d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Magyar >
Poll > Kikre Fogsz Szavazni 2014 Aprilisaban? > Szavazz Vagy Meghalsz
Prev19495969798237Next
Add Reply New Topic New Poll
  Guests cannot view or vote in polls. Please register or login.
Member
Gold: 1.21
Jan 27 2014 10:48am
Nekem Odin pl tök szimpatikus, úgyhogy sztem lassacskán visszaadom az ateista kitűzőt
Member
Gold: 355.92
Jan 27 2014 10:48am
Quote (ToldiSenior @ Jan 27 2014 06:38pm)
Elolvastam az utóbbi pár oldalt. Érdekes intellektuális kihívás egy olyan fórumon vallási kérdésekről postolni, ahol a társaság túlnyomó többsége deklaráltan ateista, néhányan agresszív vallásellenes ateisták, mások szelíd ateisták, megint mások jó szándékú nemhívők.

1. kérdés: Vallás vs logika

A teológia (hittudomány) alapfeltevése a kinyilatkoztatás (Isten létezik és szól az emberhez, a legkonkrétabban a megtestesült és emberré lett Jézus Krisztusban, de már előtte is a prófétákban). Ennek az elfogadásához hit kell. Isten létét nem lehet bizonyítani, mint ahogy a nemlétét sem lehet logikusan semmiből levezetni. Az, hogy van-e Isten vagy nincs, mindenkinek a személyes döntése. Ha valaki hittel elfogadja, hogy Isten létezik, és szól az emberhez, ezáltal elfogadja a kinyilatkoztatást, ONNANTÓL KEZDVE (!) a vallás egy teljesen logikus és következetes rendszer, egy tudomány, amit általános iskolától az egyetemi PhD-ig oktatnak. Ha vki nem hisz Istenben, nem fogadja el a Biblia igazságát, annak az egész vallás egy értelmetlen és következetlen marhaság, szánalmas menekülés, gyengék menedéke, a szegény nép ópiuma stb. Nincs értelme vitatkozni, ha az alapfeltevésekben nem tudunk megegyezni, az csak elbeszélés egymás mellett.

2. kérdés: Vallás vs erkölcs

Igazi keresztény CSAK jó ember lehet. Nem lehet haragtartó, nem lehet bosszúálló, kötelessége cselekedni a jót, jóvátenni és megbánni a bűneit, gyakorolni az erényeket, kötelessége napról napra jobb emberré válni. De valóban léteznek az emberi együttélésnek olyan általános erkölcsi normái, amihez nem kell a vallás. Pl. Ne ölj! Ne lopj! Ne hazudj! Ha vkinek megígérted, hogy hűséges leszel hozzá, azt ne csald meg! (azaz Ne paráználkodj!) Szüleidet, jótevőidet, tanáraidat, orvosaidat stb tiszteld! Ezeket az erkölcsi parancsokat ugyan a vallás foglalta össze és megköveteli a híveitől, de attól még minden becsületes és tisztességes ember, még ha egyáltalán nem is vallásos, betartja őket. Tehát túlzás az, hogy vallás nélkül EGYÁLTALÁN nem lenne erkölcs. Dehogy nincs.  A keresztény vallás egyértelműen állítja, hogy a vallásos szertartások nélkül is el lehet jutni az üdvösségre (örök életre, mennyországba), ha valaki cselekszi a jót és kerüli a rosszat.

Ferenc pápa azt csinálja szerintem jól, hogy a vallásos okoskodás meg észosztás helyett nekiáll segíteni a szegényeknek, visszautasítja a kihívó pompát, megbünteti a dőzsölő egyházi vezetőket, irgalommal fordul a homokosokhoz, nem tagadja le az egyház bűneit (pedofil gazemberek), hanem ki meri mondani az igazságot, bocsánatot kér, alapvetően egy szimpatikus ember.

aha, mondta ezt most Ferenc pápa

eddig az volt az elfogadott, hogy akármennyire is jó ember vagy, ha nem vagy megkeresztelve, akkor takarodj a pokolba
Member
Gold: 11,500.00
Trader: Trusted
Jan 27 2014 10:49am
Quote (Saenchai @ 27 Jan 2014 17:45)
és ez hogy fér össze azzal, hogy a végtelen bölcsességű, igazságos, megbocsátó jóisten elárasztotta özönvízzel az egész országot, lebombázta szodomát és gomorát

1,2 Buzgón szerető és bosszúálló Isten az Úr, bosszúálló az Úr, és telve haraggal; bosszút áll az Úr az ő ellenségein, és haragot [2 Móz. 20,5.] tartó az ő gyűlölői ellen.

