Quote (-joey- @ 26 Jan 2014 20:26)
Azért azt hinné az ember, hogy vagy olyan szellemi szinten, hogy tudd értelmezni, amit leírnak. De ezek szerint csak azt nézed, hogy hol lehet belekötni.
senki nem kötött bele semmibe
Quote (-joey- @ 26 Jan 2014 19:15)
Ha egy vallás nélküli, kizárólag tudományos társadalomban élnél, akkor a testi hibával születőknek esélye sem lenne arra, hogy megéljék a felnőttkort, és felmutassanak valamit, mert kiselejteznék őket. Szerinted a kereszténység csak árt a világnak, szerintem meg anélkül egy érzelemmentes világban élnénk. Erről beszéltem.
Az a baj, hogy te is kevered a dolgokat, alapvetően a nagyobb vallások alapelvei mind arra tanítanak, hogy jó ember legyél, segíts a rászorulókon, legyen valami célod az életben stb, csak legtöbbször sajnos ezeket az üzeneteket elferdítik vagy üzletet csinálnak belőle, lásd katolicizmus, Hit-gyülekezet vagy azok a fanatikus mohamedánok, akik felrobbantják magukat egy iskolában. De szerintem alapvetően akkor is szükség van a vallásra, mert ha a követők egy része képes helyesen értelmezni az alapelveket, akkor már van lelkiismeretesség és szeretet a világban.
ezt egyáltalán nem nehéz értelmezni