Quote (championmath @ 23 Apr 2015 18:17)
#1 Ez faszság, nem szarsz ki se fehérjét se más táplálékot, ha ilyen egyszerű lenne senki nem lenne dagadt mert az extra kalóriákat csak kiürítené, meg ja ez a ~40 g, érdekes, bizonyíték rá? Mindenkinek 40?
#2 Az, hogy mennyire nő meg a vércukor szint irreleváns, ha meg sokszor eszel keveset egész nap magas inzulin és vércukor szinted van. Emésztésnek sokkal szarabb, hogy gyakorlatilag 24/7 emésztessz. Az ilyen kis étkezésekkel én vagy folyamat éhes voltam, vagy konstans hányingerem volt a túlevéstől. Persze kinek mi válik be, de 99%-ban broscience ez. A cikkre reagálva, az is benne van, hogy 4-6 óránként érdemes fehérjét enni, ez kb 3-4 étkezés naponta, és étkezésenként 30-50 g fehérje.
Ringispiler, az a kenyér nagyon szar, szója/búzafehérje(glutén)? Vagy mitől lenne jó? Az első az jól hangzik viszont.
#1 Gondolom az emésztőrendszerek között nincs szignifikáns különbség. A véredből sincs 5x annyi csak azért, mert nagyobb vagy, így a vérben keringő tápanyagok mennyisége sem lesz jelentősen nagyobb. Ez a cikkben említett étkezésenkénti 30-50g eléggé reálisnak tűnik szerintem Főleg, ha ezt vesszük alapul, hogy a napi ajánlott min. fehérjebevitel átlag emberek számára 60g. Tehát az emberi szervezet szerintem nem alkalmas arra, hogy egyszeri alkalommal képes legyen feldolgozni 50+ g fehérjét. Persze úgy értem, hogy nyílván feldolgozza, de nem épít belőle izmot. Ha utánaolvastok, napi 3g / tskg feletti fehérjebevitelt sehol sem ajánlanak, még akkor sem, ha hard gainer vagy. 100 kg-os embernél ez 300g. Napi 6 étkezésre lebontva 50g / kaja.
#2 A vércukorszint minden csak nem irreleváns, lol. Amit mondasz, már ne is haragudj meg, de hülyeség. Többszöri étkezéssel nem folyamatosan lesz magas a vércukorszintet, hanem pont ellenkezőleg, mivel kevert/alacsony GI-s indexű szénhidrátforrásokat fogyasztasz, ráadásul nem túl nagy mennyiséget egyszerre, ezért nem emeli meg, vagy csak minimálisan és nem is túl hosszú ideig (ezért érdemes nézegetni a glikémiás telítettség táblázatot is). Ez ennek az egésznek a célja. A kis étkezéseket meg ki kell számolgatni, mindenkinek egyéni, hogy mennyi az elég/ideális. Azért az anyagcsere sebessége eléggé meghatározó.