1,3 Hosszútűrő az Úr és nagyhatalmú, és nem hagy büntetlenül. Szélvészben és viharban van az Úrnak útja, és [Ésa. 19,1.] lábainak pora a felhő.

1,4 Megfeddi a tengert [Jób. 38,11.] és kiapasztja azt, és minden folyamot kiszáraszt. Elfonnyad a Básán és a Kármel, és a Libánon virága elfonnyad.

1,5 A hegyek reszketnek előtte, és a halmok szétmállanak. Tekintetétől megrendül a föld, [Hab. 3,6.] és a világ, és minden, a mi rajta él.

1,6 Ki állhatna meg haragja előtt, és ki birhatná ki búsulásának tüzét? Heve szétfoly, mint a láng, [Jer. 7,20.] és a kőszálak is szétporlanak tőle.

1,9 Mit koholtok az Úr ellen? Elpusztít ő, nem lészen kétszer veszedelem.

k.

de vigyázz dejv mert most jönnek azzal hogy ez csak az ószövetség, és ott még "más volt minden, az újszövetségben már jófej isten is"

This post was edited by Anarkin on Jan 27 2014 10:49am
Member
Gold: 343.00
Jan 27 2014 10:49am
jjóvan mosmár fejezzétek be
beszéjünk inkább a munkanélkülisegély emeléséről, azt kéne bevezetni meg az időtartamát 3 évre feltolni
ameik párt megtenné ezt én arra aszavaznék havi 75k 3 éven keresztül yeah
Member
Jan 27 2014 10:50am
Quote (Anarkin @ Jan 27 2014 06:49pm)
de vigyázz dejv mert most jönnek azzal hogy ez csak az ószövetség, és ott még "más volt minden, az újszövetségben már jófej isten is"

Isten kinőtte a tinédzserkori hangulatváltozásait, és bölcs öreggé avanzsálódott
Member
Gold: 2,280.00
Jan 27 2014 10:50am
Quote (Saenchai @ Jan 27 2014 05:45pm)
és ez hogy fér össze azzal, hogy a végtelen bölcsességű, igazságos, megbocsátó jóisten elárasztotta özönvízzel az egész országot, lebombázta szodomát és gomorát

1,2 Buzgón szerető és bosszúálló Isten az Úr, bosszúálló az Úr, és telve haraggal; bosszút áll az Úr az ő ellenségein, és haragot [2 Móz. 20,5.] tartó az ő gyűlölői ellen.

1,3 Hosszútűrő az Úr és nagyhatalmú, és nem hagy büntetlenül. Szélvészben és viharban van az Úrnak útja, és [Ésa. 19,1.] lábainak pora a felhő.

1,4 Megfeddi a tengert [Jób. 38,11.] és kiapasztja azt, és minden folyamot kiszáraszt. Elfonnyad a Básán és a Kármel, és a Libánon virága elfonnyad.

1,5 A hegyek reszketnek előtte, és a halmok szétmállanak. Tekintetétől megrendül a föld, [Hab. 3,6.] és a világ, és minden, a mi rajta él.

1,6 Ki állhatna meg haragja előtt, és ki birhatná ki búsulásának tüzét? Heve szétfoly, mint a láng, [Jer. 7,20.] és a kőszálak is szétporlanak tőle.

1,9 Mit koholtok az Úr ellen? Elpusztít ő, nem lészen kétszer veszedelem.

k.

Erre tényleg nem tudok mit válaszolni, itt már csak a költészet segíthet:

Babits Mihály: Zsoltár gyermekhangra

Az Úristen őriz engem
mert az ő zászlóját zengem.

Ő az Áldás, Ő a Béke
nem a harcok istensége.

Ő nem az a véres Isten:
az a véres Isten nincsen.

Kard ha csörren, vér ha csobban,
csak az ember vétkes abban.

Az Úristen örök áldás,
csira, élet és virágzás.

Nagy, süket és szent nyugalma
háborúnkat meg se hallja.

Csöndes ő míg mi viharzunk
békéjét nem bántja harcunk.

Az Úristen őriz engem,
mert az Ő országát zengem.

Az Ő országát, a Békét,
harcainkra süketségét.

Néha átokkal panaszlom
de Ő így szól: "Nem haragszom!"

Néha rángatom, cibálom: -
tudja hogy csak őt kívánom.

Az is kedvesebb számára,
mint a közömbös imája.

Az Úristen őriz engem
mert az Ő zászlóját zengem.

Hogy daloljak más éneket,
mint amit Ő ajkamra tett?

Tőle, Hozzá minden átkom:
hang vagyok az Ő szájában.

Lázas hang talán magában:
kell a szent Harmóniában.

S kell, hogy az Úr áldja, védje
aki azt énekli: Béke!
Member
Gold: 3,747.73
Jan 27 2014 10:51am
rákot kaptam
Member
Jan 27 2014 10:51am
Quote (ToldiSenior @ Jan 27 2014 06:50pm)
Erre  tényleg nem tudok mit válaszolni, itt már csak a költészet segíthet:

Az Úristen őriz engem

Ő az Áldás, Ő a Béke
nem a harcok istensége.

Ő nem az a véres Isten:

Kard ha csörren, vér ha csobban,
csak az ember vétkes abban.

Az Úristen örök áldás,
csira, élet és virágzás.

Nagy, süket és szent nyugalma
háborúnkat meg se hallja.

Csöndes ő míg mi viharzunk
békéjét nem bántja harcunk.

Az Úristen őriz engem,
mert az Ő országát zengem.

Az Ő országát, a Békét,
harcainkra süketségét.

Néha átokkal panaszlom
de Ő így szól: "Nem haragszom!"

Néha rángatom, cibálom: -
tudja hogy csak őt kívánom.

Az is kedvesebb számára,
mint a közömbös imája.

Az Úristen őriz engem
mert az Ő zászlóját zengem.

Hogy daloljak más éneket,
mint amit Ő ajkamra tett?

Tőle, Hozzá minden átkom:
hang vagyok az Ő szájában.

Lázas hang talán magában:
kell a szent Harmóniában.

S kell, hogy az Úr áldja, védje
aki azt énekli: Béke!

Dopeman: Megbaszlak

Ref.:
Megbaszlak amikor akarlak
Úgyis megbaszlak
Megbaszlak amikor akarlak
Úgyis megbaszlak

A legrosszabb rémálom én vagyok neked mert a szöveg amit a 8-ból a gyerek löket sérti a füled és töröd a fejed, hogy hogyan vethetnél ennek véget, de most megbaszlak érezni fogod mint a szűz buzi mikor száraz pélót
kap a likába és nagyon fáj neki ezt érzi tőlem a sok hipokrita geci
Hazug hazugot követ a tisztelt házban és a TV-be mutatják egyenes adásban hányok ha látom a parlamenti naplót mert a sok túl fizetett parazita stribolja az adót a bűnözést meg vissza szorítják miközben a tini köcsögöket a fű miatt a börtönbe zárják Egy dolog nekem nem tiszta hogy lehet egy író komcsiból MIÉP-es kutya

Refr.

Kereszteket vetsz mikor engem meg látsz és nem veszed észre miközben engem utálsz hogy az ördögnek szolgálsz és szívesen teszed ő meg még szívesebben teszi a zsebébe a pénzed a pulpituson állva szidja a drogokat de a hátunk mögött az úri társaság is szívogat
"Dopeman Dopeman haza leszel baszva a rappelésnek vége ha nem hallgatsz el kutya"
Nem baszik egy öltés nekem ez nem probléma én veszélyes vizeken evezek évek óta a harcosnak az útja kibaszott halálba vezet hát ha menni kell én megyek de magammal viszlek én téged a férget aki az utamba áll a túlvilágon minket majd az Isten bírál és ítéletet felettem ő az aki mondhat amíg nem szólít magához tombol a harag

Refr.

De még nem fekszem a sírba nagyon is itt vagyok a kibaszott jobb horog után most a balegyenest kapod olyanokat mondok hogy úgy érzed magad mint akit a Tyson pofán vágott. Az igazság jelenti neked a fenyegetést mert ebben az országban a rendőrök a bűnözőktől kapják a fizetést mindenki korrupt vehetsz magadnak orvost képviselőt vagy zsarut és ha eltűnik mondjuk 100 millió 1- ből tudod hogy oda fent működött a rafkó ti a nagy menőktől féltek de elmondom én neketek hogy az igazi szemetek nem a börtönökben ülnek bársony székük van és szabadon rabolnak a védelmi pénzt nevezed TB járuléknak én meg amott állok a céltábla közepén dühíti a buzikat a gengszter zeném
Member
Gold: 1.21
Jan 27 2014 10:52am
Quote (ToldiSenior @ 27 Jan 2014 17:50)
Erre  tényleg nem tudok mit válaszolni, itt már csak a költészet segíthet:

Az Úristen őriz engem

Ő az Áldás, Ő a Béke
nem a harcok istensége.

Ő nem az a véres Isten: