát annyiszor fejelem meg az asztalt, ha fájdalmat akarsz nekem okozni akkor bravo elérted a célod.
Azt értsd már meg hogy ezek a TISZTA kaják (amit lentebbi kommentben balu fel is sorolt) tartalmazzák az ember számára az összes SZÜKSÉGES makrotápanyagot (illetve a mikrotápanyagok egy részét), ezekből kifejezetten változatos étrendet lehet kialakítani, de ha nem is változatos (mert pl a lazac és a marha baszott drága) az se baj mert legalább beáll rá az emésztőrendszer.
Neked az a változatos étrend hogy megeszel egy nap 1 pizzát, 3 csomag chipset, esetleg szendvicset, 1 üveg kólát, vagy írhattam volna akármilyen hulladékot.
Számold már össze légyszíves ezekben a szarokban mennyi hasznos tápanyag van a tested számára. Segítek, kb semmi.
Quote (championmath @ 5 Jun 2015 11:49)
Legtöbb vitamint elég könnyű ételből bevinni, inkább ásványianyagokból van legtöbb embernek hiánya, pl magnézium. Multivitaminból olyan ami sok folsavat vagy vasat tartalmaz hosszú távon rosszabb mint ha nem szedne valaki.
Akinek sikerül a napi vitaminszükségletét ételből bevinni annak gratulálok.
Quote (anyd @ 5 Jun 2015 14:03)
sokféle zöldséget szoktál enni?
paraj, brokkoli, zöldbab, lilahagyma (nem a legjobb de imádom, tojásra szoktam szórni, vagy paradicsomsalátába), paradicsom, retek, illetve nagyszüleim savanyúkáposztája is
This post was edited by fahrii on Jun 5 2015 06:07am