Quote (Rezs @ 9 Dec 2011 01:28)
igen értem mit mondasz, ty csak kíváncsi vagyok pár ember véleményére

tetszik a spanyol, németül tudok elég jól, angolra járok 2 hete de emellett akarok még egy nyelvet és szerintem ez a spanyol lesz, csak lehet kicsit fos lesz párhuzamosan tanulni mindkettőt
pont, hogy jó együtt tanulni. legalábbis van egy ilyen elmélet, én meg egyetértek vele,
mert kurva jól tudnak több nyelven a két nemzetiségű szülővel rendelkezők is. sőt!
de ha energia vagy időhiány miatt az egyik a másik rovására menne, akkor nem tudom, h jó-e. én mindenképpen nyomnám a dolgot.
az angol már alap nyelv, anélkül szinte éhen halsz sajnos lassan. a német zsír, a spanyolra meg mondanak mindent. én már csak amiatt tolnám, mert az nem germán nyelvcsaládból való és ha bevágod a spanyolt, akkor utána simán tanulhatsz rá olaszt, franciát, latint, akármit.
szerintem a nehéz nyelvek a keletieknél kezdődnek mert azok, amik "idegen" betűket használnak pl: arabok, oroszok, japán, stb.. azok nehézséget állítanak eléd azáltal is, h nem tudod gördülékenyen olvasni.
spanyolban max. az lehet "nehéz", hogy a magyarból kiindulva vicces lesz pár betűt kiolvasni, mert tök más hangot párosítanak hozzá, mint amit a magyar-angol-német triónál megszokhattál